Junior CDD Analist bij ABN AMRO in Den Bosch
YACHT
Den Bosch, NL
3 dagen geleden

Over de functie

Herinner jij waar je was toen de vliegtuigen de Twin Towers raakten? Weet je nog wat je aan het doen was?

Die ene gebeurtenis die zoveel indruk op jou maakte, liet ook zijn indruk achter op de wereld. Die impact was verre van slechts emotioneel, maar ook zeker financieel.

Een internationaal gedeelde noodzaak voedde de ontwikkeling van een set van wet- en regelgeving om criminele activiteiten zoals witwassen, fraude, corruptie en terrorismefinanciering tegen te gaan.

Door de bank te helpen deze regels rondom Know Your Client (KYC) toe te passen kan jij daarbij helpen.

Wat is CDD?

De bank draagt de verantwoordelijkheid te weten wie zijn klant is, maar ook wie de eigenaar is, waar de zakelijke relatie toe dient en welk risico dit met zich meebrengt.

Als Junior CDD Analist bij de bank doe je onderzoek naar deze risico's op het gebied van witwassen, fraude, corruptie en financiering van terrorisme.

Dit doe je door transacties grondig te analyseren naar aard, herkomst en bedoeling. Vervolgens toets je deze deze aan verschillende wetgeving zoals de Wft, Wwft en Wtt.

Zo pluis jij stap voor stap met doortastendheid uit of een transactie en een klant ook echt bij de bank past. Hierbij heb je aandacht voor zowel het klantbelang als het belang van de bank betreffende compliance en reputatie.

Samen met jouw collega's heb jij als doel te zorgen dat de bank niet voor onvoorziene risico's komt te staan.

Heb jij het in je

Dat analytische? Die onbedwingbare nieuwsgierigheid om altijd overal het fijne van te willen weten? Een nieuwsgierigheid die jou drijft en waardoor je niet snel opgeeft?

Gecombineerd met een goed gevoel voor inschatten van risico's?

Dan kun jij aan de slag

Na een gedegen inwerktraject houd jij je samen met jouw collega's bezig met de uitvoering en controle van reviews van klantdossiers van de afdeling Know Your Client Private & Retail Banking (KYC P& RB).

Je bent scherp op de voortgang van de dossiers die in behandeling zijn en zorgt ervoor dat deze zo volledig mogelijk zijn.

Wanneer nodig zorg je dat de nodige aanpassingen worden uitgevoerd. Daarom heb je zowel telefonisch als schriftelijk regelmatig contact met klanten.

Ook heb je veel contact met de interne klant. Je onderhoudt een goede communicatie met tweedelijns afdelingen zoals Compliance, Legal, Security & Intelligence Management, Sustainability en Tax.

Zo kun je regelmatig jouw analyses toetsen en collega's raadplegen over het te volgen beleid. Het belang van CDD staat momenteel vol in de belangstelling en krijgt veel aandacht in de media.

Het is dan ook een belangrijke taak die voor je ligt om bij te dragen aan een veiligere bank en daarmee een veiligere maatschappij.

Het is in deze rol daarom belangrijk geïnformeerd te blijven zodat je dit kan gebruiken bij de reviews.

Persoonlijk profiel

Je past in de cultuur van de bank : klantgericht, teamplayer, uitvinder, betrouwbaar en een doorzetter. Je draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s.

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's.

Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden.

Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.

Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel :

 • Afgeronde studie op HBO of WO niveau;
 • Snel in staat om complexe materie eigen te (willen) maken;
 • Maatschappelijk betrokken;
 • Goede schriftelijke capaciteiten om analyses transparant, duidelijk, doelgericht én efficiënt te verwoorden;
 • Goede mondelinge vaardigheden, omdat je regelmatig klantcontact zult hebben.
 • Een pré zou zijn als je kennis en ervaring hebt t.a.v. financiële criminaliteit en / of in de financiële dienstverlening.
 • Zo niet, dan ga je eerst door onze Academy met een divers pakket aan trainingen.

  Arbeidsvoorwaarden

  Je ontvangt een jaarcontract bij Yacht. Hiermee profiteer je van de volgende voorwaarden :

 • 25 vakantiedagen per jaar o.b.v. 40 uur;
 • Een marktconform salaris in schaal 7;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Opleidingen op maat. Bij o.a. het Nederlands Compliance Instituut en het door Yacht ontwikkelde FFCP (Persoonlijk Ontwikkeltraject van een jaar) samen met extern trainingsbureau TalentFirst;
 • Persoonlijke coaching & HR- begeleiding door jouw Yacht consultant;
 • Onderdeel van landelijk netwerk van meer dan 70 Compliance & Risk professionals van operationeel tot strategisch functieniveau;
 • Kennisevents afgestemd op expertise binnen Compliance & Risk en jouw carrièreontwikkeling;
 • Netwerkevents met een informeel karakter, zoals de Yacht BBQ en nieuwjaarsdiner;
 • Pensioenregeling.
 • Bedrijfsinformatie

  Naast dat je komt te werken bij deze Top drie bank van Nederland, maak je onderdeel uit van het grote netwerk Compliance & Risk professionals werkzaam voor Yacht bij diverse opdrachtgevers door héél het land.

  Met een dedicated Compliance & Risk team van vijf consultants, zetten wij ons dagelijks met veel plezier in voor jouw werkgeluk én carrière ontwikkeling.

  Als nummer 1 HR-dienstverlener delen we graag onze expertise met jou als ambitieuze professional.

  Kortom, Welkom in ons Netwerk!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier