Verpleegkundigen Longziekten met UMC ambitie (doorlopende werving)
Radboudumc
Nijmegen, Netherlands
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Wij, de verpleegafdeling Longziekten van het Radboudumc (locatie Dekkerswald), werken doorlopend aan een 'Talentpool' van ambitieuze verpleegkundigen Longziekten die, nu of in de toekomst, geïnteresseerd zijn in werken op onze afdeling.

Verpleegkundigen die het interessant vinden om in een academische setting dagelijks in aanraking te komen met zeer diverse en uitzonderlijke aandoeningen.

Dit bij een kleinschalige verpleegafdeling, met korte lijnen en op een mooie locatie in de bossen. Zorgprofessionals die in een omgeving willen werken waar we op een heel persoonlijke manier met elkaar omgaan en waar je een bijzondere regierol hebt in de zorg.

Mensen die het belangrijk vinden om elke dag te leren en zichzelf te blijven ontwikkelen.

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen, dan nemen we je op in onze Talentpool.

Zodra het past in jouw loopbaan, nodigen we je uit om deel te nemen aan de sollicitatieronde. Zie onze animatie over hoe dit werkt.

Echt het verschil maken voor patiënten door meer te bieden dan alleen standaard’zorg.

Als verpleegkundige Longziekten bij de locatie Dekkerswald van het Radboudumc, werk je op een academische verpleegafdeling waar je zorg verleent aan zeer diverse en uitzonderlijke patiëntcategorieën.

Patiënten met vaak complexe aandoeningen die elders niet (meer) behandeld kunnen worden en die vanuit heel Nederland naar ons toe komen.

Bijvoorbeeld complexe TB- en CF- patiënten. Maar we behandelen ook infectieziekten zoals NTM en meer reguliere aandoeningen als COPD.

Regelmatig hebben onze patiënten vanwege hun gecompliceerde of andere (culturele) achtergrond of thuissituatie, naast medische zorg, ook psychosociale of psychiatrische hulp nodig.

Als verpleegkundige ben je bij de behandeling van al deze patiënten betrokken. Dit vraagt om een brede klinische blik en stelt hoge eisen aan je medische kennis en aan je vermogen snel te kunnen schakelen, maar het zorgt ook voor veel afwisseling en voor extra diepgang in je werk.

Bovendien ligt onze afdeling in de bossen op enige afstand van het Radboudumc. Dit maakt dat je als verpleegkundige een wat andere rol hebt, dan op een gemiddelde afdeling binnen het Radboudumc of in een ander ziekenhuis.

We werken veel samen met verschillende disciplines en specialismen van het Radboudumc en bijvoorbeeld de St. Maartenskliniek.

Binnen deze multidisciplinaire samenwerking heb je als verpleegkundige een belangrijke regierol.Je kunt zo nog meer voor patiënten betekenen en je biedt echt zorg op maat.

Ook heb je een belangrijke signalerende functie in de zorg en ben je de ogen en oren’ van artsen en specialisten van het Radboudumc.

Dit geeft je een brede verantwoordelijkheid in je werk, maar ook veel zelfstandigheid.

Omdat we een kleinschalige afdeling zijn, met korte lijnen, kennen we elkaar goed en werken we op een heel persoonlijke manier en als één team (artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers) met elkaar samen.

Er heerst bij ons een sfeer waarin je als verpleegkundige alle ruimte hebt om mee te denken in de behandeling en jouw kennis en ervaring voor patiënten in te brengen.

Profiel

Verpleegkundigen Longziekten met een brede klinische blik, die snel kunnen schakelen.

Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige met een afgeronde opleiding mbo-v of hbo-v en je kiest bewust voor werken als verpleegkundige in een academische setting.

Je beschikt over een brede klinische blik en je schakelt makkelijk tussen heel diverse patiënten met verschillende aandoeningen.

Je ziet het als een mooie uitdaging om, naast de zorg aan het bed, een verantwoordelijke regierol te vervullen in de zorg.

Je wilt je in voor jou nieuwe facetten van het verpleegkundige vakgebied verdiepen. En je vindt het interessant om patiënten ook op psychosociaal en psychiatrisch vlak te begeleiden.

Maar je kent ook je eigen grenzen en je bent in staat om op tijd de hulp van anderen te vragen als je zelf iets niet of onvoldoende weet.

Je neemt zelf het initiatief in het op peil houden van de benodigde kennis en je hebt de ambitie jezelf als mens en als professional te blijven ontwikkelen.

Bovendien vind je het leuk om op een heel persoonlijke manier met collega’s samen te werken. Verder ben je flexibel in je werk, stressbestendig, besluitvaardig, en je denkt graag actief mee in hoe we iedere dag samen de zorg aan onze patiënten nog verder kunnen verbeteren.

We vinden het vanzelfsprekend dat we onze kennis continu met elkaar delen. Als verpleegkundigen onderling, maar ook tussen artsen en verpleegkundigen.

Je leert zo elke dag nieuwe facetten van het verpleegkundig vakgebied kennen. Dit in combinatie met de goede opleidingsmogelijkheden die we je bieden en die je uit je persoonlijk opleidingsbudget kunt bekostigen én de vele scholingsmomenten die we kennen, zorgt dat je je als verpleegkundige op onze afdeling blijft ontwikkelen.

Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook als mens.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier