Database Specialist
Kamer van Koophandel
Nederland, Utrecht
2 dagen geleden

Algemene informatie

Standplaats : Utrecht

De KVK is bezig met een grote transformatie. We willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers.

De afdeling IT Operations staat voor een mooie uitdaging waar jij aan mee werkt. Als database specialist krijg jij energie van het meedenken over oplossingen en vernieuwingen binnen de KVK.

Als database specialist ga je aan de slag voor het DBA team. Bij het DBA team werk je volgens de agile scrum-methode met een KanBan board.

Hierbij werk je aan doorontwikkeling van bestaande functionaliteiten voor de infrastructuur van de KVK en beheerwerkzaamheden.

Je werkt met DB2, MSSQL en PostgreSQL databases en zorgt ervoor dat deze up-to-date blijven. Met product teams zorg je ervoor dat de juiste deployments uitgevoerd worden, hierbij schakel je met andere database collega’s en product teams om de inhoudelijke werkzaamheden te bespreken en af te stemmen.

Voor zowel bestaande als nieuwe functionaliteit zorg je voor de juiste afstemming met betrokken partijen. Hierbij vergeet je het proces niet en probeer je dit waar mogelijk te optimaliseren.

Jouw kracht

Jij houdt van het oplossen van problemen, werkt nauwkeurig en bent communicatief sterk. Jij weet een goede balans te vinden tussen zelf problemen oplossen en collega’s om hulp vragen.

Jij bent op zoek naar een rol voor de lange termijn om je binnen het database team te ontwikkelen en door te groeien in een T-shape model.

Wat we vragen

Als database specialist beschik je over brede kennis van MSSQL, PostgreSQL en DB2 of bent bereid deze kennis je eigen te maken.

Je voelt je thuis in het uitvoeren van onder andere de volgende werkzaamheden :

 • Her)inrichten van databases middels scripting;
 • Optimaal laten functioneren van databases;
 • Technische oplossingen realiseren;
 • Uitvoeren van migraties, updates en beheerwerkzaamheden;
 • Meedenken over de implementatie van technologieën / processen in zowel dagelijks beheer als projecten;
 • Het automatiseren van werkzaamheden zoals het ophalen van data, het genereren van rapporten, etc.

  Je werkt in een team en deelt graag je kennis en ideeën en staat open voor feedback. Je kan schakelen tussen verschillende database platformen.

  Je bent innovatief en helpt verbeteringen te implementeren en de KVK data veilig te houden.

  Wat wij jou bieden

  Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen.

  Daarnaast staat er een enthousiast team voor je klaar. En dan ook nog :

 • een fulltime functie schaal 10 of 11 dat maximaal € 5.281,- per maand bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkelingen;
 • Shuttel vervoerskaart;
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 adv-dagen op basis van fulltime inzet);
 • goede verlof-, pensioen- en ziektekostenregeling.

  Werken voor ondernemers

  Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers.

  Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang.

  Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier