Beleidsadviseur Mobiliteit
Matchd
Gouda, NL
6 dagen geleden

De functie

In 2020 bespreekt de gemeenteraad van Gouda het Parkeerplan en het Verkeerscirculatieplan. Daarnaast vragen diverse andere initiatieven en projecten om uitvoering.

Daarom zoekt de gemeente tijdelijk één of twee allround adviseurs die hun verkeerskundige kennis en ervaring willen inzetten in Gouda.

Je werkt nauw samen met de senior adviseurs mobiliteit van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies en de wegbeheerder van de afdeling Beheer Openbare Ruimte om invulling te geven aan actuele verkeers- en parkeermaatregelen in lijn met het Mobiliteitsplan uit 2017.

Daarvoor ga je in een vroeg stadium in gesprek met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden over maatregelen op het gebied van verkeer en parkeren.

Je zorgt na de initiatieffase voor een goede overdracht aan de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Je adviseert en denkt mee over verkeer en parkeren bij ruimtelijke plannen en projecten en meldingen van inwoners, in overleg en afstemming met adviseurs op het gebied van onder meer stedenbouw, groen en openbare ruimte.

Daarnaast initieer en begeleid je waar nodig verkeerstechnische onderzoeken.

De opdracht omvat circa 50 uur per week. Dit kan gesplitst worden in twee opdrachten, een met focus op verkeer, en de ander gericht op parkeren en (openbaar) vervoer.

De werkzaamheden omvatten :

 • Advisering over de vertaling van beleid op het gebied van verkeer, (openbaar) vervoer en parkeren naar bestemmingsplannen, bouwinitiatieven, projecten in de openbare ruimte en meldingen van inwoners en ondernemers;
 • Voorbereiden en tijdig overdragen van maatregelen op het gebied van verkeer en parkeren;
 • Organiseren en begeleiden van verkeerstechnische onderzoeken ten behoeve van ruimtelijke plannen en projecten;
 • Communiceren over mobiliteitsaspecten met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden bij ruimtelijke plannen en projecten;
 • Bijdragen aan de beantwoording van vragen van politiek en publiek over verkeer, openbaar vervoer en parkeren.
 • De organisatie Gemeente Gouda

  De gemeentelijke organisatie in Gouda bestaat uit gemotiveerde medewerkers die met een positieve blik voor en met de stad wer ken en kenmerkt zich door een open en informele cultuur, veel ruimte voor eigen inbreng en korte lijnen.

  Gemiddeld waarderen medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!

  In totaal werken er zo'n 490 mensen bij de gemeente Gouda, verdeeld over diverse afdelingen en projecten. De ambtelijke aansturing gebeurt via een drietal directieleden in samenwerking met alle afdelingshoofden.

  Samen werken zij aan een wendbare en lerende organisatie, die lenig inspeelt op wat er in de stad leeft en gebeurt en waar mogelijk samen met inwoners, bedrijven of instellingen plannen maakt en realiseert.

  Een blik naar buiten, een flexibele opstelling en telkens de vraag blijven stellen of de goede dingen gebeuren, zijn daarbij onmisbare ingrediënten.

  P.S. Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden obv een (tijdelijk) loondienstverband.

  Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt.

  ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.

  Functie eisen

 • Een HBO diploma in een verkeerskundige richting;
 • Een financieel belang bij of rondom de gemeente Gouda;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur bij de overheid op het gebied van verkeer-, vervoer- en parkeerbeleid in de afgelopen 5 jaar;
 • Ervaring met projectmatig en planmatig werken;
 • Ervaring met communicatie met politiek en publiek;
 • Kennis van civiele techniek en relevante wet- en regelgeving.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier