BIM Modelleur
Koninklijke BAM Groep
Gouda, Nederland
1 dag geleden

Wat ga je doen?

Als Modelleur maak jij het 3D-model waarmee het ontwerp gevisualiseerd wordt, en voorzie je dit model van informatie waardoor dit een volledig BIM-model wordt.

Je schakelt veel binnen het ontwerpteam, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren en collega’s in de uitvoering. Projecten voer je in samenwerking uit voor onze interne klanten op verschillende afdelingen.

Het is een afwisselende baan met ruimte voor eigen initiatief, waarbij jij meewerkt aan diverse multidisciplinaire projecten.

De BIM-kennis die je opdoet in de projecten neem je mee en weet jij door te voeren. Je signaleert vroegtijdig risico’s in het ontwerp, denkt mee en participeert in ontwikkelingstrajecten over BIM-toepassingen, -processen en -vaardigheden.

Samenvattend zijn jouw taken en verantwoordelijkheden :

 • Het modeleren en tekenen van civiele constructies;
 • Samenwerken met verschillende disciplines vanuit en middels het 3D-model;
 • Betrokken partijen informeren en adviseren over gebruik van data en toepassing van output;
 • Signaleren van eventuele knelpunten in systemen, organisatie of samenwerking op gebied van informatiemanagement, bouwprocesmanagement en mede-adviseren over eventuele bijstelling;
 • Uitdragen van de BIM-methodiek binnen BAM en samenwerking opzoeken met interne partners.
 • Als Modelleur ben je betrokken bij DBFMO-projecten in Nederland en internationaal.

  Voorbeelden van toonaangevende projecten zijn de Sluiskiltunnel, Zeesluis IJmuiden, Tunnel Rotterdamsebaan, Leidsebrug in Amsterdam, Thames Tideway Tunnel, Blyth Gravity Base Foundations (United Kingdom), Tanzania Airport and Ichtys Jetty (Australia).

  Nieuwsgierig geworden? Lees het interview met Silvy over haar rol binnen BIM Services.

  Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde mbo of hbo opleiding, bij voorkeur richting Civiele techniek.
 • Je hebt drie jaar werkervaring met Revit.
 • Wij vinden in jou een combinatie van diverse competenties : kritisch denken, flexibel, teamplayer, analytisch.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent in staat te denken vanuit commercieel oogpunt.
 • Wat bieden wij?

  Hoe mooi is het om juist nu bij BAM aan de slag te gaan. BIMmen op het hoogste niveau van Nederland, dat is de reden waarom veel nieuwe collega’s voor ons kiezen.

  Mensen die onderdeel willen zijn van de 4e industriële revolutie. Zij die data kunnen omzetten in informatie en modellen en snappen dat dit het verschil gaat maken.

  Informatie staat straks centraal bij alles wat we doen. En het BIM center van BAM loopt in al deze ontwikkelingen voorop.

  De circa honderd collega’s die hier werken dragen echt bij aan de toekomst van bouwen en de innovaties die daarmee samenhangen.

  Over ons

  In een snel veranderende wereld formuleert advies- en ingenieursbureau BAM Infraconsult antwoorden op complexe infrastructurele en waterbouwkundige vraagstukken.

  We kijken met een integrale, multidisciplinaire blik naar het landschap en vertalen onze kennis en ervaring naar duurzame, beheerbare, betaalbare, veilige en bouwbare oplossingen.

  Met innovatie en het steeds verder doorvoeren van BIM streven wij een toppositie na.

  Omdat BAM Infraconsult onderdeel uit maakt van de grootste bouwonderneming van Nederland zijn onze medewerkers niet alleen betrokken in de tender- en ontwerpfase maar ook in de realisatie en het vaak langdurige onderhoud.

  Het realiseren van kleine en grote projecten in de huidige contractvormen vraagt om intensieve samenwerking.

  Het hoofdkantoor van BAM Infraconsult is gevestigd in Gouda. Als BIM modelleur werk je binnen een projectteam op locatie van een project.

  BIM Services opereert op het gebied van BIM over de volle breedte van het infrawerkveld. De afdeling is verantwoordelijk voor de BIM-informatievoorziening van tender tot uitvoering.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier