Business Controller
ArTEZ
Arnhem, NL
3 dagen geleden

Vacature Business Controller

ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei.

Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is : kunst verandert. Art changes.

Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving.

ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Voor de afdeling Control en Advies zijn wij op zoek naar een :

Business Controller (0,8 -1,0 FTE)

De afdeling

De business controller is onderdeel van de afdeling Control en Advies (5 fte) waarin ook project control en informatiemanagement vertegenwoordigd zijn.

Deze onafhankelijke afdeling is sparringpartner van de directeuren van de eenheden van ArtEZ (Academies, Onderzoek en Valorisatie en Servicebedrijf incl.

Huisvesting). De business controller rapporteert aan de concerncontroller, tevens hoofd van de afdeling Control en Advies.

De business controller is de adviseur van verschillende eenheden binnen ArtEZ en heeft daarnaast enkele primaire aandachtsgebieden binnen de planning en control cyclus van ArtEZ.

Je profiel

De business controller

 • heeft een kritische, onafhankelijke en overstijgende blik en inzicht en draagt daarmee bij aan de verdere ontwikkeling van ArtEZ;
 • heeft kernkwaliteiten als objectiviteit, analytisch sterk, secuur, stabiliteit en integriteit;
 • heeft een hands on’ en flexibele instelling;
 • is bovendien adviesvaardig, sturend en ondernemend richting directeuren en CvB;
 • is volhardend om resultaten te bereiken en spreekt partijen aan op hun verantwoordelijkheid;
 • heeft een hbo+ / academisch werk- en denkniveau in het vakgebied, met een gedegen bedrijfskundige achtergrond bijv. opleiding Accountancy / Controlling;
 • heeft aantoonbare affiniteit met onderwijs en weet zich zaken snel eigen te maken;
 • beschikt over een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, organisatiesensitiviteit, beleidsmatige en communicatieve vaardigheden;
 • kan diverse belangen bij elkaar brengen gericht op realisatie;
 • heeft geavanceerde kennis van Excel en ervaring met Exact en HR2day is een pre.
 • Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pré. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek, is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je.

  Je bent bij voorkeur woonachtig binnen de driehoek Arnhem, Enschede, Zwolle.

  Je werkzaamheden

  Primair aandachtsgebied is het zorgdragen voor een adequate uitvoering en realisatie van het planning & control cyclus. Daarnaast is het werk gericht op advisering van de eenheden met raad en daad’, versterking van de control functie en advisering over mogelijke verbeteringen van de bedrijfsvoering, business cases.

  De business controller draagt effectieve instrumenten aan voor het verantwoorden, monitoren en bijsturen van het beleid.

  De business controller volgt ingezette verbeteracties en initieert nieuw beleid mede op basis van ontwikkelingen en trends, analyse van wijzigingen in wet- en regelgeving, toezichtkaders, bekostiging van het onderwijs.

  Ons aanbod

  Het aanbod is een jaarcontract met een omvang van 0,8 1 FTE. Bij goed functioneren bestaat de intentie je contract naar vast om te zetten.

  Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 (functienaam Business Controller, schaal 10) op basis van een 38-urige werkweek.

  Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

  De Business Controller heeft als standplaats Arnhem maar werkt op alle locaties in alle drie de steden. Sinds de corona uitbraak werken we bij ArtEZ deels op de verschillende locaties en deels vanuit huis.

  Wat bieden we verder nog?

 • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
 • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.
 • De flexibiliteit om (in overleg) enkele dagen per week vanuit huis te werken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier