Activiteitenbegeleider Rode Maan
Abrona
Huis ter Heide
1 dag geleden

Dit ga je doen

Kom jij met jouw talent als activiteitenbegeleider ons team versterken? Ben jij een vrolijke noot en krijg jij energie van het stimuleren en activeren van onze bewoners?

Dan is Abrona op zoek naar jou!

Over Abrona

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht. Wij bieden . Met aandacht voor de cliënt en zijn of haar leefwereld. Met elkaar, voor elkaar.

Voor onze participatie locatie de Rode Maan in Huis ter heide (nabij Zeist) zijn wij op zoek naar een :

activiteitenbegeleider (24-36 uur)

Over de locatie

Binnen de woonwijk Sterrenberg, op woonlocatie Uranushof vind je de participatielocatie de Rode Maan.

De Rode Maan is een plek van gezelligheid, sfeer en activering. Het is een plek waar aandacht is voor de groep en voor het individu.

Nieuwe activiteiten uitproberen, zelfredzaamheid stimuleren en plezier hebben met elkaar zijn de kenmerken van deze dagbesteding.

Bewoners genieten van een muziekje op de achtergrond. Ze zijn graag bezig met creatieve activiteiten. De Rode Maan kenmerkt zich in maatwerk, structuur en sfeer.

De wensen, behoeftes en mogelijkheden zijn het uitgangspunt van elke dag. De diverse groep heeft verschillende ontwikkelingsniveaus en (psychische) problematiek.

Dit vraagt van jou aanpassingsvermogen en denken in mogelijkheden.

Wat ga je doen als activiteitenbegeleider?

Als activiteitenbegeleider op de Rode Maan maak je deel uit van het team van de woonlocatie de Uranushof. Je werkt nauw samen met de woonbegeleiders.

Jouw werkdag begint op de woonlocatie waarbij je helpt met de opstart van de dag (zoals ADL ondersteuning). Het merendeel van de bewoners is bekend met psychiatrische- en gedragsproblematiek.

Hierbij komt mogelijk agressie, onvoorspelbaar gedrag en fysiek en / of verbale agressie voor. Je bent echt een verbinder tussen de woonlocatie en de Rode Maan.

De Rode Maan is momenteel aan het vernieuwen en ontwikkelen. Jij mag als activiteitenbegeleider meedenken over hoe we dit precies vorm gaan geven.

Na de opstart op de woonlocatie neem je de cliënten mee naar de Rode Maan (deze locatie zit aan de woonlocatie vast). Je zorgt voor een rustige start van de dag en laat de cliënten even acclimatiseren.

Het is jouw taak om een bepaalde rust te creëren en een stukje gezelligheid. Daarnaast zorg je voor structuur, maak je een praatje met de cliënten en maak je echt tijd voor persoonlijke aandacht.

Elke dag is anders, dat maakt dat jij als activiteitenbegeleider heel vrij bent om te kijken wat er per dag nodig is en waar er behoefte aan is.

De activiteiten waar de cliënten op de Rode Maan heel blij van worden zijn o.a. knutselen, bordspellen, wandelen, fietsen, sporten, thema activiteiten rondom feestdagen.

De werktijden op de Rode Maan zijn + / - van 07 : 30-16 : 00 uur.

Het kan voorkomen dat je ook werkt op feestdagen. Dit gaat in overleg.

De film hieronder geeft een fantastisch beeld van de Uranushof en waarom het zo leuk is om hier te werken!

Wie ben jij?

Om als activiteitenbegeleider aan de slag te gaan ben je in het bezit van een afgeronde, relevante beroepsopleiding op minimaal MBO-niveau 3 of 4 met daarnaast werkervaring als activiteitenbegeleider.

Verder kun je je vinden in onderstaande kenmerken :

 • Je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten zoals in de vacature beschreven;
 • Je hebt ervaring en / of affiniteit met de Triple C methode;
 • Je hebt er plezier in om, daar waar mogelijk, cliënten te helpen ontwikkelen en zelfstandiger te maken;
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en bent proactief;
 • Je kunt goed balans houden tussen ontspanning en activering en kunt structuur bieden in een dagprogramma daar waar nodig;
 • Je bent collegiaal en denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt voelsprieten voor opbouwende spanning bij de cliënten en bent een ster in de-escalerend werken;
 • Je bent bereid om te werken tijdens feestdagen.
 • Dit bieden we

  Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Deel je de visie dat een zinvolle daginvulling van ’s ochtends tot ’s avonds zeven dagen per week nodig is?

  Wil jij je energie steken in het doorontwikkeling en vernieuwen van de Rode Maan en kun jij deze uitdaging aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

  Abrona biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving mét toekomstperspectief.

  Werken bij Abrona betekent veel ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling.

  Het salaris is conform de CAO Gehandicaptenzorg.

  Voor een Activiteitenbegeleider A is dat FWG 35 met een bruto maandsalaris van € 1.920 - € 2.853 (bij een 36 urige werkweek).

  Voor een Activiteitenbegeleider B is dat FWG 40 met een bruto maandsalaris van € 2.025 - € 2.993 (bij een 36 urige werkweek).

  Naast het salaris bieden wij jou :

 • een aantrekkelijke eindejaarsuitkering;
 • aanvullende scholing en begeleiding;
 • een arbeidsvoorwaarden meerkeuzesysteem (bv. fietsplan, laptop, fitness, reiskosten);
 • een abonnement op (korting op voorstellingen en musea)en (gratis cursussen en trainingen);
 • een kortingspas voor de BraZZerie.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier