Pluscoach & Reisbegeleider begeleider
ROC van Flevoland
Hoofddorp, NL
3 dagen geleden

Dit en meer ga je doen

In deze uitdagende combinatierol ben je werkzaam als Pluscoach en ga je onze reisbegeleiders begeleiden. Reisbegeleiders in het onderwijs, dat moeten we even uitleggen.

Onze studenten van niveau 2 en onze Entree studenten hebben naast een mentor ook een reisbegeleider. Dat is een student Social Work die bij ons stage loopt.

Samen met de mentor begeleiden zij heel het schooljaar een klas. Waarom reisbegeleider? Studenten zijn op reis naar hun diploma.

Zeker op MBO College Airport toepasselijk. De reisbegeleider is er voor het welzijn van de student. Je zou ze kunnen zien als een grote zus of broer.

Ze zijn veel in de klas, observeren en houden gesprekken met de studenten. Die gesprekken gaan vooral over ruis in het hoofd.

Ruis die het leren in de weg staat. Studenten van Entree en niveau 2 vinden het vaak lastig om iets even te parkeren. Er moet nu aandacht voor zijn.

Dan kan er een gesprekje zijn met de reisbegeleider.

Ze kunnen ook helpen met praktische zaken als aanvragen studiefinanciering en ze gaan ook op stagebezoek. Niet om te beoordelen, maar juist om het ook daar over welzijn te hebben : wat gaat er goed, waar loop je tegenaan, hoe ga je met collega’s om, hoe praat je met je leidinggevende?

We brengen met reisbegeleiders een stukje zorg de klas in. Met het doel studenten extra te kunnen ondersteunen op reis naar hun diploma.

We hebben er ook een promo- filmpje voor gemaakt. Typ bij YouTube in : reisbegeleiders mbo College Airport’ en je vindt hem gelijk.

Daar zijn de reisbegeleiders zelf aan het woord. We hebben er volgend schooljaar 10.

We zoeken iemand die hen samen met onze collega Roy gaat begeleiden. Het is daarvoor nodig dat je Social Work papieren hebt of iets wat daar op lijkt.

Van jou verwachten we namelijk dat je ze social work inhoudelijk gaat begeleiden. Dus bijvoorbeeld helpen met methodieken, begeleiden van stage-opdrachten, bijbrengen van gesprekstechnieken en het houden van intervisies.

Daarnaast ga je aan de slag als Pluscoach. In die rol coach je onze studenten van de opleiding Facilitaire dienstverlening.

Dat kunnen studenten van niveau 2, 3 en 4 zijn. Je bent er voor studenten die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben bij hun schoolloopbaan.

Dat kan individueel maar ook in groepsverband. Pluscoaches binnen het ROC van Amsterdam werken oplossingsgericht. Daar zijn uiteraard trainingen voor! We moeten komend schooljaar nog wel goed afstemmen hoe de verhouding pluscoach en reisbegeleider zal zijn.

Daar maken we graag gebruik van jouw expertise. Je gaat werken met, voor en in team Entree en team Facilitaire Dienstverlening.

Beide teams hebben ongeveer 10 collega’s.

Dit verwachten we van jou

We zijn op zoek naar een collega met passie voor het vak en onze studenten. Je breng een positieve energie mee en hebt zin om plezier te hebben op je werk.

Daarnaast vragen wij :

 • Je beschikt bij voorkeur opleiding over een hbo-diploma Social work, SPH of MW
 • Je brengt mooie, goede en lekkere energie mee
 • Je bent tenminste 3 dagen per week beschikbaar, de uren zijn ook te verdelen over 4 dagen
 • Het zou fijn zijn als je op korte termijn beschikbaar bent
 • Meer dan alleen goede voorwaarden

  De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk.

  Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden.

 • Een salaris in schaal 9 (cao mbo) van maximaal € 4.146 bruto per maand, als je fulltime werkt
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Ruime vakantieregeling
 • Deelname aan het ABP pensioen
 • Doorgroeikansen binnen de organisatie
 • Een reiskostenvergoeding
 • Niet meer wachten, maar reageren

  Ben jij die WEGWIJZER? Heb jij dat beetje meer? Dan hopen we dat je snel reageert. Klik op de button solliciteren en stuur meteen je cv mee.

  We laten je dan snel weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Wil je eerst nog wat meer weten, dan kun je op maandag t / m vrijdag contact opnemen met Dennis van der Heijden (opleidingsmanager) op 06-46137913.

  Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk op 22 augustus. Het zou kunnen zijn dat we vóór de sluitingsdatum al gesprekken voeren.

  Want zeg nou zelf, als er iemand voorbij komt die een match zou kunnen zijn, waarom dan wachten? Tot snel?!

  De verwachting is dat er twee rondes zullen zijn. Een eerste gesprek is met Dennis en met Roy. Dat gesprek is vooral bedoeld om te kijken of er een klik is.

  De tweede ronde hebben we verschillende ideeën : speeddate, gesprek met collega’s en studenten of wellicht een wandeling en waarschijnlijk een korte opdracht.

  We laten het afhangen van de resultaten van de eerste ronde.

  Hier ga je werken

  Het MBO College Airport richt zich op studenten die hun vleugels uit willen slaan in de luchtvaartsector. Of iemand nou de kant op wil van Vliegtuigtechniek, Travel & Hospitality of Logistieke Dienstverlening, wij hebben de juiste opleiding, op elk gewenst niveau.

  We werken intensief samen met bedrijven als KLM, Swissport en Expeditors. Studenten leren echt de praktijk kennen en maken zo een vliegende start.

  Bij MBO College Amstelland ligt de focus op studenten die de ambitie hebben om door te stromen naar het hbo of meteen aan het werk willen.

  Een kleine, moderne school waar we vernieuwend onderwijs geven aan studenten van op niveau 4. Het onderwijs is internationaal georiënteerd.

  Een aantal van onze opleidingen geven we in het Nederlands én Engels. Veel studenten kiezen dan ook voor een stage in het buitenland.

  Beide mbo-colleges vallen onder één directie en delen de staf en ondersteuning. Vanuit deze intensieve samenwerking versterken we elkaar én leren we van elkaar.

  Over het ROC van Amsterdam Flevoland

  Het ROC van Amsterdam Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen.

  Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam Flevoland heeft bij elkaar 12 mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad.

  Het ROC biedt onderwijs aan 36.000 mbo-studenten, 3.300 leerlingen in het voortgezet onderwijs en 6.500 deelnemers aan overige educatie (waaronder inburgering en volwassenen).

  Bij het ROC werken in totaal ca. 4.000 medewerkers.

  Het ROC van Amsterdam Flevoland is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten iedere dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars verschillende achtergronden.

  Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve Nederlandse samenleving.

  Om goed onderwijs te geven is het onderwijs op de mbo-colleges kleinschalig georganiseerd; een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is.

  Het ROC van Amsterdam Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de student. We streven elke dag naar het allerbeste onderwijs.

  Iedereen is welkom en draagt bij aan de ontwikkeling van studenten. We leren van elkaars achtergronden, gaan mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en vernieuwen waar nodig.

  Dit doen we in een sfeer van vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Van prettig en respectvol met elkaar samenwerken. Kijken waar het beter kan en dat vervolgens ook doen.

  Want ook dat hoort bij een organisatie die overal de beroepspraktijk ademt.

  Solliciteer direct

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier