Scrum Master
sQout
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Opdracht

Als Scrum Master help je het multidisciplinaire ontwikkelteam Waterschapsverordening de ambitieuze doelen te realiseren.

Het team werkt aan een volledig digitaal toegankelijke waterschapsverordening opgebouwd vanuit logische modellen. Deze modellen zijn doelgericht opgezet en vormen de basis voor zowel de activiteit gerichte juridische- als toepasbare regels.

De regels worden gekoppeld aan geografische gebieden zodat gebruikers met een klik op de kaart kunnen zien welke activiteiten mogen worden uitgevoerd op een bepaalde locatie.

Al deze gegevens worden via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) ontsloten.

Het is voor het ontwikkelteam een uitdaging dit omvangrijke traject goed te doorlopen. Een eerste succes is inmiddels behaald.

Dit team is het gelukt, in samenwerking met leveranciers, om HDSR als eerste overheidsorganisatie technisch aan te sluiten aan het DSO.

Graag wil dit enthousiaste team de volgende stappen zetten.

In het team breng je energie door het Agile werken te benadrukken. Jij zorgt ervoor dat het scrumteam snel gewend raakt aan deze nieuwe manier van werken.

Veelal ben je aan de zijlijn aan het werk om de teamleden te helpen bij het wegnemen van belemmeringen, draag je bij aan de structuur of motivatie van het team.

Uiteindelijk is jouw bijdrage dat door middel van jouw inspanning de teams stabiele kwaliteit leveren, er draagvlak gecreëerd wordt voor efficiency om uiteindelijk de doelstelling van HDSR te realiseren.

In deze rol kan je ook worden ingezet voor andere projecten binnen HDSR.

Gevraagd Scrum master

Minimumeisen / knock-outcriteria

 • Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau;
 • Behaald Scrum Master certificaat;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Scrum Master (of een soortgelijke rol);
 • Aantoonbare werkervaring in de aanpak van een agile transitie;
 • Beschikbaar uiterlijk per 1 augustus 2020 voor minimaal 16 uur per week;
 • Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskundige informatica of informatica;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Scrum Master binnen een overheidsinstelling;
 • Aantoonbare werkervaring in de aanpak van een agile transitie binnen een overheidsinstelling;
 • Aantoonbare werkervaring met coachen en trainen van technisch georiënteerde (ontwikkel)teams;
 • Competenties

  Als persoon ben je communicatief vaardig, heb je sterke coaching vaardigheden, ben je faciliterend, verbindend, mens- en doelgericht en motiverend.

  Daarnaast beschik je over overtuigingskracht, toon je initiatief en heb je ervaring met het coachen op houding en gedrag.

  Uiteraard beschik je over uitstekende netwerkvaardigheden en is jouw organisatiesensitiviteit sterk ontwikkeld.

  Bedrijfsprofiel Scrum master

  Organisatie

  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland.

  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid.

  Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.

  De bijdrage van de afdeling VTH aan de missie van HDSR "Leven met water" is gericht op derden die in de omgeving van water (hun) activiteiten willen uitvoeren.

  Wij bieden hen de mogelijkheden om dat te doen in goede verhouding tot het publieke belang van water in de leefomgeving.

  Dit doen wij vanuit ons collectieve talent : verbinden op inhoud. Voor het waterschap beschermen wij water en de waterinfrastructuren tegen het onjuist of onbewust handelen.

  Wij werken met en aan regelgeving. We reageren dienstverlenend op activiteitenmeldingen en vergunning- en adviesaanvragen door derden.

  Wij reageren alert op incidentmeldingen en signalen uit het gebied en wij zijn zelf pro-actief in het gebied door middel van schouw, toezicht en handhaving.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier