(Afstudeer)stage energie en duurzaamheid
Arcadis
's-Hertogenbosch, Netherlands
9 uur geleden

Wat ga je doen?

Voor ons team energie zijn wij op zoek naar een (afstudeer)stagiair. Jij gaat meedraaien in diverse projecten rondom de themas energie en duurzaamheid.

Je voert diverse werkzaamheden uit variërend van dataverzameling, analyses ontwikkeling efficiency tot het ondersteunen van de projectleider.

Wij vragen jouw inzet om een analyse uit te voeren van de wijze waarop bijzondere praktijksituaties bij onze klanten in de bestaande CO2-footprints opgenomen kunnen worden.

Op basis van de analyse kom je met concrete voorstellen. Jij schrikt niet van cijfers en komt zelf met ideeën om onze dienstverlening te digitaliseren.

Projecten waar wij recent bij betrokken zijn :

 • energie audits en energiemanagement bij diverse bedrijven;
 • opstellen van CO2-footprints en CO2-monitoring & reporting;
 • routekaart naar energie- en / of klimaatneutraal

 • verduurzaming van mobiliteit;
 • opstellen van Life Cycle Analysis voor diverse producten.

  Ben je op zoek naar een afstudeeropdracht, dan is er ruimte om aansluitend mee te werken in projecten. Zo doe je werkervaring op en kan je theoretische kennis in de praktijk toepassen.

  Jij gaat aan de slag binnen de adviesgroep Strategic Environmental Consulting (SEC). Met ruim 30 adviseurs houden we ons bezig met milieubrede advisering.

  Denk aan vergunningverwerving voor industriële, infrastructurele en watergerelateerde projecten, compliance, energie efficiency, Environmental Due Diligence en veiligheidsadvies.

  Het team waar je in terecht komt focust zich op klimaatbeleid, duurzaamheid, CO2 reductie, CO2 footprints, energie-efficiency en continuïteit in de energievoorziening.

  Energievraagstukken hebben veel kanten en de uitdagingen zijn groot. Binnen SEC ligt het accent op energie efficiency en verbreed zich richting decarbonization.

  Wij begeleiden industriële bedrijven en instellingen bij het realiseren van energie-efficiencyverbetering en CO2-reductie.

  Dit doen wij onder andere door de bedrijven door te lichten, besparingsmaatregelen uit te werken, energiemonitoring of kennis over te dragen.

  Lijkt het je een leuke uitdaging om binnen onze adviesgroep aan de slag te gaan? Lees dan snel verder of je voldoet aan het gevraagde profiel.

  Wat vragen wij?

  Om in aanmerking te komen voor deze (afstudeer) herken je jezelf in onderstaand profiel :

 • je zit in de eindfase van je hbo / wo opleiding in de richting van data science, milieukunde, innovatiewetenschappen, sustainable Innovation, energy science of vergelijkbaar;
 • je hebt affiniteit met de energietransitie en duurzaamheid;
 • je bent technisch onderlegd (digital affiniteit is een pre);
 • je hebt een brede interesse en bent in staat om informatie snel tot je te nemen;
 • je bent klantgericht, ondernemend en praktisch ingesteld;
 • je beschikt over een sterk analytisch vermogen en werkt gestructureerd;
 • je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • je bent beschikbaar vanaf september 2021 voor een periode van vier tot zes maanden.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen.

  Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collegas beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part.

  Veel stagiairs / afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier