Senior verkeerskundige (Smart Mobility)
Den Haag
Den Haag
6 dagen geleden

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag

Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem.

We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek.

We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring.

Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren

De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden.

Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen.

Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Kies je voor een baan als senior verkeerskundige bij de gemeente Den Haag, dan kies je voor een veelzijdige baan waarin je jouw inhoudelijke kennis overdraagt, veel ruimte krijgt voor eigen inbreng én daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op verkeerskundige, technologische ontwikkelingen, het team en het vormgeven van de stedelijke mobiliteit van de toekomst.

De verkeerswereld is aan het veranderen en Den Haag heeft grote mobiliteitsambities. We bevinden ons daarom in een innovatie- en transitiefase.

Welke keuzes maken we aan voor onze dichtbevolkte stad aan zee? Smart mobility, intelligente verkeersregelinstallatie (de (i)VRI), mobiliteitstransitie, connected en coöperatieve systemen spelen allemaal een rol in je werk.

Stap voor stap geven we in Den Haag vorm aan die toekomst. Dat doen we met vele collega’s, maar zeker ook met regionale en landelijke verkeerspartners.

Daar kunnen we jouw bijdrage als ervaren verkeerskundige goed bij gebruiken.

Wat ga je doen?

Als senior verkeerskundige heb je een breed takenpakket. Met het oog op de reiziger, de toekomst en de ontwikkelingen speel je - afhankelijk van je achtergrond, kennis, ervaring, je eigen ontwikkelwensen en de opgave van het team - een belangrijke rol in meerdere sporen.

De lijnen’ zet je samen uit met het teamhoofd, de andere senior verkeerskundige en de beide projectleiders / assetmanagers.

Je helpt bij de teamontwikkeling en neemt initiatieven om als team en in het werk verder te groeien. Ook stimuleer je de samenwerking met interne en externe partners, zoals bijvoorbeeld de dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO), HTM, politie en brandweer, maar ook met regionale en landelijke verkeerspartners zoals Provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam, het LVMB en NDW.

Je brengt jouw verkeerskundige expertise in bij het op steeds hoger niveau brengen van stedelijk verkeersmanagement. Dit kan in complexe projecten zoals het versnellen van het OV of de onderdoorgang Neherkade / Waldorpstraat.

Dat is interessant, want je hebt vooraf invloed op het ontwerp en legt daarmee de verkeerskundige basis. Ook kan dat door aansturing van of participatie in innovatieve projecten op het gebied van verkeersmanagement, zoals de uitrol van de iVRI’s of de (landelijke) ontwikkeling van de iVRI’s.

Of je kan je buigen over vraagstukken op het gebied van fiets en openbaar vervoer om deze modaliteiten (nog) beter door te laten stromen.

Je kijkt vanuit een hoger abstractieniveau naar oplossingen. Je wordt uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en vanuit verschillende perspectieven en belangen naar oplossingen te zoeken.

Wat vragen wij?

Je bent in staat om de samenhang tussen de werkzaamheden op de afdeling te zien en op elkaar af te stemmen. Je kan boven de materie staan en vraagstukken op integraal en tactisch niveau te behandelen.

Je bent klant- en samenwerkingsgericht en weet op overtuigende wijze te communiceren met - en te adviseren aan - betrokken partijen.

Je bent klant- en samenwerkingsgericht, proactief en gefocust op resultaat.

Tot slot : met jouw intrinsieke motivatie loop je warm voor het bereikbaar houden van de stad waardoor Den Haag een gastvrije stad is.

Wat bieden wij?

Voor een verkeerskundige is Den Haag een interessant speelveld omdat Den Haag een van de grootste gemeentes van Nederland is en dat zonder een snelweg als ringweg! Dit brengt op verkeerskundig gebied interessante vraagstukken mee, waar jij als verkeerskundig adviseur je in kunt vastbijten.

Daarbij heb je invloed op de uitvoering. Je denkt in de beginfase mee in het ontwerpen en uitdenken van (her)inrichtingsvraagstukken en zorgt er mede voor dat de plannen gerealiseerd worden.

Wij bieden je afwisselend werk : de ene dag zit je met projectmanagers van DSO om de tafel voor een herinrichtingsproject.

De andere dag werk je aan een innovatie, ben je bezig met de verbetering van de verkeersafwikkeling bij Haagse VRI’s of draag je bij aan het verder professionaliseren van de afdeling.

Je doet ontzettend zichtbaar en belangrijk werk. Jíj maakt het verschil in de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van Den Haag.

En natuurlijk kun je rekenen op :

 • uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • de ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden. Je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • een salaris van minimaal € 3.615,- en maximaal € 5.247,- bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Daar komt per 1 april 2022 een verhoging van 2,4% bij conform de Collectieve arbeidsovereenkomst (Cao) Gemeenten 2021-2022;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden, die we bij goed functioneren graag omzetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage ziekenkostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05% van je salaris.
 • Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

  Wie zijn wij?

  Het team Verkeersmanagement (VM) zorgt met zo’n 25 collega’s voor de geleiding en sturing van het verkeer door Den Haag, dit onder andere vanuit de eigen verkeerscentrale.

  VM geeft handen en voeten aan het Haagse verkeersbeleid en is verantwoordelijk voor een optimale en veilige verkeersdoorstroming.

  Daartoe worden o.a. verkeersregelinstallaties (VRI’s), bewegwijzering voor auto, fiets en voetganger en dynamisch verkeersmanagementsystemen ingezet, waar VM beheerder van is.

  Samen met het team Bereikbaarheidsregie vormt VM één afdeling Bereikbaarheid en Verkeersmanagement. Het team Bereikbaarheidsregie zorgt voor het afstemmen, plannen en de communicatie over evenementen, bouwwerkzaamheden en wegwerkzaamheden die van invloed zijn op het netwerk bereikbaarheidsregie.

  Bereikbaarheid en Verkeersmanagement is onderdeel van de dienst Stadsbeheer. Daar werken ruim 1.500 collega’s aan de mooie, schone, gastvrije, veilige en duurzame stad Den Haag.

  Meer weten

  Ben jij toe aan een cruciale functie bij een G4-gemeente die unieke uitdagingen kent en waarin jij jouw expertise volledig kwijt kunt?

  Waarbij je die expertise bovendien verder kunt vergroten met behulp van onze prima opleidingsmogelijkheden? Solliciteer dan snel en maak kennis met ons team!

  Wil je eerst meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Edwin Feenstra, teammanager Verkeersmanagement, op telefoonnummer (06) 1583 2471.

  Extra informatie

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Als we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden.
 • Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

 • Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op Werken voor Den Haag Arbeidsvoorwaarden
 • Competenties

  BesluitvaardigheidKwaliteitsgerichtheidMondelinge communicatieStressbestendigheid

  Bijlagen

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier