Officier Bedrijfseconomie (VWO)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Breda
6 dagen geleden

Vacature Luchtmacht

Officier Bedrijfseconomie (VWO)

Solliciteren

  • €2.500 €3.400 salaris
  • 26 30 vrije dagen per jaar
  • Kosteloos je rijbewijs halen
  • Locatie : Breda, Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Rijen, Hoogerheide, Uddel, Vredepeel
  • Meer info

    Salaris en voorwaarden

    Salaris

    Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

    Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

    Vrije dagen

    Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

    Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

    Rijbewijs

    Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

    Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

    Werken bij Defensie in een specialistische functie

    Lees het magazine

    Start je carrière : als een officier

    Ontdek alles over officier worden na je HBO / WO 1

    Net alles andere ministeries moet Defensie scherp op de centen letten. Er is dan ook veel aandacht voor financiële duurzaamheid.

    Wil jij als leidinggevende een bijdrage leveren aan een efficiënte Luchtmacht? Solliciteer dan als Officier Bedrijfseconomie.

    Dit ga je doen

    Als Officier Bedrijfseconomie adviseer je over het financieel beleid en geef je leiding aan de uitvoering en control ervan.

    De hoofdlijnen van het financieel beleid worden uitgezet door de Luchtmachtstaf. De luchtmachtonderdelen vullen dat beleid verder in op deelaspecten als opleiding en training, instandhouding, personeel en financiën.

    Als controller fungeer je als financieel geweten en ben je verantwoordelijk voor de begroting, managementinformatie, inrichting van de bedrijfsvoering en het financieel beheer.

    Hier ga je werken

    Je gaat werken bij een van de onderdelen van de Luchtmacht, die verspreid over Nederland gevestigd zijn.Voordat je als Officier Bedrijfseconomie aan de slag gaat, volg je een Militair Wetenschappelijke Opleiding (MWO) aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en een vakopleiding.

    Weekagenda

    Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Bespreking met team Opstellen van de balans Financieel advies geven aan afdeling Kostensystemen bijwerken Sport Opstellen van de resultatenrekening Administratieve taken Kosten- batenanalyse maken Kosten- batenanalyse controleren Opstellen van de resultatenrekening Middag Contact met lagere budgethouders Opstellen van de resultatenrekening Vergadering Berekenen van ratio’s Vergadering met vliegbasis Eindhoven Cursus Financieel beleid schrijven Kengetallen leveren Sport Weekafsluiting Avond

    VWO, HBO

    Je hebt een VWO-diploma met het profiel Economie en Maatschappij met minimaal voldoendes (5,5) voor Economie en Wiskunde A / B, of je hebt een geaccrediteerde HBO-propedeuse en je kunt aanvullend een VWO-certificaat voor wiskunde A of B overleggen.

    Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II.

    Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden

    Een bril of lenzen is geen probleem.

    Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

    Je hoeft geen rijbewijs te hebben

    Je groeit persoonlijk

    Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

    Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

    Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

    We leiden je op

    Nederlandse Defensie Academie (NLDA) HBO-WO

    Elke militair start zijn of haar dienstverband met een opleiding. De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt de algemene opleiding van officieren.

    De eenheid waar je gaat werken verzorgt doorgaans het vakinhoudelijke deel. Voor de meeste HBO’ers en WO’ers duurt de opleiding tot officier in totaal ongeveer anderhalf jaar.

    De sollicitatie

    Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

    Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

    Invullen vragenlijsten

    Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

    Psychologisch Onderzoek (PO)

    Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

    Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

    Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

    Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

    Medisch Onderzoek

    Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

    Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

    Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

    Veiligheidsonderzoek (VO)

    Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

    Aanstelling

    Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

    Solliciteren

    deze vacature melden
    checkmark

    Thank you for reporting this job!

    Your feedback will help us improve the quality of our services.

    Solliciteren
    Mijn E-mail
    Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
    Doorgaan
    Aanvraagformulier