Begeleider gehandicaptenzorg
's Heeren Loo
Apeldoorn, NL
1 dag geleden

Waar ga je werken?

Je gaat werken binnen een woning op ons mooie woonzorgpark Groot Schuylenburg. Hier wonen 6 cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Naast de verstandelijke beperking is er bij de cliënten ook sprake van een stoornis binnen het autistisch spectrum, epilepsie, hechtingsproblematiek en er is een cliënt met fysieke beperkingen.

Het team waar je in komt te werken betreft een klein team bestaande uit een combinatie van zeer ervaren en minder ervaren medewerkers.

Als nieuwe collega zal je met open armen ontvangen worden in een open en betrokken team waar ruimte is om te leren. Er heerst een professionele en collegiale sfeer.

Er is veel kennis en er is een duidelijke werkwijze gebaseerd op de methodiek Triple C.

Wie ga je helpen?

De cliënten op deze woning hebben een brede en intensieve zorgvraag. Twee cliënten krijgen 1 op 1 begeleiding. Je houdt je zowel bezig met begeleidende als verzorgende taken en dat zorgt voor een leuke afwisseling in je werk!

In de begeleiding en verzorging van cliënten met een verstandelijke beperking focus je op de kracht, aanleg en talent bij de cliënt.

Je houdt in stand wat de cliënt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt.

De cliënten op deze woning kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) laten zien. Omdat een cliënt met MVG soms niet goed kan uitleggen waarom hij boos of verdrietig is, uit hij dit soms in verbale of non-verbale boosheid.

Je blijft dan naast de cliënt staan en houdt contact met hem. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt.

Je gelooft in kansen en mogelijkheden, jij gaat voor groei en ontwikkeling. Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving.

Hoe ga je helpen?

Op de woning wordt gewerkt met een vast dagprogramma. Na de ADL-taken wordt er gezamenlijk ontbeten en om 09 : 00 uur gaan de cliënten naar de dagbesteding.

Jij hebt dan even tijd voor de administratie, huishoudelijke taken en het voorbereiden van de lunch of het maken van een wandeling of fietstocht met de cliënten die thuis zijn gebleven.

Soms ga je ook samen met de cliënt naar de dagbesteding en begeleid je hen daar. Rond 15 : 00 uur komen de cliënten weer terug en is er tijd voor ontspanning, koken en eten we samen met de cliënten en is er ruimte voor leuke activiteiten.

Daarna ondersteun je de cliënten bij de ADL en om 23 : 00 uur wordt de zorg overgedragen aan de nachtzorg op het terrein.

Naast het contact met de cliënten heb je ook intensief contact met verwanten, wettelijke vertegenwoordigers en andere betrokkenen, die regelmatig op bezoek komen en betrokken zijn bij de cliënten.

Ondanks de structuur op deze woning is hier geen dag hetzelfde! Cliënten kunnen onvoorspelbaar zijn en steeds ander gedrag vertonen.

Het is de kunst om de cliënten te begrijpen en de boodschap achter het gedrag te zien. Het opbouwen van een band met cliënten duurt soms lang, maar iedere stap vooruit wordt als een succes gezien! En hier sta je niet alleen voor, je hebt een team naast je staan dat jou hier graag in ondersteunt!

Dit bieden wij

 • Een vast contract voor 16 24 uur per week.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2.025,- en maximaal €2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op jouw opleiding en ervaring.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
 • Dit ben jij

 • Je beschikt over een afgeronde zorg-opleiding op minimaal mbo-niveau 3.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring en affiniteit met de begeleiding van cliënten met een verstandelijke beperking en vindt het leuk om ook verzorgende taken op te pakken.
 • Je bent sociaal sterk, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Ook kan je goed samenwerken en durf je feedback te geven en te ontvangen.
 • Je bent flexibel inzetbaar. Wij werken op deze woning met korte en lange diensten van 07 : 00 13 : 00 uur, 07 : 00 15 : 30 uur, 13 : 30 21 : 00 uur en 13 : 30 23 : 00 uur.
 • Deze tijden zijn mede aangepast gezien corona en beperkte dagbesteding en kunnen mogelijk nog wijzigen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier