Jurist Informatie Knooppunt Zorgfraude
NZa
Utrecht, Utrecht
5 dagen geleden

Jurist Informatie Knooppunt Zorgfraude

Met jouw creatieve ideeën, overtuigingskracht én affiniteit met privacywetgeving draag je als jurist bij aan de bestrijding van fraude in de zorg.

Adviseren en meedenken

Jij zorgt dat onze werkprocessen privacyproof’ en AVG-proof’ en tegelijkertijd uitvoerbaar zijn. Daarvoor combineer je kennis van de regels met een kritisch-constructieve blik.

Door reviews, (on)gevraagd adviseren, deelnemen aan audits en participeren in interne en externe platforms of overleggen zorg je dat onze compliance boven alle twijfel verheven is.

Je schrijft of werkt mee aan kaderstellende documenten, zoals werkprocessen, PIA’s en een informatieprotocol. Je toetst dagelijks vraagstukken rondom gegevensuitwisselingen die bij het IKZ plaatsvinden.

Je adviseert regelmatig over hoe privacy vraagstukken opgelost kunnen worden. Je vindt het als enige jurist in het team van vijftien professionals op het gebied van opsporing en (data)onderzoek leuk om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Zo ben je bijvoorbeeld een linking-pin met juristen van de partners van het IKZ, en van VWS, waar de wettelijke basis voor het IKZ wordt ontworpen.

Dat betekent dat de huidige IKZ-organisatie verandert van een publiekrechtelijk samenwerkingsverband, naar een rechtspersoon met een wettelijke taak (RWT).

Het Informatie Knooppunt Zorgfraude

In Nederland besteden we jaarlijks 100 miljard euro aan de zorg. Soms is daarbij sprake van fraude bijvoorbeeld door het onterecht declareren van rekeningen, het stellen van onjuiste indicaties of gerommel met PGB’s.

Fraude ondermijnt het zorgstelsel, er blijft minder geld over voor de zorg zelf en patiënten worden hiervan de dupe.

Het IKZ ontvangt, analyseert, verrijkt en weegt fraudesignalen en coördineert de (multidisciplinaire) informatie uitwisseling met betrekking tot deze signalen.

Tevens maakt het IKZ informatierapportages over fraudesignalen. Daarmee stelt het IKZ haar partners in staat zorgfraude efficiënter en effectiever bestrijden.

Meldingen over fraude worden onderzocht door het casuïstiekteam dat bestaat uit signaalanalisten, liaisonrechercheurs, informatieverwerkers, gemeentelijk specialisten, twee onderzoekondersteuners en een accountmanager.

Het team casuïstiek is het operationele hart van het IKZ. Hier komen signalen binnen, vindt weging plaats, wordt informatie gedeeld, gecombineerd en opgewerkt.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier