Financial Controller
Forbo Flooring System
Assendelft, Netherlands
6 dagen geleden

De divisie Flooring Systems biedt een breed en aantrekkelijk assortiment milieuvriendelijk linoleum, hoogwaardige vinylvloeren, schoonloopsystemen, tapijttegels, naaldvilt, en Flotex, de wasbare textielen vloerbedekking.

Dankzij hun voortreffelijke technische eigenschappen en aantrekkelijke design zijn deze vloerbedekkingen de eerste keus voor openbare gebouwen, warenhuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen, scholen, bibliotheken, kantoren, vrijetijdscentra, hotels, restaurants en cafés alsmede voor toepassingen in de woonmarkt.

Met een marktaandeel van ruim 65% is Forbo wereldwijd marktleider in linoleum. Onder de merknaam Eurocol levert Flooring Systems ook kant-en-klare lijmen voor vloerinstallaties en keramische tegels en nivelleermassa's voor de bouwbranche

Op dit moment bestaat de vacature voor de functie van Financial Controller. Ideaal voor een ambitieuze finance professional die toe is aan een nieuwe uitdaging binnen een internationaal productiebedrijf en affiniteit heeft met Business Control.

De functie

Unieke rol bestaande uit hoofdzakelijk Financial Controlling en deels Business Control. Ideaal voor een ambitieuze finance professional die toe is aan een nieuwe uitdaging binnen een internationaal productiebedrijf en affiniteit heeft met Business Control.

In deze functie rapporteer je aan de Directeur Financiën Benelux. Tot je verantwoordelijkheden behoort onder meer :

Financial Controlling

 • Zorgdragen voor een tijdige en nauwkeurige maandafsluiting van de ondersteunende diensten in NL en Oost-Europese verkoopactiviteiten;
 • Verantwoordelijk voor de maandelijkse reporting in Cognos voor Forbo Flooring B.V. en Forbo Holding B.V.;
 • Het opstellen van budgetten en sparringpartner voor management van ondersteunende afdelingen in NL;
 • Het opmaken van de statutaire jaarrekeningen;
 • Adviseren en doen van verbetervoorstellen op procesmatig en financieel gebied;
 • Deelnemen in voorkomende projecten op internationaal divisie niveau;
 • Onderhouden van contacten met het hoofdkantoor in Zwitserland;
 • Business Control

 • Sparringpartner van de General Manager van de Oost-Europese verkoopmarkt;
 • Ondersteunen van de business met financiële analyses, markt trends, product verkoopanalyses, cost control, strategische onderwerpen;
 • Het opstellen van budgetten, estimates en adviseren van management van de verkoopmarkt Oost-Europa ten aanzien van alle productgroepen binnen deze regio.
 • De functie-eisen

  Als kandidaat voor deze functie beschik je over de volgende kwalificaties :

 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op academisch of HBO niveau;
 • 6 8 jaar ervaring op gebied van Financial Controlling, Reporting en Accounting, dan wel werkzaam geweest binnen de accountancy;
 • Ervaring met het uitvoeren van consolidaties en het opstellen van jaarrekeningen;
 • Kennis van IFRS en Dutch GAAP;
 • Bij voorkeur werkervaring opgedaan binnen een productie of industriële of handelsomgeving.
 • Verder heb je affiniteit met Business Control, heb je veel ervaring in het werken met Excel, heb je natuurlijk de potentie om vaardigheden te ontwikkelen en ben je leergierig.

  Het is voor jou tevens geen probleem om zowel in het Nederlands als ook vloeiend in het Engels te communiceren en beschik je over uitstekende analytische vaardigheden.

  Om succesvol te zijn in deze functie heb je een nauwkeurige en proactieve houding en ben je gewend om met deadlines te werken.

  Het werkt in je voordeel als je ervaring hebt met SAP en Cognos Controller / Hyperion.

  Ons aanbod en jouw ontwikkeling

  Wij bieden aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in een professionele en inspirerende organisatie, waar met plezier wordt gewerkt.

  Bovendien krijg je volop kansen om je eigen ontwikkeling vorm te geven, in je werk en in je loopbaan binnen Forbo Flooring.

  Sollicitatie & informatie

  Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

  Voor deze vacature werken wij exclusief samen met Rogier Schatens van Staan Finance. Voor meer informatie over de functie en vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen op telefoonnummer 06-5572 42 53.

  Jouw sollicitatie zien wij graag tegemoet per e-mail via rschatens staan.nl

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier