Woonbegeleider A - Moeilijk leesbaar gedrag - ouder wordende cliënt
Bartiméus
Doorn, Netherlands
6 dagen geleden

Locatie : Doorn

Uren per week : 24 - uur per week

Contract :

Kun jij een blinde bewoner met een verstandelijke beperking een thuisgevoel geven? Hoe voelt roze? En hoe klinkt een zonnestraal?

Zomaar een paar dingen om over na te denken wanneer je werkt met slechtziende en blinde bewoners. Zeker wanneer deze bewoners ook een verstandelijke beperking hebben.

Bijzondere mensen dus, die veel aandacht nodig hebben. Maar ook gewoon mensen, die behoefte hebben aan een veilig en gezellig thuis.

Wij zijn Bartiméus

Wij zijn Bartiméus. Wij zijn er voor alle 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook wanneer zij een meervoudige beperking hebben.

Met 1800 medewerkers en 900 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat zij zich kunnen ontplooien.

Voor 100%. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet. Wij werken daarbij graag samen met diegenen die persoonlijk of professioneel bij hen betrokken zijn.

We doen veel aan onderzoek, diagnostiek en kennisontwikkeling. We begeleiden en adviseren door het hele land en we hebben eigen woonvoorzieningen, scholen en vormen van dagbesteding.

 • Dit alles doen we vanuit onze christelijke identiteit en omdat we geloven in een samenleving waarin iedereen kan meedoen;
 • ook mensen die blind of slechtziend zijn. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus. 100% leven.

  Functieomschrijving

  Jouw rol als Begeleider A

  Samen met de collega’s uit je team bied je ondersteuning aan bewoners met een visuele en verstandelijke beperking. De kernwoorden hierbij zijn sfeer, interactie, persoonlijke aandacht, duidelijkheid en humor.

  Je begeleidt bewoners bij hun persoonlijke verzorging en / of dagbesteding. Je verstrekt, wanneer nodig, medicijnen. Daarnaast zorg je voor continuïteit van het dagprogramma en rapporteer je op de vastgestelde doelen in het rapportagesysteem.

  Wat wordt je werkomgeving

  Brink 10-11 zijn 2 woningen, geschakeld aan elkaar. In iedere woning wonen 7 cliënten met een visuele en matige verstandelijke beperking.

  De ondersteuningsvragen van de cliënten zijn divers en kunnen in verband met het ouder worden snel veranderen. De begeleiding is gericht op het bieden van ondersteuning op sociaal-

  emotioneel en lichamelijk gebied. Specifieke aandacht gaat uit naar de ouder wordende cliënt en de problematiek die daar mee gepaard gaat.

  Een aantal cliënten heeft ondersteuning nodig op het gebied van verpleegkundige en algemene dagelijkse zorg. Kernwoorden : sfeer, gezelligheid en persoonlijke aandacht, duidelijkheid en structuur bieden, humor en interactie.

  Wat dit van jou vraagt

  Het is intensief werk waarbij geen dag met onze bewoners hetzelfde is. Daarom zoeken wij collega’s die niet snel van hun stuk zijn en stabiliteit in een dag kunnen brengen.

  Je hebt inlevingsvermogen en denkt in mogelijkheden. Uiteraard heb je een relevant relevante MBO niveau 3 opleiding in de richting sociaal pedagogisch / agogisch werker, Maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, medewerker maatschappelijke zorg of mensen met een soortgelijke opleiding richting zorg en welzijn / psychiatrie.

  Bij Bartiméus werken we samen aan krachtige teams die eigenaarschap tonen.

  Arbeidsvoorwaarden

  Wat krijg je hiervoor allemaal terug?

 • Een boeiende baan waarbij je écht het verschil maakt.
 • Een vast contract voor 24 32 uur per week
 • Veel nieuwe kennis en kunde over begeleiding van mensen die leven met een visuele en verstandelijke beperking. Wij investeren in jou met een inwerkperiode, trainingen en opleidingen.
 • Doorgroeimogelijkheden naar Begeleider B
 • Salaris FWG 35 (min €1800 en max €2675 bij fulltime dienstverband)
 • Aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier