Accountant
ABAB Accountants en Adviseurs
Terneuzen
1 minuut geleden

Wat vragen we van je?

 • Afgeronde accountancy-opleiding
 • Ingeschreven in het NBA-register
 • Coachen en meedenken
 • Communicatief sterk
 • Wat krijg je van ons?

 • Flexibele werktijden
 • 33 vakantiedagen
 • Regie over je loopbaan
 • Diverse opleidingsprogramma's
 • Als tekenbevoegde accountant heb je een zeer afwisselende functie. Je schakelt voortdurend tussen verschillende rollen : vaktechnisch verantwoordelijke, collega, coach en meedenker.

  Samen met relatiemanagers ben je medeverantwoordelijk voor acquisitie. Voor deze specifieke functie geldt dat je voornamelijk werkt voor klanten in de agro-branche.

  Jouw werk als accountant in het kort

  Als accountant geef je leiding aan assistent-accountants, die zorgdragen voor de financiële administratie en het samenstellen van de jaarrekening.

  Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de dossiers en de werkzaamheden van de assistent-accountants. Dit komt onder meer tot uiting met het plaatsen van je handtekening onder de samenstelverklaring.

  Op basis van de cijfermatige ontwikkelingen geef je jouw klanten inzicht in hun bedrijfsvoering. Samen met andere specialisten van ABAB voorzie je de klant van advies.

  Zo kan je dag eruitzien

  Je start je dag met het controleren van de werkzaamheden van de assistent-accountants. Het blijkt dat bij één van de klanten de winst opvallend veel hoger is dan voorgaande jaren.

  Je maakt een aantekening om bij de bespreking van de jaarrekening na te gaan of er investeringsplannen zijn.

  Later op de ochtend stap je in de auto voor een bezoek aan een andere klant om de jaarrekening door te nemen. Jullie bespreken de toekomstplannen in het licht van de verwachte resultaten voor de komende jaren.

  Terug op kantoor heb je een lunchoverleg met de manager accountancy. Jullie bespreken regelmatig opdrachten, klanten en medewerkers die extra aandacht vragen.

  Daarna ga je aan de slag om je voor te bereiden op het teamoverleg van morgen. Jullie bespreken dan onder meer de vaktechnische ontwikkelingen.

  Aan het eind van de dag heb je een coachingsgesprek met een van de Young Professionals (assistent-accountants in opleiding tot accountant) die in je team zitten.

  Je helpt deze ambitieuze collega om met een goede planning te zorgen voor een juiste verdeling tussen werk, opleiding en privé.

  Jouw profiel

  Je hebt een afgeronde accountancy-opleiding op bachelor / master niveau en bent ingeschreven in het NBA-register. Inhoudelijk en vaktechnisch ben je sterk onderlegd.

  Je werkt nauwkeurig en bent altijd gericht op kwaliteit. Je coacht en motiveert op een doortastende manier en vindt het leuk om anderen te helpen en kennis te delen.

  Jouw drive prikkelt collega's om plannen en ideeën te verzilveren. Je bent een actieve communicator : doortastend, eerlijk en open.

  Wat wij je bieden

  Een prima salaris, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Daar kun je op rekenen. We vinden het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen werk en privé.

  Daarnaast hebben we een aantrekkelijke winstdelingsregeling en een uitstekende studiekostenregeling.

  Je krijgt bij ABAB de kans om je talenten te blijven ontwikkelen via diverse opleidingsprogramma’s. Daarbij gaat het niet alleen om vakinhoudelijke vaardigheden, maar ook om de ontwikkeling van soft skills’ zoals communicatieve vaardigheden.

  We stimuleren je om zelf de regie te houden over je loopbaan.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier