Adviseur risicomanagement
Waternet
Amsterdam
5 dagen geleden

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat in opdracht van de gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht zorgt voor de hele waterkringloop.

De Waternet collega’s zijn zeer betrokken en bewust van de maatschappelijke taken en verantwoordelijkheden. Het is vanzelfsprekend dat wij bij de uitvoering van onze taken zorgvuldig omgaan met de risico’s die de realisatie van de met onze opdrachtgevers overeengekomen doelstellingen kunnen bedreigen.

Die risico’s kunnen verschillend van aard zijn en zowel buiten als ook binnen Waternet hun oorsprong vinden. Denk daarbij aan risico’s veroorzaakt door de ontwikkelingen op het gebied van het klimaat, milieu, technologie, demografie, wetgeving en de politiek.

Maar ook aan risico’s die het gevolg zijn van bijvoorbeeld menselijke fouten of falende IT-systemen. Vanwege onder andere de toenemende intensiteit en complexiteit van de risico’s en de beheersing daarvan en gedreven door haar professionele ambities om steeds beter en aantoonbaar in control te zijn, heeft Waternet de afgelopen periode ingezet op het meer gestructureerd en gecoördineerd uitvoeren van de organisatiebrede risicomanagementactiviteiten.

Daarbij hanteert Waternet zowel NEN / ISO 31000 als ook het Three Lines Model als belangrijke referenties voor risicomanagement en voor de verdeling van de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden.

Waternet beschouwt risicomanagement als een belangrijk proces dat voortdurend onderhevig is aan aanpassingen en verbeteringen om continue zicht te houden op haar werkelijke risicoblootstelling, zodat daarmee rekening gehouden kan worden bij de besluitvorming op het niveau van experts, de directie en de besturen ter versterking van de weerbaarheid van Waternet.

Als adviseur risicomanagement ben je verantwoordelijk voor de organisatiebrede coördinatie van en het toezicht op de kwaliteit van de eerstelijns risicomanagementactiviteiten.

Daarover rapporteer je op directie- en bestuurlijk niveau en geef je advies voor eventuele verbeteringen. Het onderhouden en voortdurend uitdragen van het risicomanagementbeleid, het beschikbaar stellen en onderhouden van gerelateerde hulpmiddelen zoals risicomatrices, risicoregisters en de GRC tooling zijn belangrijke onderdelen van het takenpakket van de adviseur risicomanagement.

Je stimuleert het risicobewustzijn en ontwikkelt het kennisniveau op alle niveaus van de organisatie d.m.v. onder andere het faciliteren van trainingen, het geven van presentaties, het beschikbaar stellen van e-learnings en via persoonlijke gesprekken.

Welkom in het team

Als adviseur risicomanagement ondersteun je het verantwoordelijke management bij het voorbereiden en uitvoeren van risicoworkshops en risicoanalyses en bij het ontwerpen en eventueel verbeteren van risicobeperkende maatregelen.

Dit alles doe je in zeer nauwe verbinding en samenwerking met enthousiaste collega’s van onder andere Corporate Control, Planning & Control, IT Security, Kwaliteitsmanagement, Asset management, Projectbeheersing en Crisismanagement.

De adviseur risicomanagement heeft zijn thuisbasis in het team Corporate Control dat onder de Directeur Financiën en Control valt.

Dit team werkt vanuit het schitterende hoofdkantoor in Amsterdam en heeft inmiddels ook zeer goede ervaringen met het op afstand en hybride werken.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO of academische opleiding op het gebied van risicomanagement, audit of een vergelijkbare vakgebied
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring en minimaal 3 jaar ervaring in het publieke domein
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de NEN / ISO 31000 voor risicomanagement en het Three Lines Model voor internal governance en vergelijkbare standaarden
 • Je beschikt over ruime ervaring met het implementeren en het gebruik van GRC tools
 • Wij zijn op zoek naar een adviseur risicomanagement die als professional richting en sturing kan geven aan de verdere ontwikkeling van risicomanagement binnen Waternet.

  Die in verbinding staat met de directie, het eerstelijnsmanagement en in samenwerking met de specialisten van de verschillende expertdomeinen.

  Als adviseur risicomanagement ben je communicatief vaardig, omgevingsbewust, resultaatgericht, analytisch sterk ontwikkeld, constructief, coöperatief, proactief en volhoudend.

  Je bent bekend met het werken in het publieke domein en gewend snel en vooral soepel te schakelen tussen het expert, directie en bestuurlijk niveau. Ook bij een tegenwind.

  Dit krijg je ervoor terug

  Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden :

 • Max € 6.586,- (schaal 13) per maand voor 36 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid op een vast contract
 • Maar liefst 21% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris
 • Een ruim opleidingsbudget van € 6.000,- voor jou persoonlijk
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag
 • Een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten
 • Zodra het weer kan werk je afwisselend thuis of op kantoor, afhankelijk van je werkzaamheden
 • Een pensioenfonds van het ABP
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier