Expert Learning & Awareness Compliance
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
6 dagen geleden

In het kort

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd.

Als Compliance Adviseur op het gebied van learning en awareness draag je bij aan het creëren van een risicobewuste cultuur en ondersteun je het morele kompas van ABN AMRO medewerkers.

Wil jij impact maken en bijdragen aan het vertrouwen van onze klanten, de maatschappij en andere belanghebbenden van de bank? Dit is je kans.

Je werk

Hoe zorgen we dat onze collega’s weten welke regels, wetgeving en compliance richtlijnen ze moeten toepassen in hun dagelijkse praktijk?

Hoe vertalen we de overweldigende mate van regelgeving naar een gewenste houding in de praktijk? Hoe kunnen we medewerkers helpen door hen de juiste kennis op de juiste momenten aan te bieden?

Dat zijn vragen waar jij concrete invulling aan gaat geven door het helpen vormgeven en implementeren van ons compliance trainingsaanbod.

Concreet betekent dit dat jij Compliance Learning & Awareness oplossingen op een efficiënte manier ontwikkelt en vervolgens implementeert binnen de verschillende business lines.

Je zorgt dat ABN AMRO wereldwijd actueel inzicht heeft in wie welke opleidingen heeft gevolgd. Daarnaast zorg je voor efficiëntie en continue verbetering van de learning en awareness processen en producten.

Dit doe je in nauwe samenwerking met compliance experts maar ook met partijen als HR People & Developmenten de Processes en Control afdelingen binnen de Business Lines.

Je schakelt daarbij tussen wat moet vanuit wet- en regelgeving en de dagelijkse praktijk van de verschillende business lines.

Als proceseigenaar van enkele belangrijke processen, zoals bijvoorbeeld het training-evaluatieproces, zorg je ervoor dat alle betrokkenen tijdig hun bijdrage leveren en dat we tijdig en helder kunnen rapporteren over voortgang.

Je werkomgeving

De afdeling Compliance heeft een gezamenlijk doel : samen dragen wij bij aan het vertrouwen van onze klanten, de maatschappij, de medewerkers van ABN AMRO en daardoor onze toezichthouders en andere stakeholders.

Onze houding, vaardigheden en kennis zijn van cruciaal belang om dit doel te bereiken. De Compliance afdeling analyseert, rapporteert en adviseert over compliance risico’s van de bank en is het aanspreekpunt voor de toezichthouders (AFM, DNB etc.

op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld Cybercrime, Klantbelang Centraal (KBC) en het voorkomen van het oneigenlijk gebruik van ons financieel systeem zoals witwassen en terrorisme financiering.

Banking for better, for generations to come.. Dat is het vertrekpunt bij alles wat we denken en doen. Onze compliance-experts begrijpen onze business, producten en klanten en voegen waarde toe door een goede relatie met alle belanghebbenden.

Verder bieden zij concrete adviezen, data-inzichten en training. We handelen onafhankelijk, vastberaden, bieden tegenspraak en zijn oplossingsgericht.

Het team Compliance Development organiseert compliance gerelateerde Learning & Awareness. Binnen het team zijn ook andere disciplines aanwezig zoals Data en Consultancy.

Je komt te werken in een jong en nieuw team. Alle teamleden zijn hoog gespecialiseerd en staan klaar om je mee te nemen in hun vakgebied.

We communiceren direct en helder en met behulp van de Agile SCRUM methodiek houden we de lijnen kort en leren we continu.

Je profiel

Je kunt jezelf uitstekend uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast houd je er van om in een leuk team samen te werken.

Je hebt een goede portie zelfkennis en wil jezelf continue verbeteren. Je bent veranderingsgericht en houdt van werken in een wereld die continue in beweging is.

Je hebt een goed analytisch denkvermogen waardoor jij snel tot de kern van problemen kunt doordringen en daaraan conclusies kan verbinden.

Jij plaatst de dingen in perspectief en vind het niet erg om soms wat te moeten doorzetten in een corporate omgeving. Daarnaast vind je het leuk om leermateriaal te schrijven en vorm te geven en ben je in staat om meerdere (deel-

projecten tegelijkertijd te draaien.

Vereist kennisniveau Algemeen

 • Kennis van bedrijfskundige processen op HBO / WO niveau.
 • HBO / WO werk- en denkniveau (Bijvoorbeeld Nederlands recht, bedrijfskunde, psychologie) en 3 jaar werkervaring waarvan 1 jaar binnen een financiële instelling of een andere sterk gereguleerde sector.
 • Specifiek

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Affiniteit met het ontwikkelen en implementeren van learning & awareness producten
 • Kennis van de financiële sector, financiële producten (pre)
 • Kennis van regelgeving, compliance en gedrag (pre)
 • Kennis van (inter)nationale financiële markten en toezichthouders, (inter)nationale compliance wet- en regelgeving en jurisprudentie betreffende financiële producten en diensten (pre).
 • Kennis van agile en scrum, project- en veranderingsmanagement en administratieve organisatie (pre).
 • Kennis van risicobeoordeling, monitoring, rapportage, ethische vraagstukken (pre).
 • Kennis van de missie, strategie, structuur, (internationale) organisatie, de business principes en doelstellingen van een bank en Compliance, de producten, diensten en systemen van de bank in Nederland en het buitenland (pre).
 • We bieden

  Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.

  In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is.

  Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

  Binnen Compliance investeren in een context waarin iedereen in staat is persoonlijk leiderschap te tonen. We accepteren dat we een formele hiërarchische structuur hebben en tegelijkertijd een informele manier van werken met focus op expertise en samenwerking.

  Wij investeren in expertise door het bieden van opleidingen en coaching on the job . Met expertise bedoelen wij zowel inhoudelijke compliance kennis als de skills die we nodig hebben om effectief te zijn.

  Het team heeft het afgelopen jaar aan een innovatieve en frisse aanpak van compliance opleidingen gewerkt, waarmee we al enkele successen hebben geboekt.

  We realiseren deze visie graag verder samen met jou.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier