(GESLOTEN) Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein - Werk en Inkomen
Daerom!
Hoofddorp,NL
5 dagen geleden

Opdrachtomschrijving

Het team Bedrijfsvoering bestaat uit hoogwaardige professionals en ondersteunt de clusters Sociale Dienstverlening (SDV) en Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg (MOZ).

Het team bestaat uit vier disciplines : Functioneel Beheer, Informatievoorziening, Kwaliteit en Procescontrol die verschillende diensten en producten leveren om de clusters zo goed mogelijk te ondersteunen.

De discipline Kwaliteit staat ervoor om de kwaliteit in de clusters MOZ en SDV zo hoog mogelijk te krijgen en te houden.

Vanwege de werkzaamheden voortkomend uit de Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) en enkele (door)ontwikkelambities zijn wij op zoek naar een tijdelijke Kwaliteitsmedewerker met als primair aandachtsgebied de Participatiewet (Werk en Inkomen).

Kandidaatomschrijving

Jouw rol als kwaliteitsmedewerker sociaal domein Werk en Inkomen

Als kwaliteitsmedewerker beweeg je tussen beleid en uitvoering en werk je intensief samen met de Casemanagers Werk, Inkomensspecialisten, Processpecialisten, Functioneel Beheerders, Procescontrollers, Beleidsadviseurs en Teammanagers.

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en de continue verbetering van de processen.

De taken van een kwaliteitsmedewerker zijn onder andere :

Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de uitvoering geborgd blijft op het gebied van doelmatigheid en rechtmatigheid, waarbij werken volgens de bedoeling leidend is.

 • Dit doe je bijvoorbeeld door het toetsen van bepaalde dossiers, het geven van werkinstructies op teamniveau of door deel te nemen aan casuïstiek overleggen;
 • Je beheert, analyseert, controleert, bewaakt en adviseert gevraagd en ongevraagd over de Administratieve Organisatie (onder andere procesbeschrijvingen en documenten);
 • Je analyseert (aankomende) wetgeving, beleid en jurisprudentie, past deze toe en legt deze uit, levert daar input voor, toetst deze op uitvoerbaarheid, en vertaalt deze in procesbeschrijvingen;
 • De opdracht richt zich met name op de vraagstukken die voortkomen uit de Tozo-regelingen, alsook op procesoptimalisatie en voorbereidingen op nieuwe wetgeving.

  Wat neem je mee?

  Als kwaliteitsmedewerker ben je in staat de wetgeving moeiteloos toe te passen, uit te leggen en kennis over te dragen. Dit vanuit de Bedoeling’, zodat de uitkomst altijd maatwerk is volgens de geest van de wet in plaats van de letter.

  De leefwereld van de klant staat daarbij voorop, in plaats van de systeemwereld. Je bent een echte teamplayer en sociaalvaardig.

  Door middel van je hands on mentaliteit’ weet je snel je weg te vinden in de organisatie en vervul je daarin een verbindende rol.

  Om deze reden is het belangrijk dat je mondelinge en schriftelijke communicatie effectief, duidelijk en bondig is. Je werkt systematisch en gestructureerd.

  Het leveren van resultaat én kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel. Dit vraagt een stukje flexibiliteit en het kunnen prioriteren.

  Tot slot ben je initiatiefrijk. Je schroomt niet om aan te geven waar er processen verbeterd kunnen worden en komt met innovatieve ideeën

  Interviewplanning

  Interviews vinden plaats op woensdag 16 december via MS Teams.

  Over Daerom!

  Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier