Inkoper Civiel met invloed op beleid
Strukton
Utrecht
1 dag geleden

In het kort

Ben jij als tactisch operationeel inkoper met affiniteit met Civiele Techniek op zoek naar een interessante vervolgstap in jouw carrière binnen inkoop en vind je het leuk om naast middelgrote civiele projecten in te kopen ook mee te denken aan de verdere procesinrichting van ons inkoopbeleid?

Dan komen wij graag met je in contact.

Dit ga je doen

Binnen Strukton Civiel Wegen en Beton hebben wij een organisatie optimalisatie doorgevoerd waarbij onze verwerving, waar inkoop onder valt, anders gepositioneerd is én er een nieuwe strategie gedefinieerd is.

De nieuwe organisatiestructuur en het algemene beleid staat, maar nu zijn wij op zoek naar jou. Jij gaat namelijk mede het inkoopbeleid van ons bedrijfsonderdeel Wegen en Beton vormgeven en de inkoopprocessen meer standaardiseren en verbeteren.

Dit doe je niet alleen, maar dit doe je samen met je evenknie én collega inkoper. Hierbij zal de manager Verwerving fungeren als jullie sparringpartner.

In deze functie heb je een tweeledige rol waarbij je enerzijds als inkoper middelgrote civieltechnische projecten tussen 5 en 50 miljoen zelfstandig draait.

Hierbij doorloop je alle hoofdprocesstappen van inkoop en waarbij duurzaamheid en efficiëntie van belang zijn. Je bent de sparringpartner van de tendermanager en / of de projectmanager.

De functie betreft een volledig zelfstandige rol waarbij je alle vertrouwen krijgt en op output gestuurd wordt. Je bent als inkoper in control’ en met jouw procesmatige aanpak en sensitiviteit op het gebied van het onderhouden van relaties zowel intern als extern zorg jij voor een prettige samenwerking.

Anderzijds ga je samen met jouw collega inkoper het inkoopbeleid definiëren waarbij jullie beginnen met de wie’ vraag (rolverdeling landelijk versus regionaal), dan doe hoe’ vraag (hoe willen we acteren) om vervolgens het gehele beleid vast te stellen en processen te beschrijven.

Hierbij komt onder andere ook aan bod op welke wijze we gaan inkopen, evalueren we de tools waarmee we werken en zal er een (strategische)leveranciersselectie plaats vinden.

Hierbij is het van belang dat er vanuit onze organisatie een visie komt op inkoop met als doel alle inkoopprocessen op juiste wijze te borgen en duurzame lange termijn relaties aan te gaan met onze ketenpartners.

Vanuit deze tweeledige rol kan dus voorkomen dat je met je strategische pet’ kijkt naar hoe je eigen beleid op operationeel / tactisch’ niveau uitpakt en andersom.

De rolverdeling zoals wij die nu zien is dat je een dag per week bezig bent met de activiteiten rondom strategisch inkoopbeleid en de overige dagen ben je als inkoper betrokken bij tenders en projecten.

Dit is jouw bedrijf

Als Strukton civiel Wegen en Beton maken wij onderdeel uit van één Strukton Civiel en beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten landelijk, regionaal en internationaal van dienst te zijn.

Dit doen we vanuit onze centrale Verwerving organisatie. We maken verbinding met elkaar, met onze klanten en partners. We werken op een open manier samen in nieuwe samenwerkingsvormen en zetten ons vak specialisme in.

In Nederland en over de grens. Samen bedenken, bouwen, beheren en onderhouden we de beste infrastructurele oplossingen waaraan écht behoefte is.

En daarvoor nemen we graag de regie.

Ons doel is om bestemmingen weer bereikbaar te maken, knelpunten op te lossen en omgevingen weer aangenaam te maken. Met al onze 1.

250 medewerkers bouwen we aan infrastructuur waarop iedereen zich fluitend voortbeweegt. Nu en in de toekomst.

Dit mag je van ons verwachten

Wie goed werkt levert, wordt goed beloond. Dat is ons uitgangspunt. Daarom bieden we je een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens ons functiehuis.

Je ontvangt een goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage, collectieve zorgverzekering en 43 vakantiedagen per jaar.

Om aan het milieu ons steentje bij te dragen, stimuleren wij elektrisch rijden. Zo ook bij de keuze van jouw leaseauto. We bieden je daarnaast een collectieve ziektekostenverzekering en een personeelsvoordeelwinkel.

Ook gaan we je helpen om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt daarom veel ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou

Vanzelfsprekend beschik jij als inkoper over goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden, ben je cijfermatig sterk en resultaatgericht.

Daarnaast verwachten wij dat je proactief bent en beschik je over een hands-on mentaliteit. In je werk ga je procesmatig aan de slag en ben je in staat in- en uit te zoemen tussen operationeel / tactisch en strategisch.

Maar je gaat niet alleen voor het resultaat, want als verbinder en teamspeler vind jij de relatie minstens zo belangrijk! Verder :

 • Heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding, in een (civiel) technische richting aangevuld met een NEVI 1 diploma
 • Heb je enkele jaren werkervaring als inkoper van middelgrote civiele projecten tussen de 5 en 50 miljoen
 • Heb je kennis van en ervaring met contractvormen zoals RAW en UAV-GC en relevante wet- en regelgeving
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ben je woonachtig in het westen of midden van Nederland
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier