Onderofficier Tandartsassistent
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
6 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Wil jij werken als tandartsassistent, maar wil je ook wat van de wereld zien? Bij de marine werk je niet alleen op de wal maar ook wereldwijd in praktijkruimtes op schepen en in mobiele praktijken.

Jouw werk en dat van de tandarts die je assisteert, is daardoor anders dan in een civiele praktijk.

Als Onderofficier Tandartsassistent bij de Marine ondersteun je de tandarts bij zijn of haar werk. Dat doe je onder meer door de praktijkruimte in orde te brengen en instrumenten klaar te leggen.

Ook houd je de dossiers en afspraken bij en ontvang je de patiënten. Je assisteert tijdens de tandheelkundige behandelingen en maakt materialen klaar voor vullingen en gebitsafdrukken.

Bij de Marine kom je in heel andere situaties terecht dan in de civiele tandheelkunde. Dat vraagt extra inspanningen. Voorraden moet je bijvoorbeeld vooruit bestellen, want je bent soms maanden van huis.

Omdat onze tandarts niet onmiddellijk kan doorverwijzen, is het noodzakelijk dat deze gesteund door jou de problemen ter plekke oplost.

Ook in gevallen waarbij normaal gesproken een kaakchirurg nodig is.

Hier ga je werken

We hebben behandelkamers aan wal en praktijkruimtes op onze schepen. Maar ook mobiele praktijken. Het zou zomaar kunnen dat je ergens op een eiland of midden in de jungle aan het werk bent.

Bijna overal waar ons marinepersoneel is, zijn tandheelkundige praktijken. Je begint je aanstelling overigens in de Centrale Ziekenboeg in Den Helder.

Van daaruit kun je verder naar andere ziekenboegen in Nederland, Curaçao of Aruba, een praktijk aan boord van een schip of een mobiele tandartspraktijk bij het Korps Mariniers.

Voordat je aan de slag gaat als tandartsassistent volg je eerst een militair-maritieme en vaktechnische opleiding in Den Helder.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Overleg met team Praktijkruimte in orde brengen Dossiers en afspraken bijhouden Tandheelkundige behandelingen Praktijkruimte in orde brengen Vullingen gereed maken Sport Vullingen gereed maken Praktijkruimte in orde brengen Tandheelkundige behandelingen Middag Tandheelkundige behandelingen Instrumenten steriliseren Sport Bespreking met tandarts Studie Instrumenten steriliseren Gebitsafdrukken maken Instrumenten steriliseren Instrumenten steriliseren Opruimen praktijkruimte Avond

MBO 4

Middelbaar Beroeps Onderwijs niveau 4, tandartsassistent.

Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

Functie Opleiding (FO)

Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als onderofficier Tandartsassistent bij de Marine ondersteun je de tandarts. Dat doe je onder meer door de praktijkruimte in orde te brengen en instrumenten klaar te leggen en te steriliseren.

Dit zijn voornamelijk je eerste werkzaamheden.

Wanneer je doorgroeit als Onderofficier Tandartsassistent blijf je nog steeds assistent van de tandarts, alleen krijg je meer individuele en specifieke taken en krijg je meer verantwoordelijkheden.

De sollicitatie

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier