Vrijwilligersfuncties in Doesburg
VluchtelingenWerk Nederland
Oost Nederland
2 dagen geleden

Aan de slag bij VluchtelingenWerk

In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen hebben zich na een periode van onzekerheid in een stad of dorp mogen vestigen.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze statushouders in het proces naar zelfredzaamheid.

 • Maatschappelijk begeleider
 • Als maatschappelijk begeleider maak je cliënten wegwijs in de buurt en regel je zaken als uitkeringen, verzekeringen, huis- en tandarts en onderwijs.

  Tijdsbesteding : 2 dagdelen per week.

 • Juridisch begeleider
 • Vrijwilligers bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging.

  Tijdsbesteding : vrijdag en evt. een ander dagdeel.

 • Spreekuurmedewerker (deze vacature is op dit moment vervuld)
 • Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen op vrijdagochtend langskomen op het informatie- en adviespunt (spreekuur) van VluchtelingenWerk.

  Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken. Tijdsbesteding : 1 dagdeel per week (op vrijdag).

  Projecten

 • Budgetcoach (deze vacature is op dit moment vervuld)
 • Als budgetcoach begeleid je vluchtelingen naar financiële zelfredzaamheid. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van financiële vaardigheden.

  Tijdsbesteding : Enkele uren per week.

 • Voorlichter project Bekend maakt Bemind (op dit moment zijn we alleen op zoek naar voorlichters met een vluchtelingachtergrond)
 • Met het project 'Bekend maakt Bemind' wil VluchtelingenWerk het draagvlak voor vluchtelingen bevorderen. In het project wordt door teams voorlichting gegeven en ontmoeting georganiseerd op scholen en bij organisaties.

  Voorlichtingsteams bestaan uit twee vrijwilligers, waarvan één met een vluchtelingachtergrond. Tijdsinvestering : ongeveer 1 dagdeel per week, flexibel in te zetten.

  Stage

  Bekijk de aparte voor meer informatie over onze MWD-stages en SJD-stages.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier