Planningsadviseur II
Matchd
Amsterdam, NL
4 dagen geleden

De functie

Wij zoeken voor gemeente Amsterdam een senior Planningsadviseur II.

Voor diverse projecten in Amsterdam zijn we op zoek naar een ervaren Planningsadviseur. Als Planningsadviseur bij het Projectmanagementbureau ben je verantwoordelijk voor het maken van de planning van projecten en programma's in het fysieke of sociale domein.

Je adviseert het project over structuur, proces en samenhang van projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en over mogelijke alternatieven.

Je signaleert de afwijkingen en knelpunten in planningen en je werkt samen en stemt af met andere planningsadviseurs over aanpak, dilemma's en oplossingen.

Je werkt aan projecten met een politiek, financieel en maatschappelijke impact / afbreukrisico.

De opdrachtgever(s)

Bij de Directie Projectmanagementbureau verzorgen meer dan 450 enthousiaste vakmensen het project-, programma- en procesmanagement in de stad.

We doen dat voor fysieke, sociale en economische projecten en programma's. Het Projectmanagementbureau is een open, lerende en flexibele organisatie.

Wij ontwikkelen samen met opdrachtgevers en maatschappelijke partners nieuwe kennis en werkwijzen die passen bij de vraagstukken van vandaag en morgen.

Onze opdrachtgevers zijn : stad, stadsdelen, regio en andere gemeenten. Het Projectmanagementbureau maakt onderdeel uit van het cluster Ruimte en Economie

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen).

De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren.

Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk.

De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt.

Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Functie eisen

 • WO werk- en denk niveau, bij voorkeur een van de volgende studierichtingen : Sociale Geografie, Planologie, of Rechten.
 • Meer dan 10 jaar werkervaring in de functie van Planningsadviseur.
 • Gewerkt met gemeentelijke procedures en projecten.
 • Kennis van integraal projectmanagement en woningbouwprojecten.
 • Ervaring met gebiedsontwikkeling.
 • Werkervaring met programmaplanning en infra.
 • Werkervaring met de volgende planningssystemen : Primavera, MS project en Visio.
 • Gewerkt met risicomanagement volgens de RISMAN methode.
 • Ervaring met procedures en besluitvorming van de gemeente Amsterdam.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier