Lead Hardware Engineer Industriële Automatisering, Roden
EQUANS
Roden, Drenthe,Netherlands
4 dagen geleden

EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Lead Hardware Engineer Industriële Automatisering, Roden Bij EQUANS is Industriële Automatisering één van de technologische speerpunten en zijn wij op zoek naar een Lead Hardware Engineer.

Onze afdeling Industrial Automation (IA) ontwerpt en realiseert klantspecifieke oplossingen voor het automatiseren en beheersen van industriële processen.

Van consultancy tot en met uitvoering van multidisciplinaire turn-key projecten. Dit ga je doen als Lead Hardware Engineer Als Lead Hardware Engineer bij EQUANS Industriële Automatisering (Roden en Hengelo) kom je aan afwisseling niets tekort.

Je komt namelijk terecht in een grootschalig concern met verschillende industriële automatiseringsprojecten. Je verdiept je in afwisselende projecten in de industrie Jij zorgt voor een gestructureerd elektrotechnisch schema pakket van de installatie.

Hiermee verzorg jij aanvragen en bestellingen van de schakelpanelen en de diverse automatiseringscomponenten. De werkzaamheden bestaan onder andere uit :

 • Het aanvragen en begeleiding van de installatie bekabeling
 • Met je specialistische elektrotechnische kennis ben jij het aanspreekpunt op dit gebied binnen één of meerdere projectteams
 • Je vertaalt de eisen en wensen van de klant en de projectleider naar een gedegen elektrotechnisch ontwerp
 • Je werkt in teamverband samen met collega Hardware Engineers aan een uniforme output volgens de standaard Eplan Macro’s
 • Je mag mede vormgeven aan nieuwe innovaties op het gebied van hardware engineering, een leidende rol hierin is wenselijk.

  Als je het talent / kennis hebt om hier een goede visie in te kunnen neerzetten dan heeft dat een grote pré. Graag zien we je hier een grote rol in vervullen, wij gaan graag samen met jou naar de next level op het gebied van hardware engineering.

  Dit breng je mee Om deze functie goed te kunnen uitvoeren zoeken wij een nieuwe collega die :

 • In het bezit is van een HBO opleiding (of MBO+) elektrotechniek;
 • Minimaal 5 jaar ervaring heeft met het ontwerp van elektrotechnische installaties binnen de (proces) industrie;
 • Gedegen ervaring heeft met Eplan P8;
 • Kennis van de geldende elektrotechnische normen (NEN1010, NEN-EN 60204 en NEN3140) heeft;
 • Nauwkeurig, vakkundig en professioneel is;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in woord en geschrift;
 • Goede kennis heeft van Word, Excel en Outlook;
 • Kennis heeft van veiligheidsnormen als ATEX en SIL;
 • De DRIVE heeft om te willen ontwikkelen en een nieuwe visie / norm neer te willen zetten.
 • Uiteraard bieden wij veel mogelijkheden om je continu te blijven ontwikkelen in het vakgebied middels opleidingen en de interne samenwerking met de andere vestigingen en bedrijven van EQUANS. Wat bieden wij je

  Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

  Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij.

  Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten.

  En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

  Wij zijn EQUANS EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland. Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.

  500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid.

  Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland.

  Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd : op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

  Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten.

  In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier