Change coördinator
Politie
Rotterdam, NL
13 uur geleden

Voor het samenstellen en begeleiden van veranderingen in de ICT-infrastructuur (change- en configurationmanagement) zoekt Team Support in Driebergen change coördinatoren.

Team Support voorkomt verstoringen voor de business door proactief beheer en is verantwoordelijk voor een optimale coördinatie van de operationele processen met betrekking tot event-

change-, configuration-, problem-, cybersecuritymanagement. Voor het samenstellen en begeleiden van veranderingen in de ICT-

infrastructuur (change- en configurationmanagement) zoeken wij een change coördinator.

Wat ga je doen?

Als change coördinator ben je verantwoordelijk voor het opstellen en begeleiden van changes voor de bestaande ICT-infrastructuur.

Het gaat om klant-, project- en beheerchanges en betreft zowel standaard changes als maatwerk. Tijdens een change ben je het eerste aanspreekpunt en heb je een adviserende en coördinerende rol tussen klant, servicelijnen, productlijnen en (externe) leveranciers.

Daarnaast houd je je bezig met het signaleren, analyseren en verhelpen van knelpunten met betrekking tot projecten en maatwerkchanges.

Als change coördinator coach je indien nodig je collega ICT-werkvoorbereiders en assisteer je hen in het realiseren van hun doelen als de situatie hierom vraagt.

Je werkzaamheden bestaan verder onder andere uit het :

 • opstellen van impactanalyses. Je verzamelt hiervoor input bij de product- en servicelijnen en consolideert de deelanalyses tot één integrale analyse;
 • regelen, in overleg met planning, van de inzet van medewerkers gedurende de voorbereiding en realisatie van de change en het bewaken van de planning.
 • Je ondersteunt bij complexere planningsvraagstukken;
 • evalueren van changes, doen van verbetervoorstellen, adviseren over bijsturing en implementeren van vastgestelde verbeteringen;
 • monitoren van de proceskwaliteit op basis van periodieke rapportages op kwaliteits- en performance-indicatoren;
 • ondersteunen van de teamleider bij het maken van jaar- en verbeterplannen;
 • bevorderen van de professionaliteit van collega's en het initiëren van (interne) netwerken en maken van afspraken met partners.
 • Waar ga je werken?

  Een onderdeel van Team Support is planning en coördinatie. Dit team is gevestigd in Driebergen, Zwolle en Rotterdam. Afhankelijk van je woonplaats wordt in gezamenlijk overleg gekeken wat jouw standplaats wordt.

  De helft van het team is gesitueerd in Driebergen en een kwart van het team is gesitueerd in respectievelijk Zwolle en Rotterdam.

  Binnen het team zijn 8 planners verantwoordelijk voor de planning van de productlijnen. Verder zijn er ongeveer 35 change coördinatoren / werkvoorbereiders actief en zijn er 4 technisch projectleiders aanwezig.

  Wie ben jij?

  Wij zoeken iemand die prioriteiten kan stellen en bij changes de benodigde mensen en middelen weet in te zetten. Je werkt planmatig en gestructureerd.

  Je kunt duidelijk communiceren en bent klant- en kwaliteitsgericht. Bij verander(en)de omstandigheden ben je in staat snel te schakelen.

  Om de functie goed uit te kunnen voeren heb je :

 • een mbo 4-diploma, bij voorkeur een IT-opleiding;
 • een opleiding en / of werkervaring met ITIL, Prince 2 en bij voorkeur IPMA-D.
 • Wat wij bieden

  De standplaats is Driebergen, Rotterdam of Zwolle. Er is ruimte voor 7 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

  Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.446,- en maximaal € 4.051,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is gespecialiseerd medewerker C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

  Interesse?

  Solliciteer uiterlijk 21 januari 2019 via de sollicitatiebutton.

  Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • LIPOST#monster

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier