Verpleegkundig specialist GGZ FACT team Assen dagdiensten
Verslavingszorg Noord Nederland (VNN)
Groningen, Netherlands
6 dagen geleden
source : Jobg8

Voor het FACT team in Assen zijn wij in verband met pensionering van onze collega op zoek naar een

Verpleegkundig Specialist GGZ

 • 24 - 32 uur per week
 • Werk jij graag in een dynamische omgeving zoals die van de GGZ / verslavingszorg? Wil jij bijdragen aan onze missie om cliënten perspectief te bieden op een ander leven (meer kwaliteit van leven!)?

  En schroom je niet om hierbij out of the box te denken? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

  Wie zoeken we?

  Je bent een ervaren, oplossingsgerichte en daadkrachtige zorgprofessional die ervaring en affiniteit heeft met cliënten met complexe problematiek.

  Je werkt graag in een multidisciplinair team en je neemt hierin een verbindende en coachende rol. Je bent in staat om inhoudelijk een voortrekkersrol te vervullen.

  Door je uitstekende communicatieve vaardigheden kun je andere mensen hierin meenemen. Je kunt op constructieve wijze het contact met de cliënten aangaan en weet je ze blijvend te motiveren voor behandeling.

  Je hebt een op samenwerking gerichte werkhouding en je kunt je team meenemen in nieuwe ontwikkelingen en weet structuur aan te brengen en vast te houden.

  VNN heeft oplossingsgericht werken en persoonlijk leiderschap als speerpunten in alles wat we doen en dat zoeken we ook in jou! Je weet dit in te zetten in de behandeling met cliënten, maar ook in de samenwerking met je collega's.

  Waar ga je werken?

  Het FACT-team Assen biedt intensieve zorg en bemoeizorg aan cliënten op meerdere levensgebieden, zoals wonen dagbesteding en financiën.

  Ambulante begeleiding binnen FACT richt zich op het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid in de situatie van de cliënt.

  Het doel is om te komen tot een stabiele situatie.

  FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Flexibiliteit, shared caseload en beschikbaarheid zijn basiselementen in het werken in het FACT-model.

  Het FACT-team werkt nauw samen met lokale zorgnetwerken, maar ook met FACT-teams van de GGZ en met de familie van de cliënt.

  Middels methadonbehandeling richt het team richt zich ook op cliënten met een opiaatafhankelijkheid, vaak in combinatie met problemen op allerlei levensgebieden.

  Er wordt gewerkt volgens de Richtlijn Opiaatonderhoudsbehandeling (RIOB). Behandeling wordt geboden met het oog op verbetering van de kwaliteit van leven en maatschappelijk herstel en daarmee op een zinvoller bestaan met meer perspectieven.

  Het team waarin je gaat werken is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit verpleegkundigen, SPV-en, maatschappelijk werkers (GGZ-agogen), een ervaringsdeskundige, verpleegkundig specialist, psychiater en verslavingsarts.

  Iedereen heeft zijn of haar eigen kennis en ervaring. En zo vullen we elkaar aan. We delen informatie, reflecteren op ons handelen én zetten humor in!

  Wat ga je doen?

  Als verpleegkundig Specialist GGZ ben je regiebehandelaar en heb je een belangrijke rol in het monitoren van de medische- en verpleegkundige behandelingen.

  Dit door de brede focus van een Verpleegkundig Specialist GGZ op (het bevorderen van) gezondheid. Te denken valt aan leefstijlinterventies, ambulante detox, zelfmanagement bevorderen, psychofarmaca en herstelondersteuning alsook (verpleegkundig) psychiatrische / somatische diagnostiek.

  Je coördineert de medische en verpleegkundige zorgprocessen. Je neemt medisch / verpleegkundige anamneses af en je stelt een medisch / verpleegkundig behandelplan op.

  Je geeft behandeling en begeleiding aan cliënten met een complexe zorgvraag.

  Je werkt multidisciplinair en adviseert interne en externe hulpverleners / instanties over de geïntegreerde behandeling van cliënten met verslavingsproblematiek en de specifieke (ziekte)kenmerken van de cliëntengroep.

  Je bevordert deskundigheid van de (verpleegkundige) zorg door het geven van klinische lessen aan het team. Je ontwikkelt en implementeert nieuwe medische / verpleegkundige behandelprotocollen en procedures conform de daarover gemaakte richtlijnen en afspraken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier