Kinderverpleegkundige
Catharina Ziekenhuis
Eindhoven, Netherlands
18 uur geleden

Functie-inhoud

 • Samen met gepassioneerde collega’s verzamel je continu en op systematische wijze gegevens. Dit doe je aan de hand van verpleegkundige anamnese en observatie bij het zieke kind om je een totaalbeeld te vormen van de (uitgangs)situatie van het kind
 • Je formuleert verpleegkundige diagnoses en stelt een verpleegplan op. Dit doe je op basis van verpleegkundige en medische diagnostiek en de beoogde resultaten van zorgverlening.
 • Je beargumenteert de keuze en de prioriteitstelling voor bepaalde verpleegkundige interventies en ondersteuning van het medische beleid

 • Op verantwoorde en doeltreffende wijze verleen je zorg aan het zieke kind of zuigeling
 • Specifieke kwaliteitsaandachtspunten zijn : Zorgprocessen zodanig inrichten dat er ruimte is voor zelfzorg en mantelzorgVoorbereiding op, ondersteuning bij en uitvoeren van onderzoek en behandelingenAdequaat gebruik van materialen en / of apparatuurMee werken aan een kind -
 • en gezinsvriendelijke omgevingMultidisciplinaire samenwerking coördineren

 • Je werkt zoveel mogelijk Evidence Based Practice
 • Je hebt een breed takenpakket en werkt samen met de collega’s binnen de unit zuigelingen, dagbehandeling of Kind & Jeugd
 • Jouw inbreng als collega ten aanzien van de ontwikkeling van zorg, de afdeling en het team worden zéér op prijs gesteld
 • Functie-eisen

 • Je hebt afgeronde opleiding MBO-V of HBO-V en het diploma van kinderverpleegkundige
 • Mogelijk ben je het bezit van een high care neonatologie opleiding of bereid deze opleiding te gaan volgen
 • Je bent een collegiale en gemotiveerde kinderverpleegkundige met doorzettingsvermogen
 • Je hebt affiniteit met en sensitiviteit in omgang met kinderen
 • Je kunt onder zeer wisselende werkdruk functioneren zowel zelfstandig als in teamverband en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Voor jou is het vanzelfsprekend dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen je vakgebied en dit vertaalt naar de praktijk
 • Bedrijfs / Afdelingsinformatie

  Afdeling Kindergeneeskunde

  De afdeling Kindergeneeskunde bestaat uit 3 units : neonatologie, kind- en jeugdzorg en dagbehandeling. We beschikken over 12 bedden op de unit Neonatologie , 16 -

  19 bedden op de unit kind en jeugd en 4 plaatsen voor de dagbehandeling kindergeneeskunde.

  Ons team bestaat uit ongeveer 50 collega’s. Het team kun je omschrijven als collegiaal, dynamisch, volop in beweging en jong.

  De teamleden hebben passie voor hun vak. Samen professionaliseren we de zorg op de units continu en houden we ons bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van gezinsgerichte zorg.

  Binnen de afdeling Kindergeneeskunde werken onder andere high-care neonatologie verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding tot kinderverpleegkundige of high care neonatologie verpleegkundige.

  De afdeling is een multidisciplinaire afdeling waar de patiëntenzorg in nauwe samenwerking met diverse disciplines wordt verleend.

  Hiernaast heeft de afdeling Kindergeneeskunde een regionale functie gericht op o.a. Allergologie en Oncologie (Shared Care Center).

  Het Catharina Ziekenhuis

  Werken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven betekent werken in een open, gastvrije en bovenal deskundige omgeving. In een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie.

  Waar de patiënt, maar ook de medewerker voorop staat. Werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.

  500 collega’s. Wij zijn er trots op dat het Catharina Ziekenhuis al 11 jaar tot het selecte gezelschap van Top Employers behoort.

  Ons aanbod

  De functie van Kinderverpleegkundige is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 50 (max

  € 3490,00 bruto per maand), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

  We bieden een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden. Hiermee kun je arbeidsvoorwaarden op maat maken, bijvoorbeeld voor extra verlof of voor fiscaal voordeel.

  Je krijgt ruimte voor vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling. Een Verklaring Omtrent het Gedrag en ook een E-assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier