Begeleider VG
's Heeren Loo
Harderwijk, NL
12 uur geleden

Waar ga je werken?

Voor een van onze woningen, gelegen in een woonwijk Harderwijk, zijn wij op zoek naar een begeleider.

Op deze locatie wonen acht volwassen cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, vijf mannen en drie vrouwen.

De cliënten hebben aansturing en / of hulp nodig bij de ADL, daarnaast geven wij de nodige begeleiding bij gedrag en sociale interacties.

De cliënten kunnen zich moeilijk verbaal uitdrukken en één cliënt is doof. Cliënten gaan naar de dagbesteding en hebben ook hun eigen activiteiten.

Eén cliënt krijgt in verband met autisme specifieke 1-op-1-begeleiding in zijn eigen appartement. Dit betekent dat je zowel ingezet wordt op groepsdiensten, als op de 1-op-1-diensten.

Gezelligheid en een warme, huiselijke sfeer kenmerken deze locatie.

Als begeleiding brengen wij structuur aan in de dag van de cliënten, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. In de avonddiensten hebben cliënten hun activiteiten binnen- en buitenshuis.

Als begeleider zorg je voor een gezellige sfeer.

De begeleiding van de cliënten wordt samen met verwanten vormgegeven, we werken met de methode Samen in Regie (SIR).

Kijk naar ons filmpje voor een leuke impressie!

Wie ga je helpen?

Je ondersteunt cliënten met een verstandelijke beperking door middel van begeleiding en verzorging in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Het uitgangspunt is de eigen invulling van leven, zoals de cliënten dat zelf willen en zoals het is vastgelegd in een persoonlijk plan.

Vanuit dit plan ondersteun je, samen met verwanten en in multidisciplinair verband, op methodische wijze de cliënten in hun zorgvragen en signaleer of rapporteer je afwijkingen en veranderingen.

Als begeleider bied je vanuit verbinding structuur, grenzen en vertrouwen. Daarnaast zorg je er met jouw begeleiding voor dat de bewoners worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Voor een goede continuïteit van de ondersteuning aan de cliënt zorg je voor een juiste overdacht aan collega’s en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?

Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie.

Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving.

Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij

 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1765,- en maximaal € 2766,- (FWG 30 / 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
 • Dit ben jij

  Je beschikt over minimaal een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 of 4 in de gezondheidszorg of welzijnszorg. Verder verwachten wij dat je :

 • Kennis hebt van en om kunt gaan met autisme.
 • Zelfstandig en creatief bent met betrekking tot het oplossen van problemen.
 • Op de hoogte bent van ontwikkelingen in het vakgebied.
 • Flexibel bent en kunt schakelen tussen groeps- en 1-op-1-momenten én tussen diverse ondersteuningsvragen.
 • Geduld en doorzettingsvermogen hebt.
 • Beschikt over de volgende sociale vaardigheden : tact, stimuleren, goed luisteren en empathie, zelfstandigheid, zelfreflectie, communicatieve vaardigheden.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier