Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige
Ministerie van Defensie
Garderen, NL
2 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Na de opleiding tot Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige bied je de beste medische zorg aan militairen van de Landmacht en bij nood aan burgers tijdens inzet in eigen- of buitenland.

Dat doe je samen met geneeskundig verzorgers die jij aanstuurt.

Binnen Defensie willen we elke medewerker de beste medische zorg bieden. Daarom beschikken we over een uitgebreide Geneeskundige Dienst, met eigen (tand)artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en apothekers.

Als Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige ben je zowel verpleegkundige als leidinggevende. Je voert je werkzaamheden uit binnen een hospitaal of een hulppostploeg, die gewonden en patiënten ontvangt, behandelt en gereedmaakt voor transport naar een andere geneeskundige installatie.

Onder leiding van een militair arts verricht je zelfstandig je geneeskundige taken en stuur je daarnaast vier geneeskundige verzorgers aan.

Ook geef je les voor de basis militaire vaardigheden en specifiek medische vaardigheden aan je eigen personeel maar ook aan te ondersteunen eenheden.

Hier ga je werken

Als Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige word je bij een van de Landmachteenheden in het land gelegerd. Je neemt daar ook deel aan oefeningen.

Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo.

Deze opleiding duurt acht maanden en ziet er als volgt uit :

 • Algemene Militaire Opleiding (AMO) en kaderopleiding van in totaal 40 weken op deKoninklijke Militaire School (KMS) in Ermelo, waarin je alle militaire basisvaardigheden leert;
 • Je opleidingsperiode wordt afgesloten met een vakgerichte opleiding van 25 weken bij het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum in Hilversum.
 • Na je opleiding word je geplaatst bij een geneeskundige eenheid.

  Voor wie

 • De algemene leeftijdseis voor deze functie is ten minste 17 jaar en ten hoogste 30 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Compagniesappel, aansluitend 5 kilometer hardlopen Bespreking met je pelotonscommandant over aankomende steunverlening Beladen van ziekenauto samen met chauffeur Eigen spullen pakken voor steunverlening Vertrek naar Duitsland, steunverlening tijdens schietserie Steunverlening tijdens schietoefeningen op gevechtsbaan Steunverlening tijdens schietoefeningen Baan 17A Steunverlening tijdens schietoefeningen Baan 17A Middag Materialen bestellen voor aankomende steunverlening Informeren chauffeur ziekenauto over aankomende steunverlening Detailafspraken maken met eenheid waar je steunverlening gaat draaien Fitnessen Aankomst in Duitsland Steunverlening tijdens schietoefeningen op gevechtsbaan Terugverplaatsing richting Nederland Avond Overleg met eenheid over de schietoefeningen Aanwezig bij avondschieten

  MBO 4, HBO

  Je dient te beschiken over een van de volgende 2 diploma's en BIG geregistreerdte staan : MBO-V (Verpleegkundige Niv 4) of HBO-V.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO)

  Om onderofficier bij de landmacht te worden volg je de basis- en algemene functieopleiding in Ermelo aan de School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO).

  De duur van deze opleiding bedraagt 40 weken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO) Onderofficieren

  De specialistische vakkennis word je bijgebracht tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) in een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando.

  Deze opleiding duurt tussen de 4 en 12 maanden. Dit is afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar de onderofficier gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw groeipad

  Als Algemeen Militair Verpleegkundige (AMV) heb je veel verantwoordelijkheid. Je gaat werken in bijvoorbeeld een militair veldhospitaal

  Na een aantal jaar gewerkt te hebben in het militair veldhospitaal ga je instructie verzorgen op een geneeskundig opleidingscentrum van Defensie.

  In de toekomst geef je als sergeant-majoor leiding aan een groep AMV'ers

  De sollicitatie

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Opleiding Adviescommissie Onderofficieren (OAC)

  Toekomstige onderofficieren moeten tijdens het sollicitatieproces voor de (OAC) Opleiding Adviescommissie Onderofficieren verschijnen.

  De OAC bestaat uit een team van ervaren Onderofficieren. Het doel van deze commissie is om de kandidaat van advies te voorzien om zo een weloverwogen keus te maken binnen zijn / haar ambitie en mogelijkheden bij Defensie.

  Dat gebeurt door een duidelijk beeld te krijgen van jouw achtergrond en motivatie om te solliciteren bij defensie. Een van de documenten die hierbij worden gebruikt is je CV.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. jouw kennis over Defensie en de functie waarop je solliciteert, kennis en eventuele ervaringen op het gebied van leidinggeven, kennis over het door jouw gewenste opleidingstraject etc.

  Direct na dit gesprek krijg je een op maat gemaakt advies over de door jouw gewenste opleiding.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier