WO-stage accountancy bij grote ondernemingen
De Belastingdienst
Arnhem
16 uur geleden

Functieomschrijving

Ik ben met open armen ontvangen en ik voelde me vanaf dag één welkom als stagiair bij de Belastingdienst. De cultuur is informeel en de drempel om bij anderen aan te kloppen laag.

Voor al mijn vragen kan ik zowel bij mijn stagebegeleiders als directe collega’s terecht. Serap Öztürk, stagiair bij de directie grote ondernemingen van de Belastingdienst.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie.

Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden.

Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s.

En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Je loopt stage bij de directie grote ondernemingen die verantwoordelijk is voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9000 grootste ondernemingen van Nederland.

Het klantenbestand vertegenwoordigt bijna 75% van de totale kasstroom die door Belastingen wordt geïnd. Naast de grote financiële belangen worden deze ondernemingen veelal ook gekenmerkt door complexe fiscale problematiek.

Veel bedrijven werken multinationaal en zijn gevoelig voor eenheid van beleid en uitvoering.

Tijdens jouw stage draag je bij aan boekenonderzoeken en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden van een accountant bij de Belastingdienst.

Je bent aanwezig bij (voor)overleg met fiscale adviseurs en accountants van hoog (internationaal) niveau. Je wordt uitgedaagd om scherp te analyseren en het hoe en waarom van jouw gedachtegang duidelijk uiteen te zetten.

Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in je vakgebied en unieke (vak)kennis op te doen in de praktijk. Jouw klantbewustzijn zal groeien, je krijgt de verschillende aspecten van onze dienstverlening helder in het vizier én je leert onze processen kennen.

Je opereert in een politiek-bestuurlijke omgeving, waarin je - onder de vleugels van jouw begeleider - zoveel mogelijk zelfstandig opereert.

Een geweldige kans! Dus

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

Je bent een wo-bachelor- of masterstudent accountancy.

Je bent minimaal vier maanden 24 tot 40 uur per week beschikbaar.

Vermeld in je motivatiebrief duidelijk :

Je motivatie voor en doel van deze stage.

De begin- en einddatum van jouw stage.

Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.

Een eerste en tweede voorkeurslocatie : Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam of Utrecht.

En stuur je meest recente cijferlijst mee met jouw sollicitatie.

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent sociaal en je beschikt over goede contactuele vaardigheden. Je bent rechtvaardig en handelt altijd integer. Je houdt van aanpakken en je hebt geen afwachtende houding.

Én je bent flexibel, resultaatgericht en stressbestendig. Je kunt jezelf een uitstekend oordeel vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen.

Meer over de vacature?

Stel je vraag aan Dennis ten Hove

Meer over de sollicitatieprocedure?

Stel je vraag aan Marijn Kiros 06 - 50 74 24 28

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier