Commercieel Projectmanager
Sweco
Amsterdam, NL
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor de verdere uitbreiding van ons team techniek in Amsterdam zoek ik een ervaren Projectmanager met een civiele achtergrond die inhoudelijk en commercieel mee gaat bouwen aan onze verdere groeiambities.

Je bent proactief en communicatief vaardig, je weet je op te stellen als een professionele business partner voor onze opdrachtgevers.

Een mooie kans voor iemand die zich graag verder wil ontwikkelen als Projectmanager binnen complexe integrale projecten.’

Arie Ippel

Teammanager Techniek Amsterdam

Vanuit onze vestiging in Amsterdam wordt gewerkt aan opdrachten voor gemeente Amsterdam waarmee wij een Samenwerkingsovereenkomst hebben.

Wij groeien door ons werkveld binnen de regio Amsterdam flink uit te breiden. We hebben een fors trackrecord van klanten die blij zijn geworden van Sweco omdat wij voor onze opdrachtgevers en partners de scenario’s kunnen schetsen en ze hierbij uitstekend kunnen meenemen in proces, omgeving, deliverables en einddoel.

We zijn namelijk betrokken bij de voorbereiding, het ontwerp, de engineering, de contractvorming en de uitvoeringsbegeleiding van projecten.

Kortom het gehele projectproces.

Met de ambitie en discipline als van een Formule1 team zijn wij in staat om (multidisciplinaire) projecten en vraagstukken daadwerkelijk integraal aan te vliegen en kijken als Sweco over onze eigen taken, rollen en functies heen om succesvol te zijn.

In samenwerking met technisch managers, contractmanagers, modelleurs, adviseurs en informatiemanagers werk je aan projecten die Nederland mooier en beter maken.

 • Hierbij kun je denken aan onder meer de aanleg en reconstructie van wegen; kades en dijken; riolering; woonwijken; bedrijventerreinen;
 • watersystemen en alles wat daar deel van uitmaakt. Onze opdrachtgevers zijn onder meer gemeenten, provincies, waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars.

  Als Projectmanager binnen dit team ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor één of meerdere opdrachtgevers. Daarnaast ontwikkel je samen met de Teammanager commerciële activiteiten en verzorg je de order intake.

  Ook ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor offerte trajecten. Bij opdrachten blijf jij verantwoordelijk en stel je samen met collega’s het projectteam samen.

  Tijdens de projecten blijf je nauw betrokken bij de opdrachtgever. Intern draag je zorg voor de juiste projectbeheersing (financieel, technisch, praktisch, etc.

  en aansluiting en implementatie van programma’s van Sweco (zoals implementatie Urban Insight of BIM).

  Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden :

 • Managen van complexe civiel technische projecten;
 • Aansturen van multidisciplinaire projectteams;
 • Bewaken van diverse interfaces binnen projecten en tussen projectteam en opdrachtgever;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van commerciële activiteiten;
 • Zorg dragen voor een ordelijke projectbeheersing en administratie;
 • Coaching en begeleiding van (nieuwe) collega’s;
 • Actief meedenken met de business;
 • Betrokken in (grote) aanbestedingen en proposals.
 • Wij zoeken

  Een Projectmanager die over zijn / haar eigen taak; rol en functie kan heen kijken waardoor je ook de ogen & oren bent van het (project)team, afdeling en organisatie.

  Iemand die je om een boodschap kunt sturen, nieuwsgierig is en graag de telefoon pakt of langsgaat in plaats van een mail te sturen.

  Daarnaast :

 • Heb je een academisch of HBO werk- en denkniveau en beschik je over ten minste 10 jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als multidisciplinair projectmanager binnen de Civiele Techniek;
 • Heb je ruime kennis van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB), Systems Engineering (SE) en UAV-GC;
 • Beschik je over een relevant netwerk van klanten in het vakgebied;
 • Ben je betrouwbaar, zorgvuldig en neem je beslissingen weloverwogen;
 • Ben je communicatief sterk, zie je kansen en weet je deze te verzilveren;
 • Ben je initiatiefrijk, servicegericht en adviseer je graag, zowel gevraagd als ongevraagd.
 • Heb je affiniteit met de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied waaronder innovatieve contractvormen en nieuwe verdienmodellen;
 • Houd je de ontwikkelingen in de branche scherp in de gaten en weet je hierop in te spelen.
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Arie Ippel, Manager Infra Amsterdam, +31 6 10424016 .

  Voor Informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicole van Boxtel, Interim Corporate Recruiter, +31 6 20 95 51 99 of via de mail op nicole.vanboxtel sweco.nl

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier