Consultant
Topicus
Deventer, NL
4 dagen geleden

Jouw werkzaamheden als Consultant

Je komt te werken als Consultant bij Topicus divisie Onderwijs voor Somtoday. Somtoday is een uitgebreid leerlingvolgsysteem die het werk voor de docenten in het voortgezet onderwijs behapbaar, gemakkelijk en overzichtelijk maakt.

Geen dag is hetzelfde, daarvoor is jouw werk veel te divers. We vinden persoonlijk contact met de klant ontzettend belangrijk, wat er tevens voor zorgt dat we goed geïnformeerd zijn over de doelen en ontwikkelingen van onze klanten.

In jouw rol als Consultant bij Somtoday ben jij daarbij de spin in het web. Je bouwt relaties op diverse niveaus op met onze klanten en onderhoudt deze.

Je adviseert ze in de verbetering van hun bedrijfsvoering, met inzet van ons aanbod aan diensten. Je signaleert, als leadbron voor de relatiebeheerder, kansen voor cross- en upsell van licenties en one-offs zoals bijv.

trainingen. Je krijgt en neemt de verantwoordelijkheid voor de dienstenomzet en de tevredenheid van de klant. Maar als allerbelangrijkste ben je verantwoordelijk voor de implementatie en optimalisatie van Somtoday-software en die van derde partijen.

Om succesvol te zijn als consultant bij Somtoday is het noodzakelijk dat je sterk bent in projectmatig werken. Voor jou is dit dan ook vanzelfsprekend.

Je plant vooruit, communiceert duidelijk met alle betrokkenen en evalueert ieder implementatietraject na afloop.

Als Consultant werk je samen met het enthousiaste Somtoday-team, bestaande uit product owners, marketeers, relatiemanagers, accountmanagers en servicedeskmedewerkers.

Uiteraard ben je niet de enige consultant; naast jou bestaat het team van consultants uit vier migratieconsultants, een business objects-consultants en een teleconsultant.

Vereiste ervaring en skills als Consultant

Als je gedreven bent om iedere dag verder te groeien, zit je bij Topicus goed. Maar natuurlijk is ambitie niet de enige succesfactor.

Wij vinden het belangrijk dat jij :

 • Sterk bent in het projectmatig benaderen van implementatietrajecten;
 • een hbo- of wo-studie afgerond hebt;
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar bent;
 • Klantgericht, ondernemend en commercieel bent;
 • kansen ziet, deze creëert en beschikt over een probleemoplossende instelling;
 • een passie voor het onderwijs hebt en uiteraard affiniteit met IT.
 • Ervaring met het implementeren van software is een pre;
 • Naast kennis stellen we jouw eigen ideeën ook zeer op prijs. Bij Topicus heb je echt de ruimte om te laten zien wat je weet en niet onbelangrijk wat je wil.
 • Jouw ontwikkeling bij Topicus

  Voor jou is deze functie de manier om door te groeien tot senior Consultant. Alleen houden we er bij Topicus niet van om mensen in een hokje te plaatsen waar ze maar één ding mogen doen.

  Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Daarom kun je binnen Topicus ook andere ambities waarmaken.

  Of wil je jouw kennis overdragen op mede-Topicanen. Wij bieden goede faciliteiten om jezelf verder te ontwikkelen. Topicus werkt met een onboarding-traject waardoor je de organisatie van binnen en buiten leert kennen!

  Wat kun jij van ons verwachten?

  Wij zijn een IT-bedrijf met impact. Met jouw werk lever je een bijdrage aan beter onderwijs in Nederland. Daar krijg je iets voor terug dat niet in geld uit te drukken is : voldoening.

  Je komt terecht in een hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet en waar je nieuwe vriendschappen sluit met collegas die net als jij een nuchtere kijk hebben op tech-dienstverlening.

  Verder bieden we je aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hieronder de unieke job benefits.

  Job benefits

  Allereerst : een passende reiskostenvergoeding, een pensioenregeling en uiteraard voldoende vakantiedagen. Maar ook :

  Jouw eigen werkbudget

  bekijk

  Werk- en privé balans

  bekijk

  Jouw eigen werkbudget

  Iedere Topicaan heeft een eigen werkbudget. Jij bepaalt met dit budget zélf met welke laptop, telefoon en / of tablet je aan de slag gaat.

  Het uitgangspunt hierbij is dat iedere Topicaan zijn / haar ideale hamer kan selecteren, zonder gedoe. Werk jij liever op een Apple of Windows laptop?

  Jij staat vrij in je keuze!

  Kennisdeling

  Je kunt regelmatig aanschuiven bij een kennissessie, zoals onze eigen conferentie TopiConf, onze Meetups (DevDev en EnscheDev) of de presentaties die we tijdens vakinhoudelijke events geven (bijvoorbeeld : Techdays, J-spring en J-fall).

  We dagen je zo uit om jezelf steeds verder te ontwikkelen in de dingen die jij interessant vindt.

  Werk en privé balans

  We streven voor al onze medewerkers naar een gezonde balans tussen werk en privé, zodat je lekker in je vel zit en optimaal kunt presteren.

  Je krijgt bij ons daarom veel vrijheid. Je kunt jouw werktijden vrij indelen. We gaan er namelijk vanuit dat iedereen er zelf voor zorgt dat hij of zijn uren maakt en gestelde doelen haalt.

  Carrièreperspectief

  Bij Topicus ben jij de regisseur van jouw loopbaan. Samen met jouw talentbegeleider bespreek jij, wat jouw ambities zijn en wat ervoor nodig is om die waar te maken.

  Zo heeft collega Ester in twaalf jaar tijd veel verschillende rollen gehad. In 2006 ben ik gestart als helpdesk medewerker, daarna heb ik een aantal jaar implementatietrajecten gedaan en inmiddels ben ik Service Manager voor verschillende projecten.

  Als er in een project een Ester’ wordt gemist, word ik ingevlogen - bijvoorbeeld om een verbeteringstraject op te starten of nieuwe producten te bedenken.

  Ook geef ik sinds kort leiding. Die leidinggevende rol werd vanuit Topicus geïnitieerd, maar ik was er zelf ook aan toe.

  Dat is typisch Topicus : er wordt steeds sámen gezocht naar wat voor jou de volgende stap is.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier