Java Specialist (32-36 uur)
YACHT
Apeldoorn, NL
5 dagen geleden

Over de functie

Ik experimenteer met NoSQL en andere interessante technologieën die de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen.

Jan-Willem van Hermon, Java-specialist bij de Belastingdienst.

Functieomschrijving

De Belastingdienst heeft een van de grootste ICT-afdelingen van Nederland en beheert bovendien een van de grootste databanken van Europa met daarin alle fiscale informatie van miljoenen burgers en bedrijven.

In bijna 100 multidisciplinaire scrumteams werken 250 Java-developers, -ontwerpers en specialisten aan zo’n 70 groot- en kleinschalige projecten.

Het gaat om applicaties die direct van zeer grote invloed zijn op de Nederlandse samenleving. Een mooi voorbeeld is de online aangifte-

app die ons de Computable Award opleverde voor het beste ICT-project binnen de overheid. Wij werken in een Agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op proven technology.

Dat biedt houvast en zekerheid om die belangrijke en goed functionerende applicaties te ontwikkelen.

In jouw rol van Java-specialist zoek je continu naar verbetering. De ene keer moet de architectuur van een applicatie op de schop, soms is de codekwaliteit onderbelicht of schort het aan een duidelijke methodologie en werkafspraken.

Programmeren doe je weinig, maar daar staat tegenover dat je vanuit technisch perspectief je visie geeft op komende ontwikkelingen en dat je user stories voorbereidt.

Je spart regelmatig met architecten. Bedachte oplossingen moeten niet alleen nu werken, maar ook passen binnen de langetermijnplannen.

Je onderzoekt nieuwe technologieën zoals big data en NoSQL en kijkt hoe deze binnen het primaire proces van de Belastingdienst ingezet kunnen worden.

Daarbij staar je je niet blind op de techniek, maar is je blik breder. Wat betekent deze technologie voor onder meer architectuur, ontwerp en beheer?

Voor je collega-ontwikkelaars ben je een coach en vraagbaak .

Als Java-specialist krijg je bij de Belastingdienst volop ruimte om jezelf voortdurend (vakinhoudelijk) te ontwikkelen .

 • Bijvoorbeeld door (onder werktijd) deel te nemen aan bijeenkomsten van onze Java-vakgroep . Een presentatie over nieuwe tools of technologieën, het bezoeken van een conferentie;
 • je komt altijd met een hoop extra kennis terug. Maar we stimuleren je ook om jouw expertise in te zetten tijdens hackathons, en om opleidingen te volgen en certificeringen en diploma’s te behalen.

  Jouw kennis en ervaring deel je niet alleen intern. Van J-Fall in Ede tot Java-One in San Francisco : in binnen- en buitenland geef je workshops en presentaties aan vakgenoten.

  Wie ben jij?

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je beschikt over SCJP / OCPJP én een aantal aanvullende Java-certificaten.
 • Je hebt meer dan 7 jaar werkervaring met het ontwikkelen in Java EE.
 • Je beheerst diverse van de frameworks en tooling die wij gebruiken, zoals Java EE,Angular,Maven, Jenkins, SonarQube, Giten JIRA.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het geven van presentaties / workshops en / of met het coachen van mensen.
 • Je hebt brede kennis continuous integration, continuous delivery en DevOps.
 • netwerken
 • organisatiesensitiviteit
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • Wat vinden we nog meer belangrijk?

  Elke dag opnieuw ga je voor het beste resultaat. Dat doe je het liefst in een goed gestructureerd proces, waardoor het overzicht altijd behouden blijft.

  Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt altijd grenzen verleggen. Je wilt niet alleen jezelf ontwikkelen, maar ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je collegas.

  Samenwerken gaat je goed af. Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, komen daarbij goed van pas.

  Arbeidsvoorwaarden

  Het maximum salaris voor deze rol bedraagt 6.055 euro obv 40 uur. Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-

  werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Bedrijfsinformatie

  De ICT-organisatie van de Belastingdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag operationeel en beheert één van de grootste databanken van Europa met daarin alle fiscale informatie van miljoenen burgers en bedrijven.

  Wij hebben dan ook één van de grootste ICT-afdelingen van Nederland.

  De ICT van de Belastingdienst is primair gericht op het ondersteunen van bedrijfsprocessen en onderverdeeld in twee grote bedrijfsonderdelen : Centrum voor Applicatieontwikkeling en -

  Onderhoud (B / CAO) en Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (B / CIE).

  B / CAO ontwikkelt nieuwe informatiesystemen en onderhoudt bestaande systemen voor de totale Belastingdienst. B / CAO bestaat uit 4 organisatieonderdelen : Service Commitment, Service Delivery, Service Control en Service Capacity.

  Deze functie valt onder het onderdeel Service Capacity, van waaruit je wordt ingezet op een van de vele ICT-projecten binnen de overige organisatieonderdelen.

  Service Capacity levert binnen B / CAO excellente medewerkers en zorgt voor een perfecte tijdige match. Service Capacity zorgt voor een strategische planning van het personeelsbestand, ontwikkelt en traint medewerkers en zet de juiste persoon op de juiste plaats in.

  B / CAO omarmt Het Nieuwe Werken. Omdat je werkt in een hecht en multidisciplinair team ben je ook regelmatig aanwezig op onze locatie.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier