Adviseur veiligheid district midden Nederland zuid
Rijkswaterstaat
Utrecht
4 dagen geleden

Functieomschrijving

Ventilatiesystemen, vluchtdeuren, luidsprekers, tunneldosering en voortdurende bewaking en controle. Allemaal veiligheidsmaatregelen die wij als Rijkswaterstaat inzetten bij onze achttien grote wegtunnels.

Als ervaren adviseur veiligheid is onder andere de tunnelveiligheid A2 Leidsche Rijntunnel onderdeel van jouw werkpakket.

Veiligheid in het district, waartonder tunnelveiligheid; dat zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden. Op het gebied van tunnelveiligheid ondersteun je de tunnelbeheerders en overzie en coördineer je alle veiligheid gerelateerde activiteiten en aspecten.

Ook vertegenwoordig je de tunnelbeheerder bij het landelijk Bureau Veiligheidsbeambte wegtunnels m.b.t. adviezen, audits en evaluaties i.

r.t. tunnelveiligheid en betrek je partijen als de politie en Veiligheidsregio Utrecht goed bij het organiseren van tunnelbeheer.

Je werkt continu het tunnelveiligheidsdossier bij. Zo houd je onder meer ons veiligheidsbeheerplan en calamiteitenbestrijdingsplan actueel.

Je evalueert incidenten, bent voorzitter van een multi leertafel met alle hulpdiensten en zorgt ervoor dat de PDCA cirkel aantoonbaar wordt uitgevoerd en ingevuld.

Als adviseur veiligheid ben je mede verantwoordelijk voor het signaleren, bewaken, coördineren en mede implementeren van het beleid op het gebied van veiligheid in de beheerorganisatie van Rijkswaterstaat Midden-

Nederland. Uitdaging daarbij is de veiligheidsrisico’s in ons werk proactief te beheersen. Veiligheid is niet alleen een zaak van regels en voorschriften, maar vooral van de wijze waarop we met elkaar omgaan, elkaar aanspreken op onveilige gedragingen, leiderschap en betrokkenheid.

Veiligheid moet intrinsiek verankerd raken in houding, gedrag en keuzes van medewerkers en management. Als adviseur veiligheid draag jij je steentje bij vanuit het District Zuid aan deze ambitie ten behoeve van de districten Noord en Zuid van Rijkswaterstaat Midden-Nederland.

Je bent de sparringpartner voor de specialisten binnen het district om na te denken over het op hoog niveau brengen van de veiligheidscultuur.

Je draagt bij aan de diverse relevante veiligheidsdomeinen waardoor je de kennis en ervaringen van de verschillende domeinen kan delen.

Je brengt in beeld hoe de verschillende aspecten van veiligheid met elkaar samenhangen en elkaar beinvloeden omdat maatregelen in het ene domein gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid in een ander domein.

Je adviseert de specialisten en het management zowel gevraagd en ongevraagd vanuit jouw specifieke deskundigheid. Je bent op de hoogte van de veiligheidssituaties binnen de veiligheidsdomeinen.

Je maakt hiervoor optimaal gebruik van je interne en externe netwerk en je weet waar je welke kennis kunt halen.

Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en je deelt van nature je kennis met collega’s binnen het veiligheidsnetwerk en daarbuiten.

Tevens draag je bij aan de ontwikkeling van kennis inzake veiligheid en de integrale aansturing daarvan. Je voert verbeterpunten aan voor de beheersing van veiligheid binnen de veiligheidsdomeinen.

Ook ben je de inhoudelijke vraagbaak voor collega’s en coach je anderen in het veiligheidsdenken. Je coordineert de opvolging van veiligheidsmeldingen (MIR) in het district.

Als adviseur zet je regie op de Integrale VeiligheidsDossiers, safety walks, RQI’s (verkeersveiligheid audits) en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de assetmanagers en districtshoofd van Midden Nederland Zuid.

Daarbij werk je nauw samen met adviseur veiligheid in district Noord en de adviseur integrale veiligheid van midden nederland.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma in een relevante richting zoals Integrale Veiligheid of Hogere Veiligheidskunde (HVK).
 • Je hebt voldoende kennis van de wet- en regelgeving voor tunnelveilligheid.
 • Je hebt ervaring met procedures voor verkeers- en veiligheidsmanagement en bent bekend met calamiteitenplannen en -bestrijding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met tunnelbouw en tunnel- en wegbeheer. Ten behoeve van de Leidsche Rijntunnel werk je samen met een team in Haarlem.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de integratie van veiligheid in werkprocessen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met veiligheidsmanagement bij aanleg en onderhoud van infrastructuur.
 • Je hebt ervaring met het standaardiseren van processen.
 • Je bent stressbestendig, analytisch sterk, overtuigend, klantgericht en initiatiefrijk en kunt goed samenwerken.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en weet op de juiste manier collega’s te overtuigen.
 • Je herkent je in onze kernwaarden : resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau : schaal 11 Salaris : Min €3130 - Max €4809 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband : Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd) Minimaal aantal uren per week : Maximaal aantal uren per week : 36

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-

  werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier