Civiel Constructeur Medior
Seconed
Breda, NL
5 dagen geleden

Over Seconed

Als onafhankelijk en deskundige partij in de bouw, streeft Seconed naar zowel het creëren van vertrouwen tussen bouwpartners over de geleverde bouwkwaliteit, als naar het minimaliseren van de technische risico’s die gepaard gaan met de bouw.

Dit doen we in alle fasen : we toetsen het ontwerp, de engineering en inspecteren tijdens de uitvoering. Een second opinion of een audit op bestaand vastgoed?

Ook hier hebben we de benodigde expertise voor in huis. Wij zijn partner in o.a. (bij voorkeur complexe) civiele werken, weg- en waterbouw, energie, comfort en uiteraard zijn we ook thuis in de utiliteitsbouw.

Onze bouwbesluitexperts voeren desgewenst een volledige bouwbesluittoetsing uit. Dit alles doen we overigens niet alleen, binnen de Seco Group hebben we circa 250 kundige en gespecialiseerde ingenieurs tot onze beschikking.

En daar zijn we trots op!

De meest interessante projecten komen ons kantoor voorbij. En omdat we groeien, kijken we uit naar versterking van onze vestiging in Breda .

Doel en taken van de functie

Als bouwkundig / civiel ingenieur bij Seconed ben je verantwoordelijk voor het risico gestuurd toetsen van het DO en UO en de bijhorende uitvoeringsdocumenten voor betonnen constructies zoals bruggen, sluizen en verschillende soorten hoogbouw (+70m).

Je werkt precies en hebt een oog voor detail maar verliest tegelijkertijd de integraliteit van een project niet uit het oog.

Op basis van de relevante risico’s toets je het project op constructieve veiligheid, geldende normering en vereisten van de klant.

Toetsing gebeurt conform de eisen van de klant, het project en / of het toetsingsframe zoals bijvoorbeeld TIS. Tevens verzorg je de opvolging buiten door inspecties uit te voeren op de bouwplaats.

Hiermee wordt antwoord gegeven op de vraag of er werkelijk wordt gebouwd wat is beloofd. Je opereert binnen een toetsteam en bent daarbij verantwoordelijk voor de technische toetsingen en de dagelijkse contacten met de klant, ontwerpers, uitvoerders en collega’s.

Rapportering op zowel technisch als financieel gebied gebeurt direct aan de technisch manager danwel projectverantwoordelijke.

Als je zelf als projectverantwoordelijke optreedt ben je tevens verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de opdracht welke aansluit bij de overeenkomst met de klant.

Je waarborgt de meerwaarde voor de betrokken partijen en maximaliseert de klanttevredenheid. Je bent bereid om korte opdrachten uit te voeren in het buitenland.

Als bouwkundig / civiel ingenieur heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden :

 • Je verzorgt third party checks, second opinion, onafhankelijke beoordeling van bouwprojecten in het domein van de betonnen constructies.
 • Je rol is in eerste instantie projectingenieur. Daarnaast kan je voor sommige projecten ook de rol van projectverantwoordelijke opnemen.
 • Afhankelijk van de opgedane kennis en ervaring kan je ook deeltijds de rol van technisch coördinator opnemen en deelnemen aan werkgroepen om interne processen te ontwikkelen of te vernieuwen.

 • Je projecten omvatten ondermeer betonnen bruggen, sluizen, kademuren, industriële loodsen, on-shore windmolenfunderingen, voetbalstadions, stationsoverkappingen, hoogbouw en andersoortige speciale gebouwen.
 • Je werkt in teamverband samen met je projectverantwoordelijke, jouw collega-specialisten voor funderingen, metaalconstructies, houtconstructies, buitenschrijnwerk en technieken.
 • Je voert risicoanalyses uit samen met collega betoningenieurs om de focus van de second opinion vast te leggen.
 • Je verdiept jezelf in het ontwerp van de constructies aan de hand van eigen schaduwberekeningen, waarvan de diepgang en de complexiteit afhangen van de risicoanalyse.
 • Je komt dicht bij de praktijk te staan via externe vergaderingen, inspecties bij de betonfabrieken en tijdens de montage.
 • Je rapporteert schriftelijk, telefonisch en in overlegmomenten aan de betrokken partijen : architect, ingenieursbureau, aannemer en betonleverancier.
 • Je volgt een tiental projecten op met de nodige zin voor prioriteiten.
 • Je staat ook in voor administratie en financiële opvolging van je projecten.
 • Je projecten bevinden zich overwegend in Nederland. Je kunt korte opdrachten uitvoeren in het buitenland waarvoor het studiewerk grotendeels in Nederland gebeurt.
 • Vergaderingen en inspecties vinden sporadisch plaats in het buitenland gedurende enkele dagen.

  Profiel

 • Afgerond WO diploma in de civiele techniek.
 • De vacature staat open voor senior profiel met minimaal 10 jaar ervaring.
 • Je interesse gaat uit naar de complexere berekeningen voor betonconstructies.
 • Je kan goed schriftelijk rapporteren. Je kan ook open en diplomatisch communiceren, zowel telefonisch als in vergadering met de overige bouwpartijen.
 • Je hebt een proactieve werkhouding, probleemoplossend vermogen en bent doortastend met een oog voor detail.
 • Je hebt ervaring met risico gestuurd beoordelen en opvolgen van projecten.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift; minimaal Nederlands en Engels, Frans is een voordeel.
 • Kennis van geotechniek is een pluspunt (zeker als je spreekt over sluizen, kademuren, ).
 • Kennis van relevante rekensoftware, o.a. Sofisitik is een pluspunt.
 • Wij bieden

  Wij bieden je een uitdagende baan in een stabiel, gezond en groeiend bedrijf met collega’s die beschikken over een berg aan ervaring.

  Met hen werk jij samen aan de meest interessante en spraakmakende projecten van topniveau. Wij bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel in- als extern.

  Salaris in onderlinge overeenstemming en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier