(Oncologie) verpleegkundige
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
5 dagen geleden

Functie inhoud

Als je dacht dat werken op de kliniek Hoofd Hals weinig uitdaging biedt, dan zit je er goed naast. Je krijgt als verpleegkundige niet alleen te maken met patiënten die kortdurend opgenomen zijn voor een ingreep in het KNO gebied, aan het oog of aan de kaak of die behandeld worden middels brachytherapie.

Je krijgt tevens te maken met patiënten die een complexe (oncologische) operatie in het hoofd-halsgebied hebben ondergaan, complexe pijnproblematiek kennen of die een zeer specialistisch begeleidingstraject nodig hebben.

De diversiteit aan patiënten zorgt ervoor dat er steeds een andere rol van je verwacht wordt en geeft veel afwisseling aan je werk.

Denken en werken vanuit het perspectief van de patiënt en kwaliteit van zorg zijn voortdurend onder de aandacht van onze afdeling.

Naast somatische zorg, begeleid je patiënten bij het omgaan met hun klachten door traumatische ervaringen en psychische klachten die daarbij kunnen ontstaan.

Hierbij kun je denken aan begeleiding van patiënten met pijnproblemen bij kanker maar ook begeleiding van patiënten in de palliatieve levensfase met alles wat daarbij komt.

Omdat er ook spoedopnames plaatsvinden op de afdeling is het vaak hollen of stil staan. Om patiënten de zorg te bieden die zij nodig hebben, kan het dus voorkomen dat je collega's tijdens onverwachte situaties jouw patiënten tijdelijk moeten opvangen omdat jij je aandacht bij een acute patiënt moet houden.

Voor het team van de kliniek Hoofd Hals is dit vanzelfsprekend. Goed kunnen samenwerken en elkaar feilloos aanvoelen is op zo'n moment van levensbelang.

Werkomgeving

De kliniek Hoofd Hals is een afdeling met 23 bedden, onderverdeeld in 4 verschillende specialismen, te weten : KNO, Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde en Brachytherapie.

De patiëntencategorie is daardoor zeer divers. Onlangs zijn het team KNO en het team Oncologische Hoofd Hals Chirurgie samengevoegd.

Hierdoor zijn er voor jou als verpleegkundige veel ontwikkelmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om de specialistische vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige te volgen.

Tevens krijg je de kans en word je gestimuleerd om een actieve bijdrage te leveren aan diverse afdelings- of ziekenhuis brede werkgroepen.

Het huidige team bestaat uit artsen, verpleegkundigen en leerlingen en telt ongeveer 28 fte. Het team staat voor elkaar klaar en steunt elkaar tijdens heftige situaties.

Het motto van het team is dan ook "Iedereen gaat naar huis met een goed gevoel".

Profiel

Naast een opleiding mbo of hbo Verpleegkunde heb je minimaal 2 stages in een ziekenhuis afgerond of relevante werkervaring opgedaan in een ziekenhuis.

Dankzij jouw nieuwsgierigheid en leergierige houding ben je in staat jouw kennis van de verschillende ziektebeelden die op de afdeling voorkomen in korte tijd te ontwikkelen.

Om tijdens nachtdiensten samen met een collega zorg te kunnen dragen voor zowel de kort- als langdurig opgenomen patiënten, is het van belang dat je voorbehouden handelingen binnen 2 tot 3 maanden op orde zijn.

Door je open houding en aanpassingsvermogen lukt het jou om snel in het team te worden opgenomen en weten collega's wat ze aan je hebben.

Je positieve instelling en oplossingsgerichte manier van denken stellen je in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de afdeling.

Het team is actief met de LEAN-methodiek waarin iedereen een actieve rol heeft en de mogelijkheid krijgt verbeteringen te initiëren en door te voeren.

Er wordt tijd en ruimte gecreëerd om bij werkgroepen aan te sluiten door elkaar dit te gunnen en waar nodig werk van elkaar over te nemen.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Het betreft een aanstelling van een jaar waarna, bij goed functioneren, een vast dienstverband volgt en waarbij het mogelijk is parttime (minimaal 32 uur) of fulltime te werken.

Je dient voor alle dagen en alle diensten beschikbaar te zijn. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.

505,- (schaal 8-a) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier