Senior Kostendeskundige
Royal HaskoningDHV Zwolle
Amersfoort
4 dagen geleden

Voor onze opdrachtgevers maak jij de maximale ambitiemogelijk binnen beschikbare budget en tijd. Door als sparringpartner te werkenvoor zowel externe opdrachtgevers als interne projectleiders daag je hen uit,doe je actief voorstellen om met het beschikbare budget maximale waarde tecreëren en stuur je het ontwerp binnen budget, planning en risicoprofiel.

Wat je doet als SeniorKostendeskundige

Als Kostenmanager ben je het centraleaanspreekpunt voor onze opdrachtgevers. Met een team van bouwkundige,elektrotechnische en werktuigbouwkundige kostendeskundigen werk je aanmeerdere, vaak integrale, grote en complexe, utliteitsbouwprojecten.

Zowelnieuwbouw als renovatie met een grote diversiteit aan functies : onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, distributiecentra, kantoren en woontorens.

Je zorgt voor gedegen financiele onderbouwingen, waardoor tijdens deontwerpfase de juiste beslissingen gemaakt kunnen worden.

Als afsluiting van deontwerpfase zorg je voor een integrale kostenbegroting, van conceptuelebegrotingen in de haalbaarheidsfase tot detailbegrotingen op basis van eenTechnisch Ontwerp.

Dit vereist inlevingsvermogen, inzicht in alle betrokken disciplinesen het analytisch denkvermogen om dit financieel te vertalen.

Naast je rol in onze projecten zul je actiefbijdragen aan ontwikkelingen binnen ons team op het gebied van kostendatabases,Total Cost of Ownership en 5D BIM met directe (parametrische) koppeling tussenontwerp, financiën en planning.

Producten diewe leveren zijn :

 • Budgetbepalingen : investeringskosten-, bouwkosten- en exploitatiekosten.
 • Ontwerpsturing op basis van budget, planning en risico.
 • Investeringskosten-, bouwkosten- en exploitatiekostenramingen tijdens ontwerpfasen, zowel bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch.
 • Aanbestedingsadvies.
 • Second opinions.
 • Al meer dan 140jaar stimuleren wij geïntegreerde duurzame ontwikkeling samen met onze klantenop kennisgebieden waarin wij de expert zijn en onze invloed kunnen uitoefenen.

  We willen een positieve bijdrage leveren aan de toekomst en iets nalaten voorvolgende generaties. In een steeds sneller tempo verbinden we de digitale metde fysieke wereld.

  In samenwerking met onze klanten en partners, maken wegebruik van data en algoritmes om inzichten te vertalen naar vooruitzichten.

  We helpen onze klanten bij hun digitale transformatie en we ondersteunen onzeklanten met een betere en snellere uitvoering van hun ambities. EnhancingSociety Together!

  Binnen ons werkveldis een juiste financiële vertaling van ambitie naar bouw-, investerings- enexploitatiekosten van cruciaal belang.

  Op basis van deze vertaling wordenbesluiten genomen : wel of niet realiseren, nieuwbouw of renovatie en met welkkwaliteitsniveau.

  Tijdens de ontwerp- en realisatiefase geeft dit demogelijkheid om op basis van kostensturing en -bewaking het optimale resultaatte behalen.

  Als Kostenmanager kom je terecht in een ambitieus team. Deze groep bestaat uitcollega’s die het prettig vinden wanneer jij proactief jouw kennis en ervaringinbrengt en met initiatieven helpt bij het ontwikkelen van het team.

  Het teamkenmerkt zich verder als een enthousiaste groep die onderling graag ideeënuitwisselt om binnen de projectkaders het maximale te behalen.

  Waar je komt te werken

  RoyalHaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancybedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen.

  Samen werken we aanprojecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en deeconomie. Met de Business Line Industry & Buildings bedienen we een brede,internationale markt.

  Samen met onze opdrachtgevers plaatsen we projecten ineen breder perspectief en creëren we omgevingen waarin mensen zich prettigvoelen, waar ze willen verblijven, leren, onderzoeken, werken en herstellen.

  Binnende Business Line zijn er projecten in onder andere de volgende richtingen : overheiden educatie, FMCG, Healthcare, Transport Hubs, gezondheidszorg, milieu &energie, veiligheid en datacenters.

  Je wordt onderdeel van het team Government &Education dat bestaat uit zo’n 125 collega’s die werken vanuit verschillendelocaties in Nederland.

  We richten ons op projectmanagement, consultancy, assetmanagement, ontwerp en advies in publiek vastgoed. In onze adviezen enontwerpen van publieke gebouwen geven we invulling aan thema’s zoalstoekomstbestendigheid, energietransitie, circulariteit en gezondheid.

  Wat je meebrengt

  Met jouw inlevingsvermogen en interesse in alle disciplines(architectuur, constructies, installaties en bouwfysica) kom je tot de besteresultaten in onze projecten.

  Daarnaast heb je heb je ook :

 • HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Ruime ervaring als kostendeskundige bij aannemer of adviseur.
 • Analytisch denkvermogen, sterke communicatieve en empathische vaardigheden.
 • Dit krijg je van ons

  Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen demooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we jeook :

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt werken waar en wanneer je wil;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goed primair salaris ( salarisrange ) en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Een goed bereikbare werkplek op ons kantoor in locatie(s) én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening?
 • Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Ons uitdagende Young Professional Program waarin je je, samen met andere young professional binnen de organisatie, focust op het ontwikkelen je hard en soft skills;
 • Young Royal HaskoningDHV dat inspirerende events, workshops, excursies organiseert met collega’s binnen en buiten Nederland.
 • Acquisitieop deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten wordenniet in behandeling genomen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier