Contractmanager
Matchd
Rotterdam, NL
3 dagen geleden

De functie

We zoeken voor Rijkswaterstaat een Contractmanager. De opdracht is onderdeel binnen het projectteam dat de contracten onder raamovereenkomsten begeleidt.

De opdracht richt zich op inkoopstrategieën en plannen, contractvoorbereiding, - aanbesteding en uitvoering. De inhoud van contracten wordt afgestemd met de opdrachtgevers en nemers en ziet erop toe dat contracten voldoen aan de randvoorwaarden.

Risico’s worden scherp in beeld gebracht en zo ook geldende kaders en richtlijnen.

Voor deze opdracht ben jij het eerste aanspreekpunt. Je spart met de adviseurs inkoop en contracten, stuurt hen aan en zet de beschikbare mensen en middelen zo efficiënt mogelijk in.

Je zoekt afstemming met jouw projectteam, stakeholders en andere relevante disciplines en zorgt voor optimale kennisuitwisseling.

Tijdens de uitvoering ben je verantwoordelijk voor systeem-, proces- en producttoetsen en de prestatieverklaringen over uitgevoerde werkzaamheden.

Indien nodig spreek je opdrachtnemers aan op het niet nakomen van afspraken en zorg je voor besluitvorming rondom contractwijzigingen.

Je stuurt op kwaliteitsborging en de toepassing van de PDCA-cyclus. Je deelt actief kennis en ervaringen binnen en buiten Rijkswaterstaat.

Waar nodig zorg je voor verbetering van het inkoop- en contractmanagementproces; je streeft daarbij naar administratieve lastenverlichting.

Tijdens de uitvoering van werkzaamheden houd je de aspecten tijd, geld, kwaliteit en risico scherp in de gaten. Vanuit je landelijke taak om verbeterinitiatieven te ontwikkelen en te implementeren, deel je je ervaringen actief met de directie van de afdeling Inkoop- en Contractmanagement.

De opdracht wordt vervuld vanuit de RWs locaties Rotterdam en Utrecht

Programma’s, Projecten en Onderhoud

Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) zorgt voor de productie van aanleg- en onderhoudsprocessen binnen de kaders van scope, budget en tijd.

PPO gaat te werk in opdracht van de regionale onderdelen van RWS. Het gaat om alle contracten en projecten die kleiner zijn dan € 65 miljoen.

PPO werkt intensief samen met het publiek, de politiek en diverse interne en externe partners. Zij merken dat wij iedere dag streven naar betere resultaten en waarderen ons als vakkundige, effectieve en efficiënte projectmanager, interne opdrachtnemer en externe opdrachtgever.

Daarnaast werkt PPO nauw samen met Grote Projecten en Onderhoud (GPO). Beide zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.

Functie eisen

 • Afgeronde vooropleiding op bachelor en of WO niveau.
 • Drie tot vijf jaar ervaring als inkoop- en contractmanager binnen het werkproces aanleg en onderhoud en meer specifiek de product uitbestedingen via de zogenaamde RaamOvereenKomsten.
 • Bij voorkeur heeft de kandidaat ook ervaring op het gebied van account- en leveranciersmanagement

 • Kennis van onder andere : a.SCB, b. aanbestedingswetgeving, c. risicomanagement, d.systems engineering, e. projectbeheersing, f.
 • kwaliteitsnormering , g.inkoopcontractering en relevante h. contractmodellen zoals D&C, en i. prestatie- en ingenieursdienstencontracten.

  Wensen :

 • Inhoudelijke basisopleiding op het gebied van inkoop en contracten. Bijvoorbeeld NEVI 1 of vergelijkbaar
 • Drie tot vijf jaar ervaring met het leiden van teams.
 • Ervaring met ISO 9001 en SCB.
 • Ervaring als (contractmanager (IPM-toprol) in een projectteam rondom risicogestuurd portfoliomanagement.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier