Informatie Architect
HTM
Den Haag
4 dagen geleden

De functie

Als Informatie Architect adviseer je het management van HTM over de (inzet van) informatievoorziening. Dus welke informatie waar en wanneer beschikbaar moet zijn voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

Jij weet wat nodig is voor HTM!

In deze functie moet je veel van de besturing van het bedrijf weten. Je weet hoe de besturing samenhangt met informatie en welke informatie voor welk soort processen en rollen nodig is.

Dankzij jouw vakmanschap ben je goed in staat advies te geven over de inrichting van de informatievoorziening. Ook geef je inhoudelijke sturing aan de ontwikkeling van de informatievoorziening.

Je rapporteert aan de CIO en je werkt samen met applicatie- en technische architecten en de Security Officer op een professionele basis om te komen tot een voor HTM bedrijfsbrede (enterprise) ICT doelarchitectuur.

Daarnaast stel je voor projecten de Project Start Architectuur op en speel je een belangrijke rol in de Quality Assurance van projecten op het gebied van architectuur.

Wie zoeken wij?

 • Je bent communicatief sterk en je bent overtuigend in het presenteren van je adviezen op elk niveau in de organisatie
 • Je voelt je verantwoordelijk en je bent resultaatgericht
 • Je bent een teamspeler en bent zelf-startend
 • Wat vragen wij?

 • Je beschikt over wo werk- en denkniveau en hebt minimaal drie jaar ervaring in soortgelijke functie
 • Je hebt kennis van applicatie en integratie architectuur en standaard methodieken als DSDM, TOGAF of Scorpio
 • Je hebt kennis van cloud oplossingen en big data
 • Je hebt kennis van referentie en data lake architectuur
 • Je hebt kennis van data integratie en bijbehorende tooling
 • Je bent in staat om op basis van ervaring en opgebouwde deskundigheid om onafhankelijke adviesrol te vervullen in het ontwikkelen van een informatiseringsbeleid en de daarbij benodigde methoden, technieken, frameworks en tools
 • Je hebt ervaring met onderhandelings processen in het kader van (her)aanbesteding en opbouwen van partnership relaties
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  Wat bieden we je?

  We bieden een uitdagende en zelfstandige functie in en rondom de mooie stad Den Haag. De functie wordt beloond in salarisgroep 11 van de HTM cao met bijbehorend salaris tussen € 3.

  953,- en € 5.608,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Ga naar Voordelen HTM voor onze uitstekende arbeidsvoorwaarden.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  De afdeling

  De afdeling ICT ondersteunt de organisatie / alle afdelingen met zowel kantoorautomatisering als systemen ten dienste van de dienstverlening aan reizigers.

  De afdeling ICT is verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur en voor de applicaties die binnen de organisatie gebruikt worden, zoals de OV Chipkaart.

  De afdeling heeft een ondersteunende, maar essentiële rol. Immers als de ICT systemen niet goed werken, dan ondervinden onze voertuigen, onze betalingsssystemen en onze reizigers problemen.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier