Lasrobotengineer
VDL
Achtseweg Noord 5, 5651 GG
4 dagen geleden

Is het voor jou een uitdaging om dagelijks bezig te zijn met robot lassen van complexe mechanische producten en processen?

Heb jij kwaliteit voorop staan en zie je altijd mogelijkheden tot verbeteringen? Dan is de functie lasrobotengineer iets voor jou!

De functie

Als lasrobotengineer bij VDL ETG Eindhoven ben je de schakel tussen de vakman en de constructeur. Je bent in de lead als het gaat om de implementatie van onze nieuwe lasrobot.

Voor de huidige lasonderdelen bekijk je kritisch de lassamenstellingen, waarvoor de transfer gerealiseerd wordt van een handmatig naar een geautomatiseerd proces.

Vanuit productie- en automatiseringsoogpunt geef je engineering reviews en doe je verbetervoorstellen in de designfase van nieuwe producten.

Jij vormt het centrale aanspreekpunt binnen de organisatie voor alle technische- en kwaliteitsvraagstukken van de producten die we gaan robotlassen! Je zorgt dat de lasexpertise binnen de fabriek behouden blijft en dat deze de robot sterker maakt in het uitvoeren van zijn taak.

Hiervoor is goede communicatie een must.

Als lasrobotengineer bouw je mee aan deze nieuwe automatisering competentie. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van lasonderdelen en bouwt en optimaliseert het lasprogramma om het product binnen de specificaties op te kunnen leveren.

Tevens denkt een las robot engineer mee in de ontwikkeling van mallen die op het robotlassen van toepassing zullen zijn.

Binnen de functie van lasrobotengineer werk je nauw samen met productie, logistiek, factory engineering, kwaliteit en de interne project organisatie.

Binnen onze afdeling Parts ben je werkzaam in een matrix organisatie waarin direct deelneemt in verbeterprojecten gestuurd door de diverse program managers.

Ook vorm je het directe aanspreekpunt voor de robotlas operators van de productie. Binnen de lasrobot competentie ontwikkel je een verdere verdieping van je proces- en productkennis.

Deze gebruik je om een voorspelling te kunnen doen voor de te behalen specificaties van toekomstige producten. Hierbij word je gesteund door onze lasspecialisten binnen de Parts organisatie.

Jouw profiel

Je beschikt over een technische hbo-opleiding of laat zien op hbo werk- en denkniveau te kunnen functioneren.

Andere belangrijke eigenschappen voor het vervullen van de functie :

 • Je hebt ervaring met de automatisering van lasprocessen in bij voorkeur een hightech omgeving
 • Je hebt kennis en ervaring van MIG / MAG lassen en de standaarden
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen : je gaat meedenken in ontwerp processen vanuit productie- en automatiseringsoogpunt
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent accuraat, neemt initiatief en eigenaarschap
 • Je bent een teamplayer en je kunt goed samenwerken, waarbij je de verbinding kunt vormen tussen de werkvloer, projectorganisatie, logistiek en de techniek
 • Wat bieden wij?

  Werken bij VDL ETG Eindhoven betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf waar kracht door samenwerking’ centraal staat.

  We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer. Naast uitdagend werk en leuke collega s bieden wij je ook :

 • een marktconform salaris
 • een jaarlijkse winstdeling
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • een goede pensioenregeling
 • PC privé plan + fietsplan
 • volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen
 • een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep
 • interne doorgroei mogelijkheden
 • diverse collectiviteitsregelingen
 • personeelsaanbiedingen
 • deelname aan sportactiviteiten
 • Contactinformatie

  Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Het bedrijf

  Binnen VDL ETG Eindhoven vind je de combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten als verspaning, las- en plaatwerkerij en montage, onder één dak.

  Binnen onze Parts afdeling zijn we onder meer verantwoordelijk voor het lassen, draaien en frezen van de meest complexe hightech producten.

  Als engineer bij Parts is je kantoor direct naast de productie zodat de lijnen kort zijn. Samen met ruim 800 collega’s bieden wij technische uitdagingen waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen.

  Sta jij stevig in je schoenen en wil jij deel uitmaken van deze unieke organisatie? Dan komen wij graag in contact met jou.

  LI-GH1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier