Opleiding vrachtwagenchauffeur, stap jij in?
Peter Appel Transport
Landelijk
3 dagen geleden

Vrachtwagenchauffeur worden bij een werkgever, die jou goede begeleiding en goed werkgeverschap biedt? Dan ben je bij Peter Appel Transport aan het juiste adres! We hebben allerlei vacatures voor diverse vrachtwagenchauffeurs.

 • Vond jij toen je klein was die grote vrachtwagen ook zo indrukwekkend en stoer? Reed jij vanmiddag op de weg en dacht bij het zien van één van onze 600 vrachtwagens;
 • hoe zou het zijn om zo een mooie wagen te besturen’ of stond je vanochtend gewoon op met : Ik word vrachtwagenchauffeur!?

  Wij horen graag waarom jij vrachtwagenchauffeur bij Peter Appel Transport wilt worden .

  Jouw keuze om vrachtwagenchauffeur te worden bij Peter Appel Transport is een goede. In de winkel- en horecadistributie zit veel toekomst en hebben wij heel mooi werk.

  Je zit lekker op de weg, hebt veel contact met de klanten en collega’s, veel verantwoordelijkheid, bent lekker fysiek in de weer en krijgt er 1300 leuke en gezellige collega’s bij waaronder :

  Jeffrey

  Op welke locaties leiden wij vrachtwagenchauffeur op?

  De opleiding wordt momenteel vanuit verschillende standplaatsen aangeboden :

  Hoe ziet het traject eruit?

  Na jouw aanmelding nemen wij contact met je op om jou verder te leren kennen en een afspraak te maken om een keer samen met één van onze chauffeurs mee te rijden.

  Zo kan jij alvast ruiken en proeven aan jouw nieuwe baan. Ben jij nog steeds enthousiast, dan nodigen wij jou graag uit bij ons op kantoor voor een kop koffie, thee of wat fris.

  Als alles positief is melden wij jou aan bij het Sector Transport en Logistiek ( STL ). Zij zullen jou uitnodigen voor een testdag.

  Deze dag staat in het teken van jouw aanleg om vrachtwagenchauffeur te worden. Je neemt zelf plaats achter het stuur en zal een aantal oefeningen doen.

  Spannend? Dat niet, maar wel leuk! Er zit een instructeur naast je en je hoeft natuurlijk geen Max Verstappen te zijn. Jij moet veilig van A naar B rijden en je hoofd koel houden en kunnen reageren op onverwachte situaties.

  Nadat STL het groene licht heeft gegeven geven wij gas erop door jou aan te melden bij de rijschool en bieden jou een baangarantie van minimaal één jaar als jij jouw rijbewijs C(E) met code 95 hebt behaald.

  In dit jaar moet je wel 32 uur per week willen werken om voor de subsidie in aanmerking te omen.

  Lessen doe je in jouw eigen tempo. Als jij nu een baan hebt kan je in de avonden en weekenden rijden met de zekerheid dat je van baan naar baan gaat.

  Ben jij momenteel werkloos, dan kan jij lekker veel rijlessen volgen en af en toe misschien bij ons bijrijden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

  Zo verdien je jouw salaris tijdens je opleiding! Het fijne is dus dat er niet één weg naar jouw nieuwe standplaats Peter Appel Transport is, maar dat er meerdere wegen zijn.

  Het felbegeerde roze pasje met trots opgehaald en dan?

  Heb jij de theorie- en praktijkexamens behaald? Dan ben je de trotse eigenaar van eigenaar van je C-rijbewijs. Nu mag je jezelf officieel vrachtwagenchauffeur noemen en kan je aan de slag.

  Wij verwelkomen jou met open armen in ons mooie bedrijf met een jaarcontract, vanaf het moment dat jij beschikbaar bent.

  Na dit jaarcontract verlengen wij die voor onbepaalde tijd als wij allen tevreden zijn.

  De afgelopen jaren hebben wij al best wat nieuwe chauffeurs opgeleid, waardoor wij jou een gedegen opleiding kunnen bieden, want het houdt niet op met alleen het rijbewijs!

  Je start met 2 introductiedagen waarin , onze chauffeurscoördinator, jou het fijne over ons bedrijf en onze wagens verteld.

  Hierna zal je mee gaan met een coach. Die gaat de komende weken jou 1 op 1 begeleiden, zodat jij straks met zelfvertrouwen het stuur in handen neemt.

  Ook al zit je alleen in de wagen, je bent nooit alleen. Er is altijd een collega in de buurt die jou kan ondersteunen en onze organisatie is zo ingericht dat jij als chauffeur centraal staat en ondersteund wordt.

  En de geldzaken?

  Het opleiden kost hoop geld, daarom vinden wij het belangrijk dat jij echt gemotiveerd bent om voor ons te werken als vrachtenwagenchauffeur.

  Gelukkig worden wij ondersteunt door het STL!

  Als jij in dienst als vrachtwagenchauffeur komt start jij in de schaal C0 wat nu € 11,80 bruto per uur is. Na jouw start kan jij stappen maken om verder in de schaal te groeien.

  Toeslagen op zaterdag zijn 50% en op zondag 100%. Hiernaast bouw je onder andere een stevig pensioen op via het Pensioenfonds Vervoer en een extra spaarpotje voor extra cursussen of vrije dagen.

  Enkele woorden die Peter Appel Transport omschrijven :

  Warm gevoel, op tijd je geld, goed materieel, chauffeur staat centraal, veel mogelijkheden, betrouwbaar, wie goed doet wie goed ontmoet, afspraak is afspraak, veiligheid, een chauffeur heeft geen haast, vooruitstrevend.

  Onze ideale kandidaat :

 • heeft al een tijd zijn / haar rijbewijs B;
 • wil graag in het weekend werken;
 • vroeg wil beginnen en geen bezwaar heeft om afwisselende tijden te werken;
 • kan goed de handen uit de mouwen steken en weet dus van aanpakken;
 • is leergierig, behulpzaam en kan met mensen omgaan.
 • Doorgroeimogelijkheden Wanneer je een tijdje aan het werk bent en we zijn tevreden over je functioneren? Dan kun je verder doorgroeien! Er is dan ook een mogelijkheid voor jou om je CE rijbewijs te behalen.

  De E achter de C staat voor vrachtwagen met aanhanger / oplegger. Voor dit rijexamen hoef je geen extra theorielessen te volgen.

  Na de CE rijlessen sluit je het praktijkgedeelte af met het rijexamen CE. Je mag dan met een trailer / oplegger rijden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier