Technisch Commercieel Medewerker
ABB
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
16 uur geleden

Kom bij ABB in een team werken dat zich inzet voor een toekomst waarin innovatieve digitale technologieën een betere toegang tot schonere energie mogelijk maken.

Van offertes van € 4.500 tot een aanbesteding van € 15 miljoen : jij levert deze op tijd en volledig aan als het gaat om vraagstukken rondom laag-

en middenspanningsinstallaties. Precies passend bij de geleverde specificatie van de klant. Met jouw technische kennis van onze producten geef jij onze klanten het gevoel écht goed geholpen te zijn.

Wie zijn wij?

ABB is een wereldwijde onderneming. Toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces-

en productieautomatisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten.

Wij hebben 150.000 mensen samengebracht, die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen.

Het onderdeel Distribution Solutions in Rotterdam, waar jij deel van uitmaakt, zorgt voor de levering, de installatie en het onderhoud van elektrotechnische installaties.

Hierbij gaat het om energietechnische installaties van laag- tot middenspanning, inclusief protection en control systems.

Deze installaties worden geleverd aan kleine tot grote industriële spelers en netwerkbeheerders.

Jouw team

Je komt als technisch commercieel medewerker terecht in een hecht team dat bestaat uit 10 technisch specialisten en nog zo’n 6 salescollega’s.

Het is een gemêleerd en hardwerkend team waarin iedereen zijn / haar eigen specialiteit heeft. Heb je een vraag? Dan vind je zonder twijfel het antwoord bij een van jouw collega’s.

Jouw manager geeft jou alle ruimte en stimuleert zelfstandigheid.

Tijdens jouw inwerkperiode is het dan ook niet erg om een fout te maken. Zijn motto is Liever een fout maken bij een offerte die je volledig zelfstandig uitgewerkt hebt, dan constant vragen stellen.

Wat ga je doen bij ABB?

Offertes precies op maat maken die haarfijn aansluiten bij de behoefte (specificatie) van de vraag van industriële klanten en netwerkbeheerders.

Specifiek gaat het om offertes voor elektrotechnische laag- en middenspanningsinstallaties. Waar we voorheen de laag- en middenspanning los offreerden, maken we nu gecombineerde offertes waar onze producten in samenkomen, zodat onze klanten nóg beter bediend worden.

Je bedient zowel de kleine industriële bedrijven en netwerkbeheerders als de grote namen’ in deze wereld, wat zorgt voor een gecombineerde baan.

Zo ben je het ene moment met een offerte bezig van € 4.500 en zet je het andere moment jouw technische kennis in bij een aanbesteding van € 15 miljoen.

De uitdaging in de offertes zit ’m vooral in het feit dat je de geleverde specificatie van de klant zó weet te beïnvloeden dat deze 100% aansluit bij onze producten.

Als technisch commercieel medewerker ga je uiterst secuur en zelfstandig te werk als je :

Jouw verantwoordelijkhed

 • de klanten op technisch gebied adviseert over onze producten. Op basis van jouw advies maak je een offerte die 100% aansluit bij de behoeften van de klant.
 • Tijdens deze contactmomenten bouw je een relatie op.

 • in het Engels contact onderhoudt met onze ABB-fabrieken over de prijs- en leveringsonderhandelingen die je zo soepel mogelijk laat verlopen.
 • contact hebt met de onderleveranciers en onze partners om de productpakketten tot een complete levering te maken.
 • jouw salescollega’s voorziet van de juiste technische informatie en ondersteunt bij het klantcontact waar nodig. Zo ben je zelf ook geregeld te vinden bij klanten op locatie.
 • het gehele offertetraject administratief goed vastlegt, zodat je nooit een onderdeel mist.
 • Jouw achtergrond

 • Secuur en zelfstandig, jij bent het. Je deinst er niet voor terug een duik te nemen in een flinke technische uitdaging en je daarin vast te bijten.
 • Door de omvang van de offertes en de impact van onze producten en diensten is het van belang dat je ook onder druk presteert.

  Fouten maken in een offerte is er niet bij. We hebben het over een echte klik als je, net als jouw collega’s, gedijt in een omgeving waar je rustig en gefocust kunt werken.

  Verder breng je ook de volgende onderdelen mee :

 • hbo-werk- en denkniveau.
 • een aantal jaar werkervaring in een soortgelijke technische commerciële rol (op junior- of mediorniveau), opgedaan in bijvoorbeeld de installatiebranche, een soortgelijk bedrijf als ABB of bijvoorbeeld bij een adviesbureau in ons vakgebied.
 • Beschouw jij jezelf als een senior? Ook dan mag je zeker reageren op deze functie.

 • volledige beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • een flexibele instelling als het gaat om het indelen van je uren.
 • een rijbewijs B.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier