Ontwerpleider Infra, Dordrecht
ENGIE
Zaandam , North Holland, Netherlands
4 dagen geleden

FUNCTIEOMSCHRIJVING ENGIE Infra & Mobility, onderdeel van ENGIE Services, is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische onderdelen van publieke infrastructuren als bruggen, sluizen, tunnels en andere verkeerssystemen.

Het team Projecten Zuid is verantwoordelijk voor alle renovatie-, en nieuwbouwprojecten vanuit vestiging Dordrecht. ENGIE Infra & Mobility staat bekend om haar positie als system integrator in de Infra sector.

Als Ontwerpleider ben je eindverantwoordelijk voor het technisch ontwerp van deze projecten. Uiteraard doe je dit met een team enthousiaste en professionele engineers en automatiseerders waar je leiding aan geeft.

Voor specialistische vraagstukken kan je terugvallen op de discipline specialisten waaronder System Architecten, RAMS en BIM specialisten.

De Engineering & Automatisering afdeling van ENGIE Infra & Mobility is ongeveer 80 mannen en vrouwen groot en afhankelijk van het projectstadium bestaat jouw projectteam uit 5 tot 20 collega’s.

Samen met de projectmanagers en de Teammanager van Team Zuid sta je daarnaast veelvuldig in contact met opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten.

En beslis je samen met de Disciplinemanagers Engineering en Automatisering over de capaciteitsvraagstukken en hoe deze in te vullen ( uitbesteding, interim oplossingen of het werven van nieuwe collega’s ).

Kortom, als Ontwerpleider heb je een dynamische functie waarin je in contact staat met de opdrachtgevers, leveranciers & onderaannemers en stuur je een ambitieuze groep aan.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit :

 • Het aansturen en begeleiden van een team engineers en automatiseerders
 • Het onderhouden van de contacten met de opdrachtgever en leveranciers over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten
 • Het overzien van één of meerdere complexe ontwerptrajecten deze daadkrachtig aan te sturen en de verschillende scopes effectief te bewaken
 • Het leggen van naadloze verbindingen tussen de behoeften van de opdrachtgever en de haalbaarheid van ons technisch ontwerp
 • Je bewaakt de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering en draagt zorg voor een betrouwbare financiële rapportage
 • Je signaleert commerciële kansen, waardoor je een bijdrage levert aan de verwerving van nieuwe projecten
 • Dit alles doe je in samenspraak met project-, en disciplinemanagers en je word hierbij ondersteund door diverse senioren en lead engineers vanuit het team
 • Specialistische adviseur
 • Met een kritische blik naar de organisatie kijken en verbetervoorstellen presenteren en initiëren
 • WAT NEEM JE MEE? Je bent een Ontwerpleider met al ervaring in een leidinggevende rol in de engineering ( Ontwerpleider, Projectleider Ontwerp, Lead Engineer en enz ).

  Je bent al enige jaren werkzaam in de Infra of Industrie sector. Dit kan zijn bij een collega installateur of anders juist aan de opdrachtgevers zijde.

  Je bent bekend met system engineering. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift Competenties

 • Leidinggeven
 • Communicatief vaardig
 • Daadkrachtig
 • Beïnvloeden en inspireren
 • WAT BIEDEN WIJ JE Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt ENGIE Services zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Bij ons ontvang je op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris.

  Dit kun je o.a. inzetten voor het (ver)kopen van verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van het type leaseauto, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als toelage.

  Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling. Uiteraard krijg je daarnaast alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt : een laptop, dubbel scherm op je werkplek, mobiele telefoon en een leaseauto.

  Daarnaast kun je rekenen op een fijne werkomgeving met betrokken collega’s. BEDRIJFSINFORMATIE ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep.

  ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

  ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen.

  Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl. Bij ENGIE Infra & Mobility werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland.

  Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken.

  We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

  CONTACTINFORMATIE Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot.

  Voor vragen kun je contact opnemen met Michelle Hartmann via michelle.hartmann engie.com of telefonisch op 06 13 28 63 72. Engineers

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier