Afstudeeropdracht; advies bouwkundige constructies
Edison Projectmanagement B.V.
Utrecht, NL
2 dagen geleden

Functieomschrijving Afstudeeropdracht; advies bouwkundige constructies

Wij zijn op zoek naar een afstudeerder Constructief Ontwerpen. De Bouw & Ontwerp afdeling bestaat uit diverse specialisten op het gebied van ontwerp en engineering.

De kerntaak binnen deze afdeling is het oplossen van complexe technische inhoudelijke en procesmatige ontwerpvraagstukken binnen de organisatie.

Zij beoordelen de ontwerpen op het gebied van constructies van utilitaire bouwwerken. Onze projecten onderscheiden zich door de grote technische complexiteit, specifieke organisatiemodellen (PPS, Design & Build, Bouwteam e.

d.) en / of hoge mate van financiële en / of juridische risico’s.

De beschikbare afstudeeropdracht heeft betrekking op constructieve veiligheid.

Opnieuw zijn constructieve fouten in de bouw in het nieuws. Uit TNO-onderzoek blijkt dat de helft van de fouten al tijdens het ontwerp gemaakt worden en ruim een derde tijdens de uitvoering.

Hiermee wordt aangetoond de constructieve veiligheid niet volledig, niet systematisch en niet formeel is geborgd.

Verbetering van de constructieve veiligheid is voor ons van groot belang, enerzijds om veiligheid van de mensen te garanderen, anderzijds om herstelkosten te voorkomen.

De afstudeeropdracht bestaat uit het onderzoeken hoe de constructieve veiligheid binnen onze organisatie gewaarborgd is.

Veel van onze projecten worden onder onze verantwoordelijkheid constructief uitgewerkt van voorlopig ontwerp tot en met de benodigde uitvoeringstekeningen.

Naast de ontwerpverantwoordelijkheid is onze organisatie ook verantwoordelijk voor de afstemming, coördinatie en de controle van de constructie tijdens de uitvoering.

In de praktijk hebben we te maken met onder andere versnippering van verantwoordelijkheden, onvolledige informatieverstrekking, gebrekkige communicatie, etc.

Hoe is de constructieve veiligheid binnen onze organisatie te waarborgen gedurende het proces van engineering naar uitvoering zodat uiteindelijk de risico’s beheersbaar zijn en het aantal bouwfouten gereduceerd kunnen worden?

Het eindresultaat van het onderzoek : conclusies en aanbevelingen hoe onze organisatie de constructieve veiligheid kan verbeteren.

Wij bieden je een afstudeerplaats waarin je jezelf inhoudelijk en persoonlijk kan ontwikkelen!

Functie eisen Afstudeeropdracht; advies bouwkundige constructies

Wij zoeken een gedreven afstudeerder op wo-niveau richting Constructief ontwerpen, Civiele Techniek of Bouwkunde.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier