Senior Ontwerpleider
BAM
Gouda, NL
1 dag geleden

Building the present, creating the future

Jouw missie

Zie jij het als een uitdaging om sturing te geven aan het civiele ontwerp binnen grote, complexe en vaak multidisciplinaire projecten zowel in de tenderfase als in de uitvoering, met een directe betrokkenheid bij het bouwproces?

Jij vervult als Ontwerpleider Civiele Techniek een cruciale rol in het succes van BAM Infraconsult.

Wat breng je mee?

Jij hebt als Ontwerpleider de leiding over het ontwerp van het project. Je bent verantwoordelijk voor dat de gehele engineering die wordt gedaan volgens de afgesproken normen, uitvoeringseisen en specifieke wensen van de opdrachtgever.

Je bent niet bang om knopen door te hakken.

Je stelt, in overleg met de interne afdelingshoofden, het multidisciplinaire team samen. Jij stuurt het team aan zodat het effectief is.

Op integrale projecten doe je dit samen met een integraal ontwerpmanager, maar op regionale projecten heb jij eindverantwoordelijkheid.

Jij zorgt ervoor dat er binnen tijd, kwaliteit en budget van het project wordt gewerkt. Vanuit je technisch-inhoudelijke kennis maak je niet alleen bewuste (ontwerp)keuzes, maar stimuleer je het ontwerpteam om met innovatieve oplossingen te komen waar mogelijk.

In jouw werk ervaar je veel interactie en betrokkenheid met de uitvoering waarbij de bouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de ontwerpen extra aandacht vraagt.

Als Ontwerpleider Civiel beschik je over de volgende competenties :

 • Je hebt een afgeronde HBO / WO opleiding richting Civiele Techniek;
 • Je beschikt over ruime werkervaring met infrastructurele werken;
 • Je hebt ervaring met het leiden van ontwerptrajecten en teams;
 • Je hebt inhoudelijke en procesmatige kennis van civiele bouw;
 • Je bent klantgericht, kwaliteitsbewust, kundig, je hanteert een hoge standaard en bent strak op de processen.
 • Jouw werkomgeving

  De afdeling Civiel Ontwerp binnen BAM Infraconsult werkt aan verschillende constructies zoals viaducten, bruggen, tunnels, aanlegplaatsen en kademuren voor kleine, middelgrote en grote (multidisciplinaire) projecten.

  Daarnaast ontwerpt het team ook hulpconstructies ten behoeve van de definitieve constructies.

  Voorbeelden van toonaangevende projecten waar wij aan werken zijn De Rotterdamsebaan, Stationsgebied Driebergen- Zeist, de Afsluitdijk en Zeesluis Terneuzen.

  Mooie regionale projecten zijn bijvoorbeeld de Bullebakbrug of de Tunnelalliantie. De afdeling bestaat uit circa 35 medewerkers en is groeiende.

  Het niveau ligt hoog, evenals het tempo.

  Het hoofdkantoor van BAM Infraconsult is gevestigd in Gouda, met nevenlocaties in Amsterdam, Apeldoorn, Culemborg, Breda en diverse locaties in het buitenland.

  Wat kun je van ons verwachten?

  Naast een goed salaris, bieden wij mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij in het totaal 43 vakantiedagen en vele opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

  Door een diversiteit aan projecten is geen werkdag hetzelfde. Wij bieden een gemotiveerd en dynamisch team, waarbij je gelegenheid hebt bij te dragen aan een verdere ontwikkeling van de afdeling.

  Wie zijn wij?

  In een snel veranderende wereld formuleert advies- en ingenieursbureau BAM Infraconsult antwoorden op complexe infrastructurele en waterbouwkundige vraagstukken.

  Omdat BAM Infraconsult onderdeel uit maakt van de grootste bouwonderneming van Nederland zijn onze medewerkers niet alleen betrokken in de tender- en ontwerpfase maar ook in de realisatiefase.

  Indien nodig zijn wij ook betrokken bij de onderhoudsfase.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier