Observant
Belastingdienst
Rotterdam, NL
14 dagen geleden

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een mbo 3-diploma.
 • Je hebt ervaring met observeren, waarnemen of andere heimelijke werkzaamheden.
 • Je hebt gewerkt bij een vergelijkbare organisatie; politie, justitie, douane of defensie.
 • Je beschikt al minimaal vijf jaar over je rijbewijs B en je hebt een goede rijvaardigheid.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je bent woonachtig binnen een uur reisafstand van Rotterdam.
 • creativiteit
 • stressbestendigheid
 • accuraat werken
 • Wat vinden wij nog meer belangrijk

  Als echte teamspeler denk je samen met collega’s na over de juiste inzet tijdens observaties. Je bent gedreven en je schakelt gemakkelijk tussen opdrachten om jouw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

  Je bent zeer flexibel en breed inzetbaar. En je blijft presteren, ook als de druk hoog is. Je bent stressbestendig en slim in het zoeken naar praktische oplossingen.

  Je hebt aantoonbare affiniteit met innovatie en vernieuwingen.

  Salarisniveau schaal 7

  Maandsalaris Min €2312 - €3013 (bruto)

  Contractduur -

  Minimum aantal uren per week 32

  Maximum aantal uren per week 36

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. Je wordt pas bij de FIOD benoemd nadat er een Verklaring Omtrent Gedrag naar aanleiding van het antecedentenonderzoek is afgegeven.

  Als deze niet kan worden afgegeven, volgt geen aanstelling.

  Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en / of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken.

  Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject inclusief de praktijkstage niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

  De organisatie - Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen.

  Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-

  zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

  Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd.

  Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent : bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn.

  De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

  De afdeling - Directie FIOD

  Criminelen die geld witwassen. Mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Óf bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude.

  Er is altijd iemand de dupe en fraude kent vele gezichten. Komt in het groot en klein voor én in alle lagen van de bevolking.

  Fraude bestrijden is dan ook van groot financieel én maatschappelijk belang en dat doet de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

  Naast de traditionele fiscale, financiële en economische onderzoeken, waaronder complexe faillissementsfraude, zijn witwasbestrijding en corruptiebestrijding terreinen waar de FIOD meer op inzet.

  Daarnaast is er toenemende aandacht voor de aanpak van terrorismefinanciering, cyberfraude en ondermijning. We werken met gebruik van digitale middelen en de inzet van moderne technologieën.

  Ook wordt steeds meer opgetreden en gehandeld in internationale context.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Als eerst beoordelen we of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, krijg je een digitale voorselectietest toegestuurd.

  Wanneer deze voldoet aan de norm word je uitgenodigd voor de selectiedag. Interne horizontale kandidaten zijn vrijgesteld van de voorselectietest.

  De selectiedagen vinden plaats in Utrecht op de volgende dagen; dinsdag 11 en woensdag 12 juni.

  Als je na de selectiedag een positief advies krijgt dan zal er een rijtest worden ingepland. Hierbij ga je een dag rijden met een rijinstructeur om te kijken of je rijvaardigheid op peil is.

  Als dit ook positief is word je onder voorbehoud aangenomen en ga je de opleiding voor observant in.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of niet als eerste in beschouwing genomen.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier