Storingmonteur E&I Direct Sheet Plant
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
1 dag geleden

Werken binnen een unieke fabriek waarbij staal van begin tot eind in één proces gemaakt. Ga jij de uitdaging aan om dit proces storingsvrij te laten verlopen?

Wat ga je doen?

Werk je bij de Direct Sheet Plant, dan werk je in een unieke fabriek. Want hier wordt staal van begin tot eind in één proces gemaakt.

Met een enorme pan van 300 ton vloeibaar staal worden plakken staal tot 200 meter lang gegoten. De plakken worden daarna van 72 mm dik naar tussen de 4 en 1,2 mm dik gewalst.

Na het walsen wordt het staal netjes opgerold tot meerdere rollen, klaar om naar de klant te worden vervoerd.

Voor Direct Sheet Plant zijn wij op zoek naar nieuwe storingsmonteur elektrotechniek. Je werkt in ploegendienst, binnen één van de 5 ploegen.

Als storingsmonteur bij de Direct Sheet Plant ga je bij verschillende secties aan de slag. Iedere sectie heeft haar eigen uitdagingen en complexe installaties, die jij je als medewerker storingsdienst helemaal eigen moet maken.

Je belangrijkste taak als medewerker storingsdienst is het veilig oplossen van storingen en verstoringen. Ook ben je verantwoordelijk voor het voorkomen van deze storingen.

Naast het oplossen van storingen behoren ook gedegen rapportages opstellen, zodat de diverse disciplines binnen de technische dienst in staat gesteld worden om de performance van de installaties te verbeteren.

Je hebt een rol in het signaleren en uitvoeren van preventief onderhoud. In samenwerking met je dagdienst collega's, heb je tijdens periodiek onderhoud ook een rol in de uitvoering en begeleiding van activiteiten.

Verder ben je in staat snel en accuraat te analyseren en ben je creatief in het bedenken van oplossingen.

Herken jij jezelf hierin?

Als storingsmonteur electrotechniek heb je de verantwoordelijkheid om productie stagnerende (ver)storingen zo spoedig mogelijk te verhelpen, zonder daarbij de veiligheid van jezelf en van anderen uit het oog te verliezen.

We vragen daarom wel wat van je :

 • Je hebt een afgeronde MBO4-opleiding in de richting Electrotechniek
 • Inventief, effectief en bovenal veilig werken is voor jou vanzelfsprekend
 • Je schrikt niet van tegenslag en de doorzetter in jou weet altijd snel een passende oplossing te vinden
 • Je weet effectief samen te werken met je collega’s en stelt je daarin loyaal op
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in een technische omgeving
 • Je wilt altijd je kennis op peil houden en bent bereid daartoe de noodzakelijke cursussen te volgen
 • Wat bieden wij jou?

  Een maandsalaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen de € 3.470 en € 4.021 bruto ligt

 • Extra geld : bovenop je salaris een ploegentoeslag van 29%
 • Een variabele winstdeling
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 2% en vakantietoeslag 8%
 • 26 vakantiedagen
 • Nog meer vrije tijd : door je 5-ploegendienst is fulltime maar 33,6 uur per week
 • Een rooster waarmee je een jaar van te voren weet wanneer je werkt en vrij bent
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming ziektekosten en onkostenvergoeding
 • Doorgroeimogelijkheden, cursussen en opleidingen
 • Voor veel woonplaatsen in Noord-Holland geldt gratis busvervoer van en naar Tata Steel
 • Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw fabriek :

  De Direct Sheet Plant is een unieke fabriek, staal wordt hier van begin tot eind in één proces gemaakt. Dit kost minder energie en is dus minder belastend voor het milieu.

  Vloeibaar ruwijzer van de Oxystaalfabriek wordt tot lange plakken staal gegoten, daarna gewalst en tot rollen staal opgerold zodat ze naar Koudbandwalserij en externe klanten kunnen worden vervoerd.

  De Direct Sheet Plant bestaat uit diverse complexe installaties : een gietmachine, een tunneloven, een walsstraat, een keuringstation, faciliteiten voor het koelen en afvoeren van warmgewalste rollen en diverse productie ondersteunende installaties zoals een walsenslijperij en geautomatiseerde kranen.

  Jouw team :

  Je gaat aan de slag binnen technische team, bestaande uit 2 medewerker storingsdienst elektrotechniek en 2 medewerker storingsdienst werktuigbouwkunde.

  Jullie zijn samen verantwoordelijk voor het storingsvrij laten verlopen van de processen. Binnen het technisch team is het vanzelfsprekend kennis te delen en dat je kunt rekenen op elkaars hulp.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Bart Boting, Recruiter Techniek.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier