IT-transitiemanager
Achmea
Apeldoorn
6 dagen geleden

Over deze vacature

Als IT-transitiemanager adviseer je (senior) management en de directie over interventies in het veranderportfolio en lever je input op de strategie.

Daarnaast maak je de vertaalslag van onze strategie naar operationele werkzaamheden. Wat moeten we vandaag doen om onze ambitie waar te maken?

De onderwerpen waar je mee bezig bent variëren van architectuur en data tot operating models en vakmanschap, waarbij waardecreatie ten alle tijden centraal staat.

Als IT-transitiemanager ben je in staat om je te verdiepen in de beweging die het bedrijf nodig heeft en snap je de samenhang tussen de verschillende strategische thema’s.

Ook begrijp je de dilemma’s die je in de praktijk tegen zult komen. Je brengt als IT-transitiemanager, samen met je collega’s, de benodigde bewegingen op het gebied van mens, proces, organisatie, data en technologie in kaart, zoveel mogelijk in samenhang.

Deze vertaal je naar een gewenste transitie aanpak die je vervolgens zelf begeleidt.

Hierbij zorg je altijd voor een transparant, fact-based in- en overzicht van de status, voortgang en resultaten van de beweging.Jouw afdeling

IT Strategie & Governance

Je maakt als IT-Transitiemanager onderdeel uit van het IT-transitiemanagementteam binnen de afdeling Platformen transitie.

De afdeling bestaat uit 3 sub-teams; IT-transitiemanagement, Contract en resourcemanagement en suppliermanagement.

Als IT-transitiemanager breng je benodigde beweging op zowel het gebied mens, proces, als technologie in kaart. Ieder in het team heeft zijn eigen talenten en interesses, maar samen zijn we gedreven om de transitie naar de digitale, datagedreven verzekeraar optimaal te laten verlopen.

Er heerst binnen de gehele afdeling een relaxte, open cultuur, waar we successen vieren en waar je jezelf kunt ontwikkelen.

Maar bovenal waar je vooral veel plezier hebt in je werk. Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als IT-transitiemanager

Als transitiemanager maak je makkelijk contact en zorg je voor blijvende verbinding met je stakeholders. In de rol van IT- transitiemanager organiseer je de benodigde kennis en kunde voor de transformatie in netwerkverband en geef je leiding aan functionele teams.

Hierbij ligt de focus op samenwerking, lerend vermogen en zelfregie. Je weet wanneer je pas op de plaats moet maken en moet zorgen dat de ideeën groeien bij anderen.

Je motiveert en inspireert je omgeving (management én medewerkers) om elke dag stappen te maken richting de digitale, data-gedreven verzekeraar.

Dit breng je mee

 • Je legt gemakkelijk verbanden tussen strategische bewegingen en de operationele praktijk
 • Je stelt doelen en je werkt resultaat- en doelgericht
 • Je bent toegankelijk, benaderbaar en vertrouwenwekkend
 • Je stijl is verbindend, inspirerend en overtuigend : je weet anderen mee te nemen in jouw enthousiasme, je kan anderen aanzetten tot beweging
 • Je neemt snel initiatief en je komt indien nodig direct in actie
 • Je hebt kennis van en ervaring met een aantal van de thema’s Digitalisering, Infrastructuur, Data, Platformen, Machine Learning, Werkvormen en Mens & Organisatie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in verandertrajecten en het werken met meerdere (complexe) belangen, vanuit een sturende rol.
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

  Het is een uitdagende en afwisselende baan voor 34 uur per week binnen Achmea IT, locatie Apeldoorn. De startdatum is zo spoedig mogelijk en de functie is ingeschaald op functieniveau J / K, afhankelijk van de kennis en werkervaring.

  De toekomst creëren we samen

  Daar kunnen we jouw innovatieve ideeën goed bij gebruiken.

  Digitale transitie

  Werk mee aan de digitale transitie van de grootste verzekeraar van Nederland.

  Loop voorop

  Met de nieuwste technologieën tackelen wij de grootste IT-uitdagingen en lopen wij voorop

  Sollicitatieprocedure

  Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactie

  Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

  Een assessment

  Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

  Het 1e gesprek

  Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprek

  In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  Arbeidsovereenkomst

  Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier