Systems engineer
Witteveen + Bos
Heerenveen
3 dagen geleden

Wil jij vanuit je SE expertise bijdragen aan duurzamere oplossingen binnen onze icoonprojecten?

De markt van infrastructuur, water, energie en ruimte is aan het veranderen. Samen maken we onze branche duurzamer en lossen we knelpunten op.

Dat doen we door onze opdrachtgevers proactief te adviseren over innovatieve oplossingen, duurzamer materiaalgebruik en slimme constructies.

Om onze opdrachtgevers goed te kunnen blijven adviseren en om onze projecten in gestructureerde banen te leiden zijn we op zoek naar een systems engineer.

Wij zoeken iemand die de ambitie heeft om zich te ontwikkelen tot een ervaren systems engineer, die binnen projecten de touwtjes in handen heeft op het gebied van Systeemintegratie, Innovatieve contractvormen en Functioneel specificeren.

Om dit te bereiken ontwikkel jij je de komende jaren op belangrijke aspecten als Systeem Gerichte Contractbeheersing en Innovatieve inkoop strategieën.

Als systems engineer draag jij er in grote mate aan bij dat raakvlakken binnen het project goed op elkaar zijn afgestemd, dat afspraken met de stakeholders worden nagekomen, dat (duurzaamheids)doelstellingen van de opdrachtgever in het project worden gehaald en dat de meest geschikte aannemer voor de realisatie van het project wordt gecontracteerd.

Naarmate je je verder ontwikkelt, krijg je de mogelijkheid meer taken en verantwoordelijkheden naar je toe te trekken.

Afhankelijk van je wensen kun je zowel op onze vestiging in Heerenveen als in Deventer aan de slag. Vanuit Heerenveen werk je aan uiteenlopende grote projecten in Noord-Nederland, van de duurzame dijkverbetering Koehool-Lauwersmeer tot het adviseren van Rijkswaterstaat over de vervangings- en renovatieopgave rond de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.

Vanuit Deventer werk je aan circulaire oplossingen voor het Meerjarenprogramma Geluid, de contractvoorbereiding van Ring Utrecht voor Rijkswaterstaat of Dijkversterking Wolferen-Sprok.

Tegelijkertijd maak je kennis met de vele uitdagingen in middelgrote en kleinere projecten die we vanuit onze vestigingen in Heerenveen en Deventer voor de regionale opdrachtgevers uitvoeren.

Daardoor leer je snel over alle aspecten van jouw rol als systems engineer. Met jouw overzicht van het project, je inlevingsvermogen voor verschillende belangen en creativiteit in het vinden van duurzame oplossingen ben je ook voor onze opdrachtgevers een belangrijke projectpartner.

Als je bij ons komt werken, ga je in Heerenveen aan de slag in de groep Risicomanagement en contractadvisering. Met circa 40 enthousiaste collega’s werk je vanuit ons kantoor in Heerenveen.

In Deventer ga je aan de slag in de groep Risicogestuurd contracteren, die bestaat uit 7 relatief jonge en enthousiaste collega’s.

Op beide kantoren zijn collega’s werkzaam op uiteenlopende vakgebieden zoals water, infrastructuur, energie, milieu en bouw.

Uiteraard werk je ook samen met projectteams vanuit onze andere kantoren en op de projectlocatie van onze opdrachtgevers.

Witteveen+Bos heeft daarnaast een thuiswerkbeleid, wat het mogelijk maakt om op vrijwillige basis vanuit huis werkzaamheden te verrichten.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van civiele techniek, civil engineering and management, construction management en engineering, technische bedrijfskunde of environmental and infrastructure planning;
 • een ondernemende en leergierige houding;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Wat wij bieden

 • samenwerken met jonge en enthousiaste collega's in integrale projectteams;
 • volop de gelegenheid om jouw creatieve / duurzame ideeën in te brengen;
 • ontwikkeling van talent van de medewerker staat centraal;
 • doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld projectmanager, contractmanager of manager projectbeheersing;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem;
 • regelmatig vestigingsborrels en informele activiteiten.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier